Ζελένσκι: Σε εξέλιξη «έντονες μάχες» σε όλη τη γραμμή του μετώπου – Μεγάλης κλίμακας χερσαία επίθεση της Ρωσίας

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα το βράδυ ότι «έντονες μάχες» μαίνονται σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου, καθώς η Ρωσία εξαπέλυσε σήμερα μεγάλης κλίμακας χερσαία επίθεση στη βορειοανατολική Ουκρανία.

«Σημειώνονται έντονες μάχες σε όλη τη γραμμή του μετώπου», είπε ο Ζελένσκι σε ανάρτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού ενημερώθηκε για την κατάσταση από τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων.

«Συζητήσαμε για αμυντικές ενέργειες και (τρόπους) για να ενισχύσουμε τις θέσεις

μας στην περιοχή του Χάρκιβ» (βορειοανατολικά), πρόσθεσε, συμπληρώνοντας ότι η Ουκρανία στέλνει ενισχύσεις στην περιοχή του Χάρκιβ και απαντά στη ρωσική επίθεση με δυνάμεις πυροβολικού και drones.

Ο Ζελένσκι ανέφερε ότι το Κίεβο θα απαντήσει στη νέα ρωσική πρόκληση με ισχύ και κάλεσε τους δυτικούς συμμάχους του Κιέβου να παράσχουν πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια.

Παράλληλα ο Λευκός Οίκος εκτίμησε ότι η Ρωσία «σίγουρα θα εντείνει τις επιθέσεις της και θα διατηρήσει περισσότερους στρατιώτες» στη βορειοανατολική Ουκρανία μέσα «τις επόμενες εβδομάδες» και θα προσπαθήσει να δημιουργήσει μια «ζώνη ασφαλείας» κατά μήκος των συνόρων.

«Δεν αναμένουμε κάποια σημαντική πρόοδο» από τα ρωσικά στρατεύματα, ωστόσο, πρόσθεσε ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, καταλήγοντας ότι: «έχουμε εμπιστοσύνη στις ουκρανικές δυνάμεις και εργαζόμαστε ακατάπαυστα για να τις στείλουμε (… ) τα όπλα που χρειάζονται για να αμυνθούν από αυτές τις επιθέσεις».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Άδωνις Γεωργιάδης: Η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί είναι παραβίαση των στοιχειωδών κανόνων του πολιτισμού

Ανησυχία για ηλιακή καταιγίδα σπάνιας έντασης που κατευθύνεται προς τη Γη

Orilina Properties: Ιδιωτικό συμφωνητικό για την πώληση μεζονέτας στο «Marina Residences by Kengo Kuma»

Keywords
Αναζητήσεις
zelenski-se-exelixi-entones-maches-se-oli-ti-grammi-tou-metopou--megalis-klimakas-chersaia-epithesi-tis-rosias.htm
Τυχαία Θέματα