E3 2018: Ανησυχίες στη συνεργασία της HitRecord με τη Ubisoft για το Beyond Good and Evil 2

Τι είχε να πεί ο Joseph Gordon Levitt;

Ο director της HitRECord και ηθοποιός, Joseph Gordon-Levitt, απάντησε στη κριτική που δέχτηκε η εταιρεία του, για πιθανή εκμετάλλευση εθελοντική εργασίας, σχετικά με τη συνεργασία της HitRecord με τη Ubisoft.

“Ειλικρινά, μου ήταν πολύ επίπονο να ακούσω

μια τέτοια δήλωση", δήλωσε ο γνωστός ηθοποιός με ένα post στο Medium. “Δεν είναι αυτές οι πεποιθήσεις μου για τη δημιουργία ξεχωριστού υλικού από το community μας. Πιστεύω όμως, πως αυτές οι ανησυχίες είναι προϊόν παραπληροφόρησης και 'μεγάλης απόστασης' από τα project μας".

Κατά την παρουσίαση της Ubisoft για την E3 2018, ο Gordon-Levitt ανακοίνωσε τη συνεργασία των HitRECord και Ubisoft σχετικά με τα in-game στοιχεία του Beyond Good and Evil 2, όπως μουσική, art design και πολλά άλλα.

Το επιχειρηματικό μοντέλο της HitRECord βασίζεται σε ένα community από περίπου 80.000 καλλιτέχνες, οι οποίοι καταθέτουν συνεχώς υλικό προς αξιολόγηση και μελλοντική χρήση για διάφορα projects, αφού αυτά έχουν πρώτα ανακοινωθεί. Ανάλογα το project, το υλικό μπορεί να είναι οτιδήποτε, από μουσική, voice acting έως και digital art. Η εταιρεία διαλέγει. ποια θέλει τελικώς να χρησιμοποιήσει, ανακοινώνοντας αργότερα δημόσια, πως σκοπεύει να διαμοιράσει τις χρηματικές αμοιβές των καλλιτεχνών. Οι ίδιοι έχουν από δύο έως τέσσερις εβδομάδες περιθώριο να επιχειρηματολογήσουν για πιθανές προσωπικές αυξήσεις, οι οποίες στο τέλος θα οριστούν έπειτα από την απόφαση της HitRECord.

Το συγκεκριμένο μοντέλο δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες "πυρά" στα social media, ύστερα από τη συμφωνία των HitRECord και Ubisoft, για τη χρήση “spec work” για το Beyond Good & Evil 2. Το “Spec work”, ορίζεται ως ένα πρότυπο ή ολοκληρωμένο project, που θέλει να αξιολογήσει η εταιρεία-πελάτης (στη συγκεκριμένη περίπτωση-Ubisoft), πριν η ίδια αποδεχτεί να συνεχίσει τη συνεργασία να και να ξεκινήσει τις πληρωμές.

Η συγκεκριμένη διαδικασία έχει υποστεί κατά καιρούς σφοδρή κριτική, λόγω της υποβάθμισης της χρηματικής αξίας ενός έργου και για πιθανές κλοπές ιδεών εις βάρος των αρχικών δημιουργών.

“Δεν εκμεταλλευόμαστε ολοκληρωμένα έργα. Όλα τα μέλη της πλατφόρμας μας συνεργάζονται, βάζοντας το δικό τους κομμάτι σε ένα μεγαλύτερο σύνολο", δηλώνει ο Gordon-Levitt.

Ένας δημόσιος ισολογισμός που ήρθε στο φως, δείχνει πως εκατοντάδες καλλιτέχνες, οι οποίοι εργάστηκαν για ένα επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς της εταιρείας, έλαβαν χρηματική ανταμοιβή ύψους 5 έως 60$. Ακόμη μικρότερα ποσά δόθηκαν για background art έργα, της τάξης των $0,92, με ένα πολύ μικρό ποσοστό, που αποτελείται από αρχηγούς project, να λαμβάνουν $1.376.

Παρόλα αυτά, η εταιρεία δηλώνει, πως έχουν γίνει πληρωμές στους συνεργάτες της, που ανέρχονται στα $2,6 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τον Gordon-Levitt, η Ubisoft δεν προέβη σε αυτήν τη συνεργασία, για να δώσει περιθώρια στο budget της, αλλά για να επιτρέψει στο community που αγαπά τα παιχνίδια, να συμμετάσχει στην παραγωγή τους.

Ο ηθοποιός πιστεύει, πως τα μέλη της πλατφόρμας πρέπει να ανταμείβονται για τη δουλειά τους, όμως δηλώνει, ότι η HitRECord δεν αποτελεί μια πηγή σταθερού μισθού για επαγγελματίες καλλιτέχνες...

Το Beyond Good & Evil 2 είναι το prequel του αρχικού παιχνιδιού του 2003 και θα ακολουθήσει χαρακτήρες, όπως οι Pey'j, Knox, Shani, Zhou Yuzhu, Li Daiyu, Dakini και Jade.

Μείνετε συντονισμένοι στο IGN για περισσότερα νέα σχετικά με την E3 2018.

Ο Γιώργος, όταν δεν κοιμάται όρθιος, είναι αρθρογράφος του IGN Greece. Εάν θέλετε να τον κυνηγήσετε με πυρσούς και τσουγκράνες, για κάποια "πατάτα" που είπε, θα πρέπει να περιμένετε να ξεπεράσει το ending του Infinity War ή βρίστε τον στο Twitter.

Read more on [SITE_NAME]E3 2018: Η αντίδραση της Nintendo γύρω από τις πρόσφατες διαρροέςE3 2018: Ομοιότητες ανάμεσα στα Sekiro: Shadow's Die Twice και Dark Souls 1E3 2018: Ο Tetsuya Nomura μιλά για την κυκλοφορία του Kingdom Hearts 3

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα