Candle: The Power of the Flame Review

Και ναι μας έφαγε ένα χταπόδι...

To genre των Puzzle/Adventures μας έχει χαρίσει γενικώς αξιόλογες δημιουργίες τα τελευταία χρόνια, όπως το Limbo, το Inside, το Black: The Fall κ.ο.κ. H ισπανική Teku Studios δοκίμασε με επιτυχία τις δυνάμεις της στον συγκεκριμένο χώρο με το Candle, το οποίο κυκλοφόρησε το 2016 στα PC από την Daedalic Entertainment. O τίτλος αυτός

μετονομάστηκε αργότερα σε Candle: The Power of the Flame και κυκλοφόρησε στις κονσόλες, συμπεριλαμβανομένου και του Nintendo Switch, τον περασμένο Ιούλιο.

Στο Candle: The Power of the Flame αναλαμβάνετε τον ρόλο του Teku και καλείστε να σώσετε τον σαμάνο της φυλής του από την διαβολική φυλή των Wakcha. Ο δρόμος σας βέβαια δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, καθώς θα χρειαστεί να αποφύγετε διάφορες παγίδες και να υπερκεράσετε δεκάδες εμπόδια για να φέρετε εις πέρας την αποστολή σας. Οι εχθροί σας απαρτίζονται από μέλη της φυλής των Wakcha, αλλά και από διάφορα ακόμη πλάσματα, όπως σκουλήκια και χταπόδια. Για να αντιμετωπίσετε αυτές τις προκλήσεις, θα πρέπει να έχετε τα μάτια σας δεκατέσσερα για οτιδήποτε προκύψει και μια πολύ καλή αντίληψη για το περιβάλλον γύρω σας, διότι το κάθε βήμα σας μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Ευτυχώς για εσάς, ο Teku έχει ένα ιδιαίτερο χάρισμα. Το αριστερό του χέρι είναι ένα κερί. Χρησιμοποιώντας το, μπορείτε να απομακρύνετε τους εχθρούς σας (ή και να το σβήσετε για να μη καταλάβουν ότι πλησιάζετε στο λημέρι τους) ή να ρίξετε φως στα σκοτεινά μέρη για να τα διασχίσετε. Υπάρχουν πολλά σημεία στο περιβάλλον, όπου μπορείτε είτε να βρείτε αναμμένη φωτιά, είτε να αφήσετε εσείς λίγη από τη δική σας χωρίς να τη στερηθείτε.

Το Candle: The Power of the Flame διαθέτει ένα αρκετό ενδιαφέρον lore. Στο εισαγωγικό cutscene, o αφηγητής της ιστορίας μας μιλά για τη δημιουργία του κόσμου, για το πώς ο Θεός τον κατέστρεψε και τον ξαναδημιούργησε τέσσερις φορές, μέχρι να εμφανιστούν οι πρώτες ενδείξεις ζωής. Το gameplay στηρίζεται κατά βάση σε ένα βασικό μηχανισμό. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να ανάβετε και να σβήνετε την φωτιά σας ανάλογα με τις περιστάσεις. Παράλληλα, θα χρειαστεί να επιλύσετε διάφορους περιβαλλοντικούς γρίφους. Σε άλλες περιπτώσεις θα πρέπει να κολυμπήσετε, σε κάποιες άλλες να μετακινήσετε αντικείμενα ή να αποφύγετε τους αντιπάλους. Προσοχή μόνο μην καταλήξετε στην κοιλιά κανενός βατράχου.

Για να ολοκληρώσετε το Candle: The Power of the Flame θα χρειαστεί να αφιερώσετε 2-3 ώρες αν έχετε μια στοιχειώδη εμπειρία στα Puzzle/Adventures. Ο βαθμός δυσκολίας του είναι μέτριος, από την άποψη ότι ο παίκτης μπορεί να χάσει αρκετά εύκολα διότι δεν διαθέτει επιπλέον ζωές, αλλά από την άλλη, όταν πεθάνετε θα συνεχίσετε την πρόοδο σας από κάποιο κοντινό σημείο. Η δημιουργία της Teku Studios απαιτεί χρήση της κοινής λογικής, εξυπνάδα και λίγο στρατηγική για να τερματιστεί, διότι πολλά σημεία του δεν προδίδουν τι ακριβώς θα πρέπει να κάνετε για να προχωρήσετε.

Τα γραφικά θυμίζουν παιχνίδια των 00’s και μοιάζουν σαν να έχουν ξεπηδήσει από κάποιο παραμύθι. Τα σχέδια είναι ζωγραφισμένα στο χέρι, δίνοντας έτσι στο Candle: The Power of the Flame τη δυνατότητα να προσφέρει στον παίκτη ένα δυνατό συναίσθημα, καθώς όλα τα τοπία και οι χαρακτήρες πρώτα σχεδιάστηκαν και έπειτα σαρώθηκαν, η μία εικόνα μετά από την άλλη. Έτσι, δίνει μία αίσθηση σταθερότητας και ζωντάνιας μέσα από τις ζωγραφισμένες εικόνες του. Δίνοντας βάθος και μυστήριο, δεν μπορούμε πάντα να ξεχωρίσουμε εύκολα πότε υπάρχει κάτι παραπέρα και πότε όχι. Εξίσου δυσδιάκριτα είναι και τα fonts των υποτίτλων, αλλά δυστυχώς δεν μας δίνεται η δυνατότητα να αυξήσουμε το μέγεθός του.

Η μουσική του είναι χαλαρωτική, πολύ ευχάριστη σε σημείο που όταν χάνουμε μας δίνεται η αίσθηση πως όντως κάτι πάθαμε, λόγω των απότομων εναλλαγών των μουσικών θεμάτων. Εξίσου αποτελεσματική είναι και η χρήση των ambient ηχητικών εφέ, μιας και ακούμε διάφορα στοιχεία της φύσης, όπως το νερό που κυλάει, τους βατράχους, ακόμη και το σύρσιμο των ποδιών μας.

Το review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για το Nintendo Switch, η οποία μας παραχωρήθηκε από την Enarxis Dynamic Media.

IGN Greece Η ΕΑ ονειρεύεται το μέλλον του gaming Ο πρόεδρος της Nintendo θέλει περισσότερα DLC Στο PornHub βρέθηκε το νέο MMO της Amazon

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα