176 εκατομμύρια ευρώ σε 48 ημέρες για την Ατλέτικο!

Στις 27 Μαρτίου η Μπάγερν Μονάχου ανακοίνωσε πως καταβάλλει τη ρήτρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και κάνει δικό της τον Λουκά Ερναντέζ, έναντι 80 εκατομμυρίων. Στις 14 Μαΐου ο Αντουάν Γκριεζμάν αποκαλύπτει πως δεν πρόκειται να συνεχίσει στους Μαδριλένους, ύστερα από 5 σεζόν, δίχως να κατονομάζει τον επόμενο σταθμό της σταδιοδρομίας του. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο ενδιαφερόμενος θα δώσει τη ρήτρα των 120 εκατομμυρίων. Εκ των οποίων το 20%, δηλαδή 24 εκατομμύρια ευρώ, πηγαίνουν στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, την προηγούμενη ομάδα
του 28χρονου Γάλλου επιθετικού.

Κοινώς, σε διάστημα 48 ημερών οι «Ροχιμπλάνκος» έμαθαν πως θα λάβουν έως την 1η Ιουλίου 176 εκατομμύρια! Αυτές είναι κι οι δύο πιο ακριβές πωλήσεις την ιστορία της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Οι μεγαλύτερες πωλήσεις της Ατλέτικο Μαδρίτης

Ποδοσφαιριστής Τιμή πώλησης Ομάδα Αντουάν Γκριεζμάν 120 εκ. ευρώ ; Λουκά Ερναντέζ 80 Μπάγερν Μονάχου Ραδαμέλ Φαλκάο 43 Μονακό Τζάκσον Μαρτίνες 42 Γκουανζού Έβεργκραντ Σέρχιο Αγουέρο 40 Μάντσεστερ Σίτι

Σε αυτό το ποσό πρέπει να προστεθούν και τα 7,5 εκατομμύρια που φέρνει ο Λουσιάνο Βιέτο, αφού η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας συμφώνησε με την Ατλέτικο για την απόκτηση του 50% των δικαιωμάτων. Συν τοις άλλοις, το επόμενο διάστημα, κι εφόσον η Μονακό εξασφαλίσει την παραμονή της στη Ligue 1, θεωρείται δεδομένο πως οι Μονεγάσκοι θα αποκτήσουν τον Ζέλσον Μαρτίνς, που αγωνίζεται δανεικός από τους Μαδριλένους. Σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα, η «χρυσή» τομή θα βρεθεί μεταξύ 25-30 εκατομμυρίων.

Επομένως, ο Ντιέγο Σιμεόνε θα έχει...φουσκωμένο πορτοφόλι για να προχωρήσει στη ανοικοδόμηση της ομάδας του, καθώς υπενθυμίζεται πως δεν θα συνεχίσουν και οι πολύπειροι Γοδίν, Χουανφράν. Ο Αργεντινός προπονητής γνωρίζει τί εστί αναδόμηση: το 2013 έφυγε ο Φαλκάο, ακολούθησαν οι Ντιέγκο Κόστα και Φιλίπε Λουίς, ενώ το 2015 ο Τουράν πήγε στην Μπαρτσελόνα.
Keywords
Τυχαία Θέματα