Τα παλιόπαιδα που «έφαγαν» 400 εκατ. από τον Λογοθέτη, η σιγή ιχθύος για την αμκ της ΕΤΕ και η… ύφανση των απομακρύνσεων στην Alpha Bank

00:07 1/7/2020 - Πηγή: Mononews

Μιχαηλίδης: Το χέρι στον ώμο και τα συγχαρητήρια

Υπήρξε ένα στιγμιότυπο, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, μεταξύ του προέδρου της Εθνικής Τράπεζας Κώστα Μιχαηλίδη και του διευθύνοντος συμβούλου Παύλου Μυλωνά, λίγο πριν αρχίσει η διαδικτυακή γενική συνέλευση των μετόχων, το οποίο ανέδυε πνεύμα αγαστής συνεργασίας μέχρι και στοργή θα τολμούσα να πω… 

Η στήλη σας μεταφέρει ακριβώς τα λίγα δευτερόλεπτα που άνοιξε η κάμερα της πλατφόρμας zoom για να ξανακλείσει ευθύς αμέσως προκειμένου η τεχνική υποστήριξη να προετοιμαστεί. 

Η

κάμερα έδειξε ζωντανά τον Κώστα και τον Παύλο, με τον πρόεδρο να έχει το χέρι του στοργικά, σχεδόν πατρικά, στον ώμο του διευθύνοντος συμβούλου και να του μιλάει με γλυκό ύφος… και ο Παύλος να ακούει με προσοχή. 

Η «καλή ατμόσφαιρα» μεταξύ των δύο φαίνεται ότι έχει κερδηθεί – με κόπο διότι στην αρχή υπήρξαν μικροπαρεξηγήσεις – και φάνηκε κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης όταν ο πρόεδρος Μιχαηλίδης συνεχάρη τον Μυλωνά για την ηγεσία που ασκεί τα τελευταία δύο χρόνια.

Μυλωνάς: Κουβέντα για την ταμπακιέρα 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής δεν είπε κουβέντα για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η οποία εγκρίθηκε ως πρόθεση αλλά δεν ξέρει κανένας πότε, πως και υπό ποιες προϋποθέσεις καθώς ο ρόλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας τουλάχιστον ως ποσοστό μετοχών είναι ισχυρός… 

Μίλησε, όμως, ο CEO της τράπεζας για την Εθνική Ασφαλιστική και επιβεβαίωσε ότι η διαδικασία πώλησης του 80% τρέχει καθώς όπως είπε η χώρα και η τράπεζα έχουν δεσμευθεί έναντι της Ευρώπης ότι η ασφαλιστική θα πουληθεί… 

Όπως καταλαβαίνετε το αίτημα για παράταση που ζήτησε η διοίκηση από την DG Comp δεν πέρασε…

Alpha: «Απομάκρυνση»… διά της αναβαθμίσεως

Ολοκληρώνονται σύντομα οι διοικητικές αλλαγές που αποφάσισε ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης, όταν πήρε τα ηνία της τράπεζας πριν ενάμιση χρόνο. 

Η διαδικασία πέρασε από διάφορες φάσεις και τώρα με την ίδρυση της νέας Cepal μια γενιά στελεχών θα μετακομίσει την εταιρεία διαχείρισης… και ο CEO θα συνεχίσει το χτίσιμο της δικής του ομάδας. 

Η στήλη αποφεύγει να ευλογεί τα γένια της, θα υποπέσει όμως στο αμάρτημα, και υπενθυμίζει ότι σας έχει ενημερώσει εδώ και αρκετούς μήνες – από το Φθινόπωρο του 2019 – ότι ο Αθανασόπουλος και ο Κάββαλος δεν ήταν στο στενό πυρήνα της επιρροής του CEO

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι σχέσεις ήτο άσχημες αλλά η χημεία δεν υπήρχε. 

Τα δύο λοιπόν στελέχη της Alpha Bank μετακομίζουν στην νέα Cepal – η οποία σε ποσοστό έως 100% δηλαδή μπορεί 80% μπορεί όμως και περισσότερο – και αναλαμβάνουν ο Θ. Αθανασόπουλος καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου ο δε Βαγγέλης Κάββαλος καθήκοντα αναπληρωτής διευθύνοντος συμβούλου. 

Εκτελεστικός πρόεδρος θα είναι ο Αρτέμης Θεοδωρίδης. 

Σκληρό μπα ντε φερ με τους θεσμούς

Η στήλη πληροφορείται ότι το 9ο draft του πτωχευτικού, το οποίο έφυγε από το υπουργείο Οικονομικών κατόπιν της ολοκλήρωσης των σχετικών συζητήσεων με τους τραπεζίτες και, βρίσκεται ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου, προφανώς στα χέρια του Άλεξ Πατέλη αλλά και του Πρωθυπουργού, έχει μια κενή αγκύλη στα εισοδηματικά κριτήρια αλλά και τα περιουσιακά των δανειοληπτών στους οποίους θα δοθεί η δυνατότητα να δώσουν την πρώτη κατοικία στον δημόσιο φορέα. 

Η κυβέρνηση στις συζητήσεις με τους τραπεζίτες, σε κάποια φάση, είχε προτείνει κάτι πολύ γενναιόδωρα νούμερα.

Πληροφορούμαι ότι οι δανειστές, θεσμοί (όπως θέλετε τους λέτε) το άκουσαν και άρχισαν την γκρίνια… Αληθεύει; 

Ομολογιακό και από την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

Και οι εταιρείες του ομίλου Στασινόπουλου προχωρούν σε ενίσχυση της ρευστότητας τους προκειμένου να οχυρωθούν έναντι των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας.

Σειρά πήρε εχθές η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, η οποία ανακοίνωσε την υπογραφή κοινού ομολογιακού δανείου 25 εκατ. ευρώ με την Εθνική και την θυγατρική της τράπεζας στην Μάλτα. 

 Άρωμα γυναίκας στο ΣτΕ 

Γυναίκα και στο ανώτατο αξίωμα της ηγεσίας του Συμβουλίου της Επικρατείας. 

Μετά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι επαγγελματίες γυναίκες επιλέγεται σε θέσεις που έως σήμερα ήταν ανδροκρατούμενες… 

Τελικά, το 2020 η Ελλάδα κάνει τα αυτονόητα. 

Τα παλιόπαιδα τα ατίθασα

Συγκρατήστε μερικά ονόματα. Ο Ματθαίος, ο Σεραφείμ, ο Παναγιώτης, ο Νικόλας, ο Γιώργος, ο Ευάγγελος, ο Λουκάς, ο Δημοσθένης, ο Κωνσταντίνος, η Μαρία , η Ηρα, η Ευθυμία και άλλα.

Είναι μόνο μερικά από τα 70 τέως τραπεζικά στελέχη και στελέχη εταιρειών που βρέθηκαν χθες στην Ευελπίδων καθότι ο ελληνοαμερικανός εφοπλιστής Γιώργος Λογοθέτης της Libra Group (Libra Capital) τους έκανε αγωγή ζητώντας τους 400 εκατ. ευρώ.

Η αγωγή του έχει μεγάλο ενδιαφέρον για το πώς στήθηκε η κομπίνα. Ο Λογοθέτης κατηγορεί ακόμα και τον Φέλιξ  Μ. που ήταν κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας  του!!!

Διαβάζοντας κανείς τα σχετικά έγγραφα των εναγόντων συναντάει δεκάδες επιχειρήσεις με έδρα σε φορολογικούς παραδείσους που εμφανίζονται να στήνονται εν μια νυκτί για να αποτελέσουν οχήματα συγκεκριμένων συναλλαγών των εναγομένων.

Και συγκεκριμένα ονόματα που συχνά πυκνά αναδύονται πότε στη μία και πότε στην άλλη εταιρεία, χωρίς καμία, εκ πρώτης όψεως, ευδιάκριτη λογική των μεταξύ τους συσχετισμών.

Στα έγγραφα και στις καταθέσεις που έχουν υποβληθεί στις δικαστικές αρχές της Κύπρου και της Ελλάδας περιγράφεται από την πλευρά της Libra ένα σύνολο δαιδαλωδών και αμφιλεγόμενων συναλλαγών μεταξύ εταιρειών και φυσικών προσώπων, για τις οποίες δηλώνει με σειρά επιχειρημάτων και στοιχείων παντελή άγνοια, τόσο ως εταιρική οντότητα όσο και ως όμιλος Λογοθέτη, και αποδίδει ευθύνες σε πρώην κορυφαία στελέχη της.

Δηλώνει επίσης πως ποτέ δεν δόθηκε καμία εξουσιοδότηση για την εκτέλεσή τους, αν και καταγράφεται η παραδοχή πως τα ανά τον κόσμο διευθυντικά στελέχη της απολαμβάνουν σχετικής αυτονομίας.

Ωστόσο, μεταξύ αυτών των αμφιλεγόμενων συναλλαγών γίνεται λόγος και για μια απευθείας μεταβίβαση ποσού 56 εκατ. ευρώ από την Ελλάδα προς λογαριασμό στο εξωτερικό με τελικό δικαιούχο έναν εκ των φερομένων ως πρωταγωνιστών της υπόθεσης.

Η μεταφορά αυτή έγινε τον Μάρτιο του 2016, ενόσω δηλαδή υφίσταντο περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων.

Οπως επίσης περιλαμβάνονται και αναφορές σε ιδιαίτερα υψηλού κόστους διαβίωση κάποιων εκ των εναγομένων, μεταξύ άλλων αγορές ακριβών ακινήτων σε ελληνικά νησιά και ξένες μητροπόλεις και αυτοκινήτων Bentley και Rolls Royce, με ελληνικές πινακίδες, που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο έτος.

Keywords
alpha bank, ετε, alpha, eurobank alpha, alpha eurobank, ετε, alpha, τραπεζες, ceo, ηνία, εταιρεία, σημαίνει, ήτο, νέα, θυγατρική, ελλαδα, group, capital, κυπρος, εθνικη τραπεζα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, παραταση φορολογικων δηλωσεων, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, τραπεζα κυπρου, οψεως, ηνία, εδρα, εθνικη, εθνικη ασφαλιστικη, εξουσιοδοτηση, ηγεσια, κυπρου, μαλτα, νησια, ονοματα, υπουργειο οικονομικων, χημεια, ceo, αγνοια, αγωγη, αθανασοπουλος, αυξηση, αλεξ, βρισκεται, γινεται, δυνατοτητα, δημοσιο, διοικηση, δοθει, δοθηκε, εγινε, εγγραφα, ευρω, ειπε, εταιρεία, ετος, ευελπιδων, εφυγε, ευθυμια, εφοπλιστης, ιδρυση, ήτο, θυγατρική, κυβερνηση, κινηση, μαξιμου, μηνες, μιχαηλιδης, μαρια, ομιλος, οχηματα, υπογραφη, συγκεκριμενα, συντομα, σειρα, τεως, φθινοπωρο, χερι, χτισιμο, ψαλτης, κωνσταντινος, group, αγορες, ελληνικα, γλυκο, χωρα, ιδιαιτερα, υπουργειο, παυλος, σημαίνει, τραπεζα, θεσεις, χερια
Αναζητήσεις
δημοσθενης στασινοπουλοσ, δημος στασινοπουλος σκανδαλο
Τυχαία Θέματα