Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τι συζήτησαν

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποίησε σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού και τις προσπάθειες αντιμετώπισής τους, καθώς και για ζητήματα που συνδέονται με το άνοιγμα των συνόρων και την αποκατάσταση των τουριστικών ροών.

H Ελλάδα σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι καταρχήν αντίθετη να μπουν στη πρώτη ομάδα τρίτων χωρών προς και από τις οποίεες θα ανοίξουν τα σύνορα της ΕΕ η Τουρκία και

τα Δυτικά Βαλκάνια.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι δύο ηγέτες δεν μπήκαν σε ζητήματα υψηλής πολιτικής, ωστόσο συμφώνησαν ότι η ένταση είχε φτάσει σε υψηλά επίπεδα και χρειαζόταν αποκατάσταση των διαύλων επικοινωνίας. Σημείωναν εξάλλου ότι όπως είναι φυσικό η ένταση δεν μπορεί να αποκλιμακωθεί αν οι δυο πλευρές δεν συζητούν για κανένα θέμα.

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ερντογάν συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοικτούς τους διμερείς διαύλους επικοινωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επικοινωνία των δύο ηγετών, η οποία είχε σταματήσει τα τελευταίο διάστημα, προετοιμάστηκε από τη διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή  και τον Ιμπραήμ Καλίν εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα