28η Οκτωβρίου: Στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, μαθητική στην Αθήνα – Με μάσκες και αυστηρά μέτρα

Η αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου στη Βόρεια Ελλάδα οδήγησε στην απόφαση να μην διεξαχθούν μαθητικές παρελάσεις σε αρκετούς νομούς, με σκοπό την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.

Στη Θεσσαλονίκη, η στρατιωτική παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11:00, στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Στην παρέλαση θα λάβουν μέρος μόνο στρατιωτικά

τμήματα και θα έχει διαρκεια αυστηρά 60 λεπτά.Αυστηρά μέτρα στις παρελάσεις

Οι παρελάσεις, στις περιοχές που θα πραγματοποιηθούν, θα γίνουν με αυστηρά μέτρα ασφαλείας για τη διάδοση του κορονοϊού.

“Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός. Επομένως, την ώρα της παρέλασης, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα, σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες, για τους οποίους η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική αφού θα είναι στοιχισμένοι”, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου υγείας.

Παράλληλα, όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση- εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση -να φορούν τις μάσκες τους.Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα

Λόγω διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, την Πέμπτη 28/10/2021 θα πραγματοποιηθούν σε όλους τους Δήμους της Αττικής έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Οι ρυθμίσεις θα προβλέπουν σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από τις 08.00 και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης αυτών από τις 06.00, ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες και μέχρι το πέρας των εκδηλώσεων.

Ειδικότερα στους Δήμους Αθηναίων και Πειραιά, η κυκλοφορία των οχημάτων στις παρακάτω οδούς και λεωφόρους, θα διακοπεί ως εξής:

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ (Κεντρική Παρέλαση), από ώρα 09.00 μέχρι το πέρας της παρέλασης:

– Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.

– Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.

– Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου και της οδού Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.

– Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αθ. Διάκου και Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

– Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ [Καθεδρικός Μητροπολιτικός Ναός Αθηνών (Δοξολογία)], από ώρα 06.00 μέχρι το πέρας των εκδηλώσεων:

– Μητροπόλεως, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.

– Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, από ώρα 09.00 μέχρι 14.00:

– 34ου Πεζικού Συντάγματος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ομηρίδου Σκυλίτση και Ελ. Βενιζέλου.

– Ηρώων Πολυτεχνείου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου και 2ας Μεραρχίας.28η Οκτωβρίου: Αλλαγές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Μεταβολές υπάρχουν σήμερα λόγω της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς (ΜΜΜ).

Με εντολή της ΕΛΑΣ, ο σταθμός του Μετρό “Φιξ” θα κλείσει στις 8 το πρωί και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν χωρίς στάση. Επίσης, τα δρομολόγια του τραμ από τις 8 το πρωί έως τη λήξη της παρέλασης, θα έχουν τερματικό σταθμό τη στάση στο Φιξ.

Αλλαγές θα υπάρξουν από τις 9:00 π..μ. έως και το τέλος της παρέλασης, στα δρομολόγια των λεωφορείων και τρόλεϊ που διέρχονται από το κέντρο της Αθήνας, αλλά και από τα κέντρα άλλων δήμων.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα