AEK-ΠΑΟΚ 99-91: Κουζμίνσκας vs Πόρτερ, σημειώσατε 1

Η ΑΕΚ ξεπέρασε για δεύτερη φορά τα εσωτερικά, οικονομικά προβλήματα της και νίκησε τον ΠΑΟΚ, στο κεκλεισμένων θυρών κλειστό των Άνω Λιοσίων, για την 4η αγωνιστική των play out στην Basket League, κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση της 7ης θέσης, ενόψει της συμμετοχής της στα play

off.

Η ΑΕΚ επικράτησε του ΠΑΟΚ για 3η φορά για την φετινή σεζόν και πήρε θέση απέναντι στον Ολυμπιακό που βρίσκεται στην 2η θέση, ενώ ο ΠΑΟΚ θα παίξει με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

To παιχνίδι εξελίχθηκε σε άτυπη “μονομαχία” των Κουζμνίσκας και Πόρτερ στην παραγωγή του σκορ με τον Λιθουανό παίκτη και υπερτερεί χάριν στην ευστοχία του στα 6/9 τρίποντα, ενώ ο Αμερικάνος πρώην NBAer του ΠΑΟΚ, τελείωσε το παιχνίδι με 28 πόντους.

Η ΑΕΚ κέρδισε το επιμέρους σκορ και στα 4 δεκάλεπτα, με αποτέλεσμα να διατηρεί το προβάδισμα του σκορ και σε κάθε προσπάθεια του ΠΑΟΚ να “προσπεράσει”, βρήκε λύσεις από τις ενέργειες του Κουζμίνσκας και του Ράντλ. Συνολικά, η ΑΕΚ είχε 18/32 τρίποντα και είχε καλύτερο ποσοστό ευστοχίας (56%) από τα δίποντα (48%).

Η “Ένωση βρέθηκε στο +7 (63-56) στο 24′, όμως ο «Δικέφαλος» του Βορρά πλησίασε στον πόντο (65-64) στο 26′. Οι γηπεδούχοι “έκλεισαν” την 3η περίοδο με διψήφιο προβάδισμα (78-68, 30′), χάριν στον Καράμπελα που νίκησε τον χρόνο και πέτυχε “τρελό” buzzer-beater από πλάγια θέση και σχεδόν από το κέντρο του γηπέδου!

Στην τέταρτη περίοδο, η ΑΕΚ διατήρησε απόσταση ασφαλείας στο σκορ.

Δεκάλεπτα: 29-28, 49-47, 78-68, 99-91

Η στατιστική του αγώνα εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα