H Φλαμένγκο απλώνει “δίχτυα” στην Ευρώπη και αγοράζει την Τοντέλα!

Μέχρι πριν λίγο καιρό, οι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες ήταν αυτές που αναζητούσαν “δορυφόρους” σε άλλες ηπείρους, προκειμένου να γίνει πιο εύκολη η αναζήτησή ταλέντων. Μάλιστα αρκετοί σύλλογοι έχουν απλώσει τα… δίχτυα τους στη Βραζιλία και είτε με θυγατρικές ομάδες, είτε με συνεργασίες, υλοποιούν το πλάνο που έχουν στο μυαλό τους. Μόνο που η Φλαμένγκο αποφάσισε να κάνει την αντίθετη διαδρομή, καθώς γίνεται η πρώτη βραζιλιάνικη ομάδα η οποία “πατάει” το πόδι της στην Ευρώπη!

Μετά από μελέτη μηνών, η διοίκηση της Φλαμένγκο αποφάσισε να κάνει το επόμενο

βήμα και προχωράει στην εξαγορά της πορτογαλικής Τοντέλα, προκειμένου να αξιοποιήσει μέσω της ομάδας από την κεντρική Πορτογαλία τα ταλέντα της.

Το όνομα πιθανότατα θα αλλάξει σε ΦλαμένγκοΤοντέλα, οι Πορτογάλοι θα φορούν στη δεύτερη φανέλα τους τα χρώματα του βραζιλιάνικου συλλόγου (κόκκινο – μαύρο) και το πλάνο θα φέρει μόνο κέρδη στην ομάδα από το Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ένας επενδυτής (στην προκειμένη περίπτωση τράπεζα) θα αγοράσει έναντι 50 εκ. ευρώ το 80% των μετοχών της Τοντέλα και μαζί με την Φλαμένγκο θα διοικεί τον πορτογαλικό σύλλογο. Ουσιαστικά θα υπάρχουν δύο πρόεδροι στην Τοντέλα, ένας από την Φλαμένγκο και ένας από την πλευρά του επενδυτή.

Παράλληλα η Φλαμένγκο θα λαμβάνει χρήματα για τη χρήση του σήματος της από τον επενδυτή και η Τοντέλα ουσιαστικά θα είναι η “βιτρίνα” των ταλέντων του βραζιλιάνικου συλλόγου στην Ευρώπη. Η Φλαμένγκο θα στέλνει στην Πορτογαλία ορισμένα από τα ταλέντα της και θα τα συστήνει στις ευρωπαϊκές ομάδες, προκειμένου στη συνέχεια να αποκομίσει όφελος από την πώληση τους.

Αν και η Φλαμένγκο ήταν σε συνομιλίες με πέντε συλλόγους, τελικά “προκρίθηκε” η περίπτωση της Τοντέλα, εξαιτίας των στενών δεσμών που υπάρχουν μεταξύ της Βραζιλίας και της Πορτογαλίας, αλλά και της ευκολότερης προσαρμογής των Βραζιλιάνων παικτών στη χώρα της Ιβηρικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φλαμένγκο, “δίχτυα”, Ευρώπη, Τοντέλα,flamengko, “dichtya”, evropi, tontela