«Barca Foundation» και Οργάνωση «Γη»: «Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης & Αθλητισμός»

Tην εκδήλωση με τίτλο «Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης & Αθλητισμός» διοργάνωσαν τo ίδρυμα της Μπαρτσελόνα «Barca Foundation» και η «Οργάνωση Γη», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη (Ιnternational Day of Sport for Development and Peace).

Παρουσιάστηκε το έργο Οργανώσεων που υλοποιούν προγράμματα κοινωνικής ενσωμάτωσης μέσω του αθλητισμού με απώτερο στόχο την κοινωνική ενδυνάμωση και την ειρηνική συνύπαρξη.

Συμμετείχαν οι οργανώσεις:-Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή-Ελληνική Πλατφόρμα για την
Ανάπτυξη
-Movement On The Ground-Praksis
-Danish Refugee Council
-ActionAid Hellas
-Shedia-Αθλητική Ελπίδα Προσφύγων-Οργάνωση Γη
-FUNDACIÓ FC BARCELONA

Την εκδήλωση προλόγησε ο κ. Κωνσταντίνος Μαχαίρας, διευθυντής της Οργάνωσης Γη και πρόεδρος της Ελληνικής Πλατφόρμας για την Ανάπτυξη, ο οποίος αναφέρθηκε στον κοινωνικό ρόλο που ο αθλητισμός μπορεί να διαδραματίσει.

Οι τέσσερις συνεργάτες του Barca Foundation στην Ελλάδα, Praksis, Danish Refugee Council και Movement on the Ground και Οργάνωση Γη, εφαρμόζουν τη μεθοδολογία FutbolNet σε Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων και σε σχολεία.
Ο καθένας από αυτούς αναφέρθηκε συνοπτικά στο έργο του, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ζήτημα της ισότητας των φύλων εντός και εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.
Keywords
Τυχαία Θέματα