Champions League: Γερμανία εναντίον… Αγγλίας

Η Ιταλία βρίσκεται στην κορυφή του UEFA Coefficients με τρέχον σκορ συντελεστή 19.428 και, έγινε η πρώτη χώρα που εξασφάλισε πέμπτη ομάδα στο Champions League της επόμενης σεζόν (2024/25). Η Γερμανία έχει συγκομιδή 17.928 βαθμών, ενώ η Αγγλία συμπληρώνει την πρώτη τριάδα με βαθμολογία 17.375. Οι δύο χώρες «μονομαχούν» για μια έξτρα θέση στη διοργάνωση, που μπορεί να κριθεί ακόμα και εντός της εβδομάδας.

Οι ευρωπαϊκές

θέσεις απόδοσης υπολογίζονται αθροίζοντας τους συντελεστές βαθμών με βάση τις επιδόσεις των συλλόγων στις τρεις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA. Μια νίκη αξίζει δύο βαθμούς, μια ισοπαλία έναν, ενώ στην ήττα δεν δίνονται βαθμοί.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνει η Γερμανία στα υπολοιπόμενα παιχνίδια των τριών διασυλλογικών διοργανώσεων της UEFA αυτής της σεζόν είναι να πετύχει 0,488 βαθμούς για να κερδίσει μια πέμπτη θέση στο Champions League.

Δύο νίκες θα ήταν αρκετές για να βγουν στην κορυφή, καθώς το ίδιο ισχύει για μια νίκη και δύο ισοπαλίες. Στο Champions League, η Μπάγερν Μονάχου αντιμετωπίζει τη Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπορούσια Ντόρτμουντ την Παρί Σεν Ζερμέν, σε διπλούς αγώνες.

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν είναι το τρέχον φαβορί για την κατάκτηση του Europa League, αλλά αντιμετωπίζει μια δύσκολη αναμέτρηση στα ημιτελικά με τη Ρόμα. Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο διανύει μια «ονειρική» σεζόν με την κατάκτηση της Bundesliga και τις συμμετοχές της τόσο στον τελικό Κυπέλλου Γερμανίας, όσο και στα ημιτελικά του Europa League, όντας αήττητη και στις τρεις διοργανώσεις.

Από την άλλη οι Άγγλοι έχουν μόλις μία συμμετοχή στα ημιτελικά των διοργανώσεων της UEFA, αυτή της Άστον Βίλα που θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στους «4» του Conference League.

Ακόμα κι αν οι «Χωριάτες» κερδίσουν και τα τρία εναπομείναντα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια, η Premier League θα εξακολουθεί να εξαρτάται από τα αποτελέσματα των γερμανικών ομάδων, ώστε να μάθουμε ποια χώρα τελικά, πέραν της Ιταλίας, θα εκπροσωπήσει με πέντε ομάδες το Champions League της επόμενης σεζόν (2024/25).

Keywords
Τυχαία Θέματα