28 Απριλίου: Η μέρα που ο Παναθηναϊκός έγραψε ιστορία – 3-0 τον Ερυθρό Αστέρα

Σε έναν αγώνα που έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τον Ερυθρό Αστέρα και επικράτησε με σκορ 3-0. Αυτή η νίκη του Παναθηναϊκού τον οδήγησε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών,

ένα επίτευγμα που αποτέλεσε πρωτοφανές και ιστορικό για τον ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Αντωνιάδης μόλις στο δεύτερο λεπτό άνοιξε το σκορ και αύξησε τις ελπίδες των «πρασίνων» για την ανατροπή του 4-1 του πρώτου αγώνα στο Βελιγράδι. Ο ίδιος παίκτης στο  54′ διπλασίασε τόσο τα προσωπικά του τέρματα, όσο και αυτά της ομάδας του, ενώ ο Καμάρας 63′ πέτυχε το γκολ της πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών..

Στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο Γουέμπλεϊ, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τον Άγιαξ του Γιόχαν Κρόιφ. Παρότι ο Παναθηναϊκός έδωσε τον καλύτερό του εαυτό στον τελικό, δεν κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο, με τον Άγιαξ να επικρατεί με σκορ 2-0 και να κατακτά το κύπελλο.

Παρόλα αυτά, η πορεία του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο Πρωταθλητριών του 1971 έμεινε χαραγμένη στη μνήμη των φίλων του συλλόγου ως μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ομάδας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κωνσταντίνου, Τομαράς, Σούρπης, Καμάρας, Βλάχος, Καψής, Δομάζος, Φυλακούρης, Χατζηανδρέου (90′), Γραμμός, Αντωνιάδης, Καλλιγέρης, Αθανασόπουλος (54′).

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Ντουίκοβιτς, Τζόριτς, Παύλοβιτς, Μπογκίσεβιτς, Κλενκόφσκι, Νόφκοβιτς, Κάρασι, Ατσίμοβιτς, Γιάνκοβιτς, Οστοϊτς, Φιλίποβιτς.

Keywords
Τυχαία Θέματα