Battlestar Galactica Deadlock: Resurrection Review

Το θρυλικό BSG-75 είναι εδώ!

Η πρώτη season του Battlestar Galactica Deadlock έκλεισε με έναν πολλά υποσχόμενο τρόπο στα πλαίσια του Sin & Sacrifice DLC. Η πλοκή έδεσε όμορφα, και σταμάτησε σε ένα σημείο καμπής για την πορεία της σειράς που από την υλοποίηση του Resurrection DLC προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα ποιοτική. Στην κριτική μας για το βασικό παιχνίδι, γράψαμε τα παρακάτω:

"Η πρώτη

σεζόν του Battlestar Galactica: Deadlock είναι μια προσπάθεια που πραγματικά αξίζει τα καλύτερα λόγια που μπορεί να σκεφτεί ένας αρθρογράφος, σκεπτόμενοι τις εξαιρετικές δυσκολίες που παρουσιάζει τόσο το είδος, όσο και η ύπαρξη μιας θρυλικής Sci-fi σειράς να επισκιάζουν το έργο των developers. Οι καθηλωτικές μάχες, η αναπάντεχη δυσκολία και το τακτικό βάθος, δημιουργούν όμοια συναισθήματα με αυτά της σειράς, ενώ ταυτόχρονα επεκτείνεται το universe, καλύπτοντας τα γεγονότα που έγιναν πριν από αυτήν. Η μουσική ντύνει υπέροχα τον τίτλο, ενώ οι διάφορες προσθήκες από τα DLC εξομαλύνουν το σκληρό πρόσωπο του βασικού παιχνιδιού εξελίσσοντας τους περισσότερους τομείς του. Ονομαστικά, τα γραφικά, το U.I και η μέτρια γραφή είναι τα μεγαλύτερα ψεγάδια του τίτλου, αλλά δεν επηρεάζουν ιδιαίτερα την συνολική εικόνα του." Διαβάστε το review της πρώτης σεζόν του Battlestar Galactica Deadlock

Το Resurrection διορθώνει πολλά από τα προβλήματα του βασικού παιχνιδιού ενώ ταυτόχρονα επεκτείνει την βασική ιστορία και όχι μόνο, παραμένοντας ακόμα πιστό στο αυθεντικό υλικό που παρέχει η τηλεοπτική σειρά. Συγκεκριμένα στο Resurrection, βλέπουμε να κάνει την εμφάνιση του ο πρωταγωνιστής του franchise, το θρυλικό, BSG-75 (Battlestar Galactica).

Η ιστορία ξεκινάει ένα χρόνο μετά τα τραγικά γεγονότα του Sin & Sacrifice, άμεσος μετά το τέλος της ανακωχής με τους Cylons, οι οποίοι, αμέσως ξεκινούν τις εχθροπραξίες ενώ οι αποικίες ακόμα μαζεύουν τα κομμάτια τους. Το Battlestar Galactica, έχει μόλις ολοκληρώσει τις επισκευές του και το πλήρωμα, θα πρέπει να διαχειριστεί -σχεδόν αποκλειστικά- το νέο κύμα επιθέσεων από τους Cylons.

Ο παίκτης θα πρωταγωνιστήσει σε αυτά τα γεγονότα επιλέγοντας αποστολές μέσα από το εικονικό Battlestar Galactica Command Room, μια ρεαλιστική ρεπλίκα του σετ της τηλεοπτικής σειράς. Βέβαια, το CIC, αν και τα γραφικά το κάνουν να δείχνει σαν να είναι αναπαράσταση φτιαγμένη το 2004 -όπως και η σειρά,- ταιριάζει στο γενικότερο feel του παιχνιδιού. Εκεί θα δείτε τα διάσημα τηλέφωνα, τις καρέκλες του προσωπικού καθώς και το war-map! Το περιβάλλον είναι σχεδόν ολόιδιο με αυτό που ο Adama περνάει νευραλγικές στιγμές στα πλαίσια της σειράς...

Γενικότερα στον τομέα των γραφικών δεν βλέπουμε κάποια ιδιαίτερη βελτίωση, μόνο μερικές αναβαθμίσεις στον τομέα των εφέ. Τα τρισδιάστατα πορτρέτα δείχνουν ακόμα κωμικά, ενώ οι δισδιάστατες αναπαραστάσεις των διαλόγων φαντάζουν, να είναι πιο κοντά σε αυτό που θα ήθελαν οι δημιουργοί. Τα δύο νέα σκάφη που προστίθενται, το Jupiter MKII και το Cratus-Class Battlestar, είναι απλά εξαιρετικά και ταιριάζουν απόλυτα στις παρατάξεις. Ειδικότερα το Jupiter MKII, αποτελεί ίσως το πιο ισορροπημένο battlestar στο παιχνίδι, με θανατηφόρες squadrons, επαρκή θωράκιση και ταχύτητα, ενώ τα βαριά του όπλα θα “μασήσουν” οποιοδήποτε σκάφος τολμήσει να τα βάλει μαζί του.

Στην πλευρά των Cylons η μεγαλύτερη προσθήκη είναι τα Vespids, μια γρήγορη μονάδα βομβαρδιστικών, που θα δυσκολέψουν ακόμα και τα δυνατότερα σκάφη των colonials. Το Cratus Battlestar από την άλλη αν και ταιριάζει στην γενικότερη φιλοσοφία των Cylons, έχει μερικές ιδιομορφίες που το καθιστούν δύστροπο για τους νέους παίκτες. Ο μεγάλος αριθμός πυραύλων που εξαπολύει, χρειάζεται αρκετή εξοικείωση με τις hit-and-run τακτικές των Cylons.

Ο νέος, περιορισμένος χάρτης είναι το μοναδικό πράγμα που θα δυσκολέψει τον παίκτη, οι επιθέσεις είναι συχνές και έχουν την μορφή side missions. Οι παίκτες θα πρέπει να διατηρούν την μπάρα απειλής των Cylons κάτω από ένα συγκεκριμένο όριο αν θέλουν να συνεχίσουν την ιστορία. Αυτό το καταφέρνουν ολοκληρώνοντας ένα από τα δώδεκα διαφορετικά side missions που είναι διαθέσιμα στον χάρτη. Η συνολική ενασχόληση με το DLC αναμένεται να κρατήσει περίπου 8 ώρες, που εξαιτίας της αργής φύσης του παιχνιδιού φαντάζουν περισσότερες.

Η δυσκολία μέσα στις μάχες αν και δεν είναι ιδιαίτερα υψηλή, είναι αρκετή για να κρατήσει το ενδιαφέρον. Βέβαια οι μάχες ακολουθούν το ίδιο μοτίβο που είδαμε και στα προηγούμενα DLC, χωρίς να υπάρχει κάποια μεγάλη απόκλιση. Θα θέλαμε να δούμε λίγη περισσότερη δημιουργικότητα σε αυτόν τον τομέα, καθώς από ένα σημείο και μετά χάσαμε την αίσθηση της προόδου στο παιχνίδι και την ιστορία. Σχεδόν από την αρχή, είχαμε πρόσβαση σε έναν πανίσχυρο στόλο, ο οποίος επιβίωσε χωρίς καμία απώλεια μέχρι και την τελευταία, μοιραία σύγκρουση με τους Cylons. Η επαναλαμβανόμενη -με ελάχιστες εξαιρέσεις- μορφή των αποστολών περιοριζόταν στην κλασική «σκότωσε τους όλους» φιλοσοφία, κάτι που τις έκανε να μοιάζουν πιο πολύ σαν αγγαρεία, που ο παίκτης πρέπει να ολοκληρώσει πριν προχωρήσει στην ιστορία.

Οι πιο σημαντικές αλλαγές έρχονται στο UI και είναι διαθέσιμες με το τελευταίο μεγάλο feature update του παιχνιδιού στο οποίο έχουν πρόσβαση όλοι οι παίκτες. Οι επικλήσεις μας εισακούστηκαν και έχουμε -επιτέλους- την προσθήκη group selection, hotkey selection καθώς και γενικότερες απλουστεύσεις στο UI που αναβαθμίζουν σημαντικά την όλη εμπειρία. Εμφανώς καλύτερο είναι και το voice acting που πλέον είναι πιο ζωντανό από του βασικού τίτλου. Η μουσική έχει δύο νέα κομμάτια και διατηρεί το ίδιο υψηλό επίπεδο ποιότητας που είδαμε στο Battlestar Galactica Deadlock.

Στο σχετικό roadmap που ανακοίνωσε η Black Lab Games για την δεύτερη σεζόν, βλέπουμε μια μεγάλη γκάμα από προσθήκες στον τεχνικό και γραφικό τομέα, καθώς και καλύτερα πορτρέτα χαρακτήρων, μεγαλύτερους στόλους και νέα multiplayer objectives. Αυτές οι υποσχέσεις είναι εμφανώς ευπρόσδεκτες και δείχνουν ότι οι developers βρίσκονται στον σωστό δρόμο.

Το review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για PC, η οποία μας παραχωρήθηκε από την Slitherine.

IGN Greece Η Intel φέρνει εξαπύρηνους επεξεργαστές σε Ultrabooks Alienware Aurora 2019 Hands On Το Twitch Prime και η Rockstar Games ανακοινώνουν συνεργασία για τα GTA Online και Red Dead Online

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα