Στέφανος Κασσελάκης: Σε ουρανοξύστη στο Μαϊάμι η έδρα της εταιρείας του Osios

Νέες λεπτομέρειες σχετικά  ήρθαν στη δημοσιότητα σχετικά με την έδρα της εταιρείας Osios LLC, ιδιοκτήτης της οποίας συνεχίζει να είναι ο Στέφανος Κασσελάκης, η οποία δάνεισε το ποσό των 230.000 ευρώ στη Left Media, για να πληρωθούν οι μισθοί των εργαζόμενων στα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εταιρεία

Osios έχει έδρα στο Μαϊάμι των ΗΠΑ, ενώ τα γραφεία της βρίσκονται σε ουρανοξύστη.

Η αποκάλυψης του ονόματος της εταιρείας έγινε την Παρασκευή, εν μέσω «εμφυλίου πολέμου» στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρόεδρο του κόμματος να παραδέχεται εμμέσως πως είναι ιδιοκτήτης της, κατά παράβαση της νομοθεσίας, η οποία μάλιστα εισήχθη από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο  Στέφανος Κασσελάκης απάντησε ότι θα ενημερωθεί για τους δικηγόρους του για το εάν υπάρχει ασυμβίβαστο, λέγοντας πως «εφ’ όσον ο νόμος αφορά και σ’ εμένα, θα πουλήσω τις εταιρείες που έχω στο εξωτερικό».

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, το άρθρο 8 του νόμου 3213 του 2003, όπως τροποποιήθηκε τον Ιούνιο του 2016, ορίζει ότι απαγορεύεται σε βουλευτές – ευρωβουλευτές αλλά και σε αρχηγούς κομμάτων που εκπροσωπούνται στην Βουλή και στην Ευρωβουλή, να διαθέτουν μετοχές ή το σύνολο της ιδιοκτησίας εξωχώριας εταιρίας. Σε αυτή την περίπτωση προβλέπονται ποινές φυλάκισης 2-5 ετών και πρόστιμο έως 500.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Γιουχαΐσματα από οπαδούς του Κασσελάκη κατά την ομιλία του Γιάννη Ραγκούση

Μύνημα Ζελένσκι για τη δεύτερη επέτειος από τη ρωσική εισβολή: Θα νικήσουμε

ΣΥΡΙΖΑ: Στελέχη μαζεύουν υπογραφές για αναβολή νέων εκλογών – Θέλω καθαρή λύση, λέει ο Κασσελάκης

Keywords
Αναζητήσεις
stefanos-kasselakis-se-ouranoxysti-sto-maiami-i-edra-tis-etaireias-tou-osios.htm
Τυχαία Θέματα