Στον εισαγγελέα ο Φλώρος για την επίθεση στον Γραμμένο

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας οδηγήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (24/4) ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος.

Σε βάρος του αναμένεται να ασκηθεί ποινική δίωξη και εν συνεχεία ο βουλευτής θα οδηγηθεί στον αρμόδιο ανακριτή.

Να σημειωθεί ότι το επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών ο οποίος έχει πλέον ανεξαρτητοποιηθεί, Κωνσταντίνο Φλώρο σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στη Βουλή με τις πληροφορίες να αναφέρουν

ότι γρονθοκόπησε μέσα στην ολομέλεια της Βουλής τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τον έπιασε από τον λαιμό και τον έριξε κάτω.

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Βουλής, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως ο Κωνσταντίνος Φλώρος φέρεται να προσπάθησε να δικαιολογήσει την αδιανόητη ενέργειά του λέγοντας πως ο Β. Γραμμένος τον έβρισε χυδαία και τον απείλησε πως θα τον βάλει φυλακή με βραχιολάκια.

Σημειώνεται πως το περιστατικό έγινε την ώρα που στην ολομέλεια της Βουλής βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση για την άρση ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, μετά από μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον του ο πατέρας του Κωνσταντίνου Φλώρου.

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος που μετήχθη λίγο μετά τις 19.15 στην Ευελπίδων, κρατήθηκε τις προηγούμενες ώρες στη ΓΑΔΑ, όπου οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικών της φρουράς της βουλής. Αντιμετωπίζει το κακούργημα της επίθεσης σε βουλευτή κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του.

Για την εξέλιξη της υγείας του βουλευτή Βασίλη Γραμμένου μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας. Όπως εξήγησε, ο βουλευτής ύστερα από την γροθιά που του έριξε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο. Εκεί διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί κάταγμα ρινικων οστών, διάστρεμμα και διάταση της ακρωμιοκλειδικής άρθρωσης και τραυματική ρήξη συνδέσμου του καρπού και της πηχεοκαρπικής. Στον βουλευτή έχει τοποθετηθεί νάρθηκας και έχει λάβει 10ημερη αναρρωτική άδεια.

Πώς έγινε το επεισόδιο

Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας δήλωσε ότι είναι υπέρ της άρσης ασυλίας, αν και όπως είπε, η μήνυση δεν συνδέεται με τον κ. Βελόπουλο. Τότε, ο Κωνσταντίνος Φλώρος πετάχτηκε και του είπε ότι αυτό θα το κρίνει το δικαστήριο.

Αμέσως, βουλευτές της Ελληνικής Λύσης άρχισαν να βρίζουν χυδαία των Κωνσταντίνο Φλώρο.

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος, όπως φαίνεται και στο βίντεο, βγαίνει από την αίθουσα οργισμένος, ενώ ένας βουλευτής προσπάθησε να τον σταματήσει, αλλά χωρίς επιτυχία.

Στη συνέχεια, ακριβώς έξω από την Ολομέλεια, ο ανεξάρτητος βουλευτής έπιασε από τον γιακά τον Βασίλη Γραμμένο, τον γρονθοκόπησε και τον πέταξε κάτω.

Οι αστυνομικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του ανεξάρτητου βουλευτή, που οδηγήθηκε στα γραφεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής βάσει του άρθρου 157 του Ποινικού Κώδικα για Βία κατά πολιτικού σώματος ή της Κυβέρνησης.

«Θα φροντίσουμε ώστε οι συνέπειες αυτής της πράξης να είναι όσο το δυνατόν πιο βαριές» είπε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας. «Δυστυχώς ο κανονισμός δεν προβλέπει αυτήν την κτηνώδη συμπεριφορά γι’ αυτό και τολμώ να πω ότι είναι αρκετά επιεικής, γιατί όταν τον φτιάχναμε, νομίζαμε ότι απευθυνόμαστε σε στοιχειωδώς λογικούς ανθρώπους», πρόσθεσε.

Ειδικότερα, ο κ. Τασούλας ανέφερε ότι με βάση το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα προβλέπει ότι όποιος βιαιοπραγεί εναντίον μέλους της Βουλής τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 έτη. Ακόμα, τόνισε πως ο κ. Γραμμένος δεν πρόλαβε καν να ψηφίσει σε εν εξελίξει ψηφοφορία της Βουλής. Επισήμανε μάλιστα ότι η ασυλία βουλευτή καλύπτει πλημμελήματα αλλά όχι αυτόφωρα κακουργήματα, και έτσι «μπορούμε να παραπέμψουμε τον δράστη αυτής της χυδαίας και βάρβαρης επίθεσης για αυτόφωρο κακούργημα».

Διαβάστε επίσης:

Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας στα βραβεία Routes Europe 2024!

Η Siemens στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Επιτάχυνση ψηφιακού μετασχηματισμού και ενσωμάτωση τεχνητής νοημοσύνης

Παπαγαρυφάλλου (Alpha Bank): Εξετάζουμε και άλλους τομείς εμπορικής συνεργασίας με την UniCredit

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φλώρος, Γραμμένο,floros, grammeno