Developers μιλάνε για το Cross-Play στο PS4

Οι αλλαγές θέλουν χρόνο.

Μετά την ανακοίνωση της Sony πως το PlayStation 4 θα ξεκινήσει να υποστηρίζει cross-platform play, ξεκινώντας με το Fortnite, άλλοι developers ξεκίνησαν να μιλούν για αυτή τη νέα εξέλιξη.

Τα social του Xbox ήδη μπήκαν στο αστείο, και

με την ανακοίνωση η Microsoft έδειξε την υποστήριξή της στην αλλαγή πολιτικής της Sony σχετικά με το cross-platform play.

Xbox (@Xbox) September 26, 2018 Εκπρόσωπος της Microsoft έδωσε στο IGN την παρακάτω δήλωση: "Πιστεύουμε στο να δίνεις στους gamers την ευκαιρία να παίξουν τα παιχνίδια με όποιους ανθρώπους θέλουν. Είτε αυτό σημαίνει να δουλεύεις με τους συνεργάτες σου για cross-network σε παιχνίδια όπως τα Rocket League και Fortnite ή cross-device σε τίτλους σαν το Minecraft. Υποστηρίζουμε νέα σενάρια που επιτρέπουν σε περισσότερους ανθρώπους να παίζουν και να διασκεδάζουν μαζί. Θα θέλαμε να φέρουμε παίκτες του PlayStation 4 στο δικό μας οικοσύστημα του Minecraft, αλλά δεν έχω κάτι άλλο να μοιραστώ αυτή τη στιγμή."
Ο Jeremy Dunham της Psyonix, δημιουργού εταιρείας του Rocket League, έβαλε κι αυτός τον οβολό του. Η Psyonix ξέρει πως η κοινότητα θέλει το PS4 στο επερχόμενο Cross-play, αλλά για την ώρα δεν έχει να ανακοινώσει κάτι.

We're really happy for the @PlayStation and @FortniteGame communities. It's a great step forward! We know that our own @RocketLeague community wants to know what this means for them, but we don't have any updates ATM. In the meantime, we recommend reaching out to Sony for comment https://t.co/5wH3VIMktn

— Jeremy Dunham (@DunhamSmash) September 26, 2018 Το IGN μίλησε και με την Activision Blizzard, και πήρε την παρακάτω απάντηση: "Είχαμε μια πολύ καλή εμπειρία με το cross-play στο Hearthstone σε κάθε πλατφόρμα και γίναμε μάρτυρες του πόσο θελκτικό μπορεί να είναι για το community μας. Ακόμα πρέπει να γίνει πολλή δουλειά σε κάθε πλευρά για να καταλάβουμε αν το cross-play μπορεί να ενσωματωθεί στα παιχνίδια μας, οπότε θα παρακολουθούμε το επερχόμενο δοκιμαστικό και θα ζυγίσουμε τις πιθανές επιπτώσεις της λειτουργίας στα παιχνίδια και τους παίκτες μας." Αν και ο Pete Hines της Bethesda επικρότησε τη Sony για την αλλαγή πολιτικής της, επιβεβαίωσε πως το Fallout 76 δε θα υποστηρίζει cross-play παρά τις ειδήσεις.

Folks, chill. I work with a lot of devs and games for whom this is important going forward.

Fallout 76 does not support crossplay, for a number of reasons. I have no idea if it ever will. But I assure you it is not on our radar right now as we focus on B.E.T.A. and Launch.

— Pete Hines (@DCDeacon) September 26, 2018

Η Psyonix ανακοίνωσε νωρίτερα φέτος πως θα φέρει το cross-play στο Rocket League, μα έδωσε παράταση στο RocketID. Επίσης η Nintendo κυκλοφόρησε ένα τρέιλερ που δείχνει το Minecraft να επικοινωνεί μέσω Xbox One και Switch.

Το cross-platform έρχεται σήμερα στο PS4 σε beta μορφή. Ελάχιστο καιρό μετά τη βαρύγδουπη δήλωση της Sony πως μπλοκάρει τη λειτουργία αφού "Τo PlayStation είναι το καλύτερο μέρος για να παίξεις".

Για περισσότερα νέα μείνετε συντονισμένοι στο IGN Greece.

Ο Πάνος είναι συντάκτης του IGN Greece, ζυθοποιός και φανατικός της λογοτεχνίας τρόμου. Βρείτε τον στο Facebook ή στην τοπική σας pub.

IGN Greece Η Epic επιβεβαιώνει ένωση των λογαριασμών Fortnite μετά τις ανακοινώσεις της Sony The Conjuring House - Launch Trailer Τρίτη και τελευταία εικόνα για το Fortnite Season 6

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα