Τατιάνα Μπλάτνικ – Νικόλαος: Η οικογενειακή τραγωδία, ο μεγάλος έρωτας, ο παραμυθένιος γάμος και το βελούδινο διαζύγιο

«Μια φορά κι έναν καιρό ήταν…»

Κάπως έτσι, σαν παραμύθι, θα μπορούσε να ξεκινά το story of life της Τατιάνας Μπλάτνικ και του Νικολάου, του γιου του τέως βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου Γλίξμπουργκ.

Ο θυελλώδης έρωτας, η κοινή ζωή για μια 20ετία και το ξαφνικό διαζύγιο που ανακοινώθηκε την Παρασκευή, είναι κάποια επεισόδια από αυτό το… πριγκιπικό παραμύθι που τα έχει όλα. Ομορφιά, καθώς η Τατιάνα Μπλάτνικ ήταν και συνεχίζει να είναι καλλονή, πλούτη, λαμπερός γάμος, δεξιώσεις, βασιλικά γλέντια στις ανά την Ευρώπη βασιλικές οικογένειες.

Αλλά ας ξεκινήσουμε κάπως ανάποδα για το ζευγάρι που γνωρίζονται από το 2004, ερωτεύτηκαν σφόδρα, αλλά ο έρωτάς τους έσβησε μετά από 20 χρόνια.

Ας ξεκινήσουμε από την elegant Τατιάνα και την οικογενειακή τραγωδία που την σημάδεψε σε μικρή ηλικία.

Γεννημένη στη Βενεζουέλα στις 28 Αυγούστου του 1980 η Τατιάνα Μπλάτνικ είναι κόρη του επιχειρηματία από τη Σλοβενία, Λάντισλαβ Μπλάτνικ και μιας Γερμανίας με αριστοκρατική καταγωγή της Μαρί Μπίερλαϊν.

Η αυτοκτονία και η αλλαγή ζωής

Σε ηλικία 7 ετών χάνει τον πατέρα της τραγικό τρόπο. Η αυτοκτονία του πέφτει σαν κεραυνός εν αιθρία στην οικογένεια και αλλάζει την ψυχοσύνθεση της μικρής Τατιάνας.

Μιλώντας πριν από μερικές εβδομάδες στο mononews και στη δημοσιογράφο Ράνια Παπαδοπούλου, η Τατιάνα Μπλάτνικ αναφέρεται σ’ αυτή την τραγωδία και στο γεγονός ότι στράφηκε στη φιλανθρωπία αλλά και στην πλατφόρμα Breathe που ασχολείται με θέματα ψυχικής υγείας, λέγοντας:

Ξεκίνησα αυτή την αποστολή ως προσωπική. Έχοντας χάσει τον πατέρα μου από αυτοκτονία, όταν ήμουν 7 ετών, πήρα έναν όρκο ότι κανείς δεν θα έπρεπε να υποφέρει στη σιωπή και δεν θα έπρεπε να φτάνει αυτά τα επίπεδα πόνου. Για εμένα, μεγαλύτερο αντίκτυπο δεν είχε ο ίδιος ο θάνατος, αλλά η σιωπή γύρω από αυτόν. Συχνά επιστρέφω σε αυτή την ανάμνηση όταν σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματα για τη Breathe. Και θυμάμαι ότι έχει να κάνει με όλα όσα μπορούμε να πράξουμε ως μεμονωμένοι άνθρωποι και ως κοινωνία για να εμποδίσουμε τέτοιες τραγωδίες και να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας δίνοντας μεγαλύτερη προσοχή στην ψυχική μας υγεία.

Για παράδειγμα, γνωρίζουμε ότι ένας στους τρεις ανθρώπους υποφέρουν κατά τη διάρκεια της ζωής τους από ένα θέμα ψυχικής υγείας και σχεδόν το 80% των ανθρώπων δεν θα αναζητήσει θεραπεία για τις ανάγκες της ψυχικής του υγείας εξαιτίας του στιγματισμού και της ντροπής. Γι’ αυτόν τον λόγο η Breathe επικεντρώνεται σε τρία βασικά καθήκοντα: τον αποστιγματισμό της ψυχικής υγείας, την προώθηση της αυτοφροντίδας και τη δημιουργία ενός πολιτισμού, που επικεντρώνεται στη συναισθηματική ευεξία και πρόληψη».

Η Τατιάνα, μετά από αυτή την τραγωδία μετακομίζει στην Ελβετία και ξεκινά να εργάζεται στο χώρο της μόδας, των δημοσίων σχέσεων και του μάρκετινγκ, αλλά η φιλανθρωπία είναι η ζωή της.

Λέει στο mononews: Η μητέρα μου λέει ότι γεννήθηκα με μια αίσθηση κοινωνικής αδικίας. Θα φύλαγα το χαρτζιλίκι μου για τα παιδιά στην Κολομβία και τη Βενεζουέλα, πάντα μάζευα χρήματα στο σχολείο για φιλανθρωπικές οργανώσεις, πήγαινα και αγόραζα καραμέλες και να τις έδινα σε προσφυγόπουλα. Αλλά ξέρετε, είναι πρόκληση να κρατήσουμε αυτά τα όνειρα για δικαιοσύνη και ειρήνη, που είχαμε όταν ήμαστε επτά ετών.

Όσο μεγαλώνουμε, ξοδεύουμε τον χρόνο μας μόλις για να προσπαθήσουμε να νιώσουμε ασφαλείς, ξεκινώντας μία καριέρα και αντιμετωπίζοντας προσωπικές προκλήσεις. Τότε, υπάρχουν στιγμές στη ζωή, που αναγνωρίζεις τα ιδανικά σου από το παρελθόν και σου δίνεται η ευκαιρία να τα ζήσεις.

Εμπνέεσαι και δεν έχεις επιλογή από το να τα αγκαλιάσεις. Σήμερα, που δουλεύουμε με τη Breathe, είμαι τόσο εμπνευσμένη και ενθουσιασμένη, επειδή έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε κάτι μεγάλο και επίσης είναι σαν να επιλέγω ένα έργο που ξεκίνησε όταν ήμουν παιδί».

Η γνωριμία και ο παραμυθένιος γάμος

Και κάπου εκεί γύρω στο 2003 γνωρίζει τον Νικόλαο. Tρίτο παιδί αλλά δεύτερος γιος του τέως βασιλιά της Ελλάδας, μετά την Αλεξία και τον Παύλο, ο Νικόλαος χρησιμοποιεί τον τίτλο του πρίγκιπα που αναζητά την δική του πριγκίπισσα και τη βρίσκει στο πρόσωπο της όμορφης και καλλιεργημένης Τατιάνας. Γνωρίζονται και ερωτεύονται στις πίστες του κοσμοπολίτικου Γκστάαντ, εκεί όπου οι πλούσιες και βασιλικές οικογένειες περνούν τους χειμώνες τους.

Αγαπούν και οι δύο την Τέχνη και την φιλανθρωπία, είναι νέοι, όμορφοι, ζουν παραμυθένια ζωή στους βασιλικούς και επιχειρηματικούς κύκλους που κινείται άλλωστε ο Νικόλαος.

Ξεκινούν την κοινή τους ζωή στο Λονδίνο, ζουν μαζί, και το 2009 ο Νικόλαος της κάνει πρόταση γάμου στο Πόρτο Χέλι, στη βίλα που διέθετε η τέως βασιλική οικογένεια.

Ο γάμος σχεδιάζεται και προετοιμάζεται που αλλού; Στις κοσμοπολίτικες Σπέτσες και στον Αγιο Νικόλαο, τον Αύγουστο του 2010.

Είναι ασφαλώς ο γάμος της χρονιάς με περίπου 350 καλεσμένους, μέλη βασιλικών οικογενειών κι όχι μόνο, με λαμπερές τουαλέτες, με άμαξες, με πανάκριβα φορέματα και κοστούμια και με ένα αξέχαστο γλέντι.

Το νυφικό της Τατιάνα στο γάμο ήταν μια δημιουργία της Diane Von Fustenberg ενώ στο coctail party που έδωσε για τους καλεσμένους φόρεσε μια δημιουργία του J.Mendel.

Στις 7.30 το βράδυ, δια θαλάσσης από το Πόρτο Χέλι, με το σκάφος της οικογένειας, «Αφροέσσα», έφτασε ο Νικόλαος, γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, δια ξηράς, με μία ανθοστολισμένη άμαξα, έφτασε η νύφη Τανιάνα Μπλάτνικ.

Κουμπάροι του ζευγαριού είναι οι αδελφοί του Νικόλαου, Παύλος και Φίλιππος, τα τρία αδέλφια της Τατιάνας, Μπόρις, Ιγκόρ και Ατίλιο και ο παιδικός φίλος του Νικόλαου, Νάσος Θανόπουλος . Το μυστήριο τέλεσε ο μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ.

Ποιοι ήταν οι καλεσμένοι; Ηταν γονείς και τα αδέλφια του γαμπρού, η οικογένεια της νύφης, οι αδελφές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ και της Αννας Μαρίας, η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας με τα παιδιά της, το διάδοχο του θρόνου Φελίππε με τη σύζυγό του Λετίθια και η πριγκίπισσα Ειρήνη.

Ακόμη, η βασίλισσα της Δανίας Μαγκρέτε και η αδελφή της πριγκίπισσα Βενεδίκτη, συνοδευόμενες από την πριγκίπισσα Μαίρη, σύζυγο του διαδόχου του θρόνου Φρέντερικ και του αδελφού του πρίγκιπα Χοακίμ.

Παρόντα ήταν επίσης μέλη πολλών βασιλικών οικογενειών, όπως ο διάδοχος του θρόνου της Νορβηγίας Χαάκον, η διάδοχος του θρόνου της Σουηδίας Βικτόρια με τον σύζυγό της και τα μικρότερα αδέλφια της, τη Μαντλέν και τον Καρλ Φιλίπ, ο διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας Βίλχελμ Αλεξάντερ με τη σύζυγό του Μαξίμα και ο πρίγκιπας Αλέξανδρος της Σερβίας.

Όσον αφορά τους Έλληνες καλεσμένους πρόκειται για τα πλέον γνωστά ονόματα της χώρας, αυτά των οικογενειών Βαρδινογιάννη, Νιάρχου, Λιβανού, Παναγόπουλου, Κόβα, Καίσαρη, Στράτου, Λυκουρέζου και Ζωής Λάσκαρη καθώς επίσης και οι γονείς του υπουργού Πολιτισμού κ. Μαρίνος και Αιμιλία Γερουλάνου.

Δεν είχαν έρθει στο γάμο ο τότε βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος που είχε προβλήματα υγείας, αλλά και η βασίλισσα Ελισάβετ και ο τότε διάδοχος και σήμερα βασιλιάς Κάρολος με την σύζυγό του, Καμίλα. Είχαν εκπροσωπηθεί από τον πρίγκιπα Μιχαήλ του Κέντ με τη σύζυγό του.

Ενας παραμυθένιος γάμος, λοιπόν, για ένα ερωτευμένο ζευγάρι που έτσι κι αλλιώς έχει λυμένα τα οικονομικά του προβλήματα και ζει το παραμύθι του, το οποίο κρατάει 14 χρόνια.

Ενας γάμος που ένωσε το εξαιρετικό στυλ της Τατιάνας με το… βασιλικό ταπεραμέντο του Νικολάου και βεβαίως την πλούσια ζωή στα παλάτια της Ευρώπης, στις βίλες και στα νησιά της Ελλάδας.

Η πλούσια ζωή και το βελούδινο διαζύγιο

Ο πλούτος τους επιτρέπει να κάνουν ταξίδια, να συμμετέχουν σε κοσμικές εκδηλώσεις, να κάνουν το φιλανθρωπικό τους έργο, να ζουν στην Ελλάδα αρκετό καιρό. Η Τατιάνα Μπλάτνικ και ο Νικόλαος έχουν κοινή αλλά ταυτόχρονα και ξεχωριστή ζωή, κάνουν πολλά πράγματα διαφορετικά. Και ο χρόνος έρχεται να σβήσει εκείνον τον έρωτα που γεννήθηκε στα χιονισμένα σαλέ της Ελβετίας, στέριωσε στα πολυτελή διαμερίσματα του Λονδίνου, πασπαλίστηκε με χρυσόσκονη στις πανέμορφες Σπέτσες, στο Πόρτο Χέλι και στο Καστρί.

Για πολλούς η ανακοίνωση του διαζυγίου έπεσε σαν κεραυνός. Οσοι τους γνώριζαν λένε ότι το ζευγάρι απομακρύνθηκε εδώ και καιρό, αλλά πάντα παρέμεναν καλοί και αγαπημένοι φίλοι.

Δημοσιεύματα από το 2019 έκαναν λόγο για κρίση στο γάμο τους τονίζοντας τις «ξεχωριστές εμφανίσεις τους, όπως του πρίγκιπα Νικόλαου στην Πάρο και της κομψής και πανέμορφης Τατιάνας σε διάφορα εστιατόρια, όπως στο Nobu του «Four Seasons» στη Βουλιαγμένη.

Η low profile σύζυγος του πρίγκιπα, που είναι γνωστή στη χώρα μας για το δημιουργικό και φιλανθρωπικό έργο της, ιδρυτικό μέλος του Elpida Youth, της νεολαίας της ΕΛΠΙΔΑΣ, δεν παρευρέθηκε στην επετειακή εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο για τα 30 χρόνια του σωματείου ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο, με την απουσία της να συζητιέται έντονα στα πηγαδάκια των λαμπερών προσκεκλημένων.

Αλλά και στο Λονδίνο, στο φιλανθρωπικό γκαλά του The Hellenic Initiative, στο ξενοδοχείο «Dorchester», που οργανώθηκε από τους Ελληνες της διασποράς και τιμήθηκαν δύο σωματεία για το σπουδαίο έργο τους στη χώρα μας, με τον Αντώνη Ρέμο να τραγουδά τις επιτυχίες του, ο πρίγκιπας Νικόλαος δεν ήταν εκεί για να χειροκροτήσει την αγαπημένη του σύζυγο, που ήταν η κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης».

Οι φήμες κράτησαν μια πενταετία και προκειμένου να προλάβει τις φήμες το γραφείο της πρώην Βασιλικής Οικογένειας της Ελλάδος εκδίδει πρόσφατα την εξής ανακοίνωση: «Ο Πρίγκιπας Νικόλαος και η Πριγκίπισσα Τατιάνα μετά από δεκατέσσερα χρόνια κοινής ζωής αποφάσισαν να προχωρήσουν στη λύση του γάμου τους. Και οι δύο εκφράζουν τη δυσκολία της απόφασης αυτής, τη βαθιά εκτίμηση και σεβασμό που τρέφουν ο ένας για τον άλλο, αλλά και την αγάπη με την όποια πορεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Οι ίδιες αξίες σεβασμού και κατανόησης θα αποτελέσουν και τη βάση της σχέσης τους στο μέλλον, μια σχέση βαθιάς και ειλικρινούς φιλίας. Θα συνεχίσουν να ζουν και να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, τον τόπο που και οι δύο αισθάνονται σπίτι τους».
Το διαζύγιο χαρακτηρίζεται στους κύκλους της βελούδινο. Και θα συνεχίσουν να έχουν εξαιρετικές σχέσεις, συνεχίζοντας και τις δραστηριότητές τους.

Ειδικά η Τατιάνα φαίνεται να κάνει πράξη αυτό που υπηρετεί μέσω του Breathe. Όπως είχε πει στο mononews:

«Η ανάσα είναι θεμελιώδης στις ζωές μας, αλλά κατά κάποιο τρόπο καταφέρνουμε να το κάνουμε λάθος. Όταν ξεκινάμε να σκεφτόμαστε σχετικά με την αναπνοή μας, μπορεί να μα φέρει χαλάρωση, να μειώσει το άγχος, να βελτιώσει την αυτοεκτίμησή μας. Μπορούμε να εξασκηθούμε να αναπνέουμε διαφορετικά, αλλά στην πραγματικότητα αυτό είναι δύσκολο ακόμα και για εμένα, και του αντιστεκόμαστε.

Οπότε, μιλάμε για τη βασική σωματική λειτουργία, που παραμελούμε και την αγνοούμε, ειδικά όταν νιώθουμε άγχος και κατάθλιψη.

Δεν υπάρχει κανένα ταμπού γύρω από την αναπνοή, άρα γιατί δεν μαθαίνουμε όλοι να αναπνέουμε; Η ψυχική υγεία είναι ένα ταμπού, γιατί έχει συνδεθεί με την ψυχική ασθένεια ως αντίθετο της ψυχικής ευεξίας και δεν είναι ιδωμένη ως κάτι που μπορούμε να διατηρήσουμε, όπως κάνουμε με τη φυσική μας υγεία».

Διαβάστε επίσης:

Νικόλαος – Τατιάνα Μπλάτνικ: Διαζύγιο μετά από 14 χρόνια γάμου
Ο γιος του τέως βασιλιά, Νικόλαος σε έκθεση στο Palm Beach 
Πρίγκιπας Νικόλαος στο mononews: «Ανήκω εδώ»
 

Keywords
γαμος, τατιανα, four seasons, life, γιου, ελλαδα, σλοβενία, μυστήριο, εφραιμ, γερουλανος, στυλ, low, youth, ελπιδα, hellenic, initiative, λύση, βασιλικος γαμος, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, αλλαγη ωρας 2012, βασιλισσα ελισαβετ, ειρήνη παπαδοπούλου, η ζωη, κοινωνια, σλοβενία, ζαππειο, θανατος, θεμα, καριερα, καταθλιψη, λονδινο, μητερα, νησια, ομορφια, ονειρα, ονοματα, σπετσες, υγεια, φημες, φορεματα, φυσικη, αγαπη, αγχος, αλεξια, αμαξα, εβδομαδες, βενεζουελα, βιλα, βιλες, βραδυ, γεγονος, γιου, γκστααντ, γλεντι, γνωριμια, γονεις, δυνατοτητα, δικη, εδινα, ευκαιρια, υπαρχει, ειρηνη, εκθεση, εκτιμηση, ελβετια, ελισαβετ, ελπιδα, αιμιλια, επρεπε, επτα, ερχεται, εστιατορια, ετων, ευεξια, ευρωπη, τεχνη, ζαππειο μεγαρο, ζωη, ζωης, ηλικια, θανοπουλος, ιγκορ, κοστουμια, λαθος, λασκαρη, λειτουργια, λύση, λογο, μυστήριο, νυφη, ξενοδοχειο, ξερετε, παντα, οικογενεια, παιδι, παιδια, ποιοτητα, πορτο χελι, προβληματα, πριγκιπας, σαλε, συζυγο, σιωπη, σοφια, σπιτι, στυλ, σχολειο, ταξιδια, τεως, τρια, φτανει, φορα, χελι, χρονος, αιθρια, βηματα, δεξιωσεις, εμφανισεις, επεισοδια, φιλοι, hellenic, χωρα, initiative, κωνσταντινου, life, low, νυφικο, παυλος, θεματα, υγειας, βεβαιως, ξεκινησε, youth, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα