Euroleague: Ορατός ο κίνδυνος αποβολής των ρωσικών ομάδων

Η Euroleague συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη την Παρασκευή (25/2) προκειμένου οι εκπρόσωποι των ομάδων να συζητήσουν επί τάπητος τις εξελίξεις και να πάρουν τις σχετικές αποφάσεις. Αυτοί που φέρεται να έχουν αποφασίσει να κρατήσουν πολύ σκληρή στάση είναι οι Γερμανοί και κατ’ επέκταση η ευρωπαϊκή Ένωση να κινηθεί στην ίδια γραμμή.

Μάλιστα, ήδη συζητείται το ενδεχόμενο η ευρωπαϊκή Ένωση να κλείσει τα σύνορα προς τους Ρώσους πολίτες και να απελάσει όσους βρίσκονται στην Ευρώπη. Στο μπασκετικό κομμάτι

η τελευταία εξέλιξη αφορά την Μπαρτσελόνα, που αποφάσισε να μην ταξιδέψει στη Ρωσία για τον αγώνα με τη Ζενίτ, ύστερα από επιλογή των παικτών, που φοβούνται για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Στην αυριανή σύσκεψη τώρα θα συζητηθούν δύο ενδεχόμενα, τα οποία έχουν να κάνουν με το μέλλον των αγώνων των ρωσικών ομάδων. Το πρώτο που θα πέσει στο τραπέζι είναι να διεξαχθούν οι αγώνες σε ουδέτερες έδρες, ωστόσο για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να συμφωνήσουν οι γηπεδούχοι, κάτι που για την ώρα δεν τους βρίσκει σύμφωνους. Το δεύτερο σενάριο που θα πέσει στο τραπέζι και σίγουρα είναι πιο σκληρό είναι το ενδεχόμενο αποβολής των ρωσικών ομάδων από τη διοργάνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα