Kέιν: Παραμένει σε …ρυθμό Λεβαντόφσκι! (video)

Ο Άγγλος στράικερ, μετακόμισε το καλοκαίρι στους Βαυαρούς από την Τότεναμ, παίζοντας για πρώτη φορά στην καριέρα του μακριά από το Νησί.

Όμως, όπως φάνηκε δεν χρειάστηκε κανένα διάστημα προσαρμογής και σκοράρει…για πλάκα στη Γερμανία. Οι άμυνες του πρωταθλήματος, που νόμιζαν ότι είχαν απαλλαγεί από έναν μεγάλο μπελά, όταν ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έφυγε για την Μπαρτσελόνα, βρήκαν στο πρόσωπο του Κέιν έναν ακόμη μεγαλύτερο!

Πλέον,

έχει φτάσει τα 24 γκολ σε 20 αγωνιστικές πρωταθλήματος, όσα ακριβώς γκολ είχε πετύχει το 2020-21 ο Λεβαντόφσκι, στο ίδιο σημείο της σεζόν, κατά την οποία έσπασε το θρυλικό ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ, πετυχαίνοντας 41 γκολ σε μία χρονιά Bundesliga.

Oι επιδόσεις του …King Kane, όπως τον αποκαλούν πλέον οι Βαυαροί, είναι εντυπωσιακές:

Έχει ήδη κάνει ένα ρεκόρ, καθώς έγινε ο Άγγλος με τα περισσότερα γκολ σε μία σεζόν Bundesliga, ξεπερνώντας τους Κέβιν Κίγκαν (1978/79, Αμβούργο) και Τζέιντον Σάντσο (2019/20, Ντόρτμουντ), που είχαν απο 17 γκολ έκαστος, στην καλύτερη σεζόν τους στη χώρα.Έχει σκοράρει σε έξι διαφορετικά ματς τουλάχιστον από δύο φορές, ενώ σε τρία από αυτά έκανε χατ-τρικ. Κανείς δεν έχει καταφέρει κάτι τέτοιο στο παρελθόν, μετά από 20 αγωνιστικές.Ο Κέιν, έχει επιχειρήσει τις περισσότερες τελικές στο πρωτάθλημα (82), ενώ έχει επίσης τις πιο πολλές μεγάλες ευκαιρίες (21), πέντε περισσότερες από τους Μπόνιφεϊς, Γκιρασί και Ουντάβ, που ακολουθούν. Έχει σκοράρει σε 17 από αυτές, ενώ οι προαναφερθέντες πέτυχαν γκολ στις 9! Η αποτελεσματικότητά του, εκφράζεται και μέσω των Expected Goals, καθώς έχει 24 τέρματα, με συντελεστή 17.7 xG!Είναι «εκτελεστής», αλλά και ομαδικός όταν χρειάζεται, καθώς έχει δώσει και πέντε ασίστ, όντας τρίτος στην ομάδα του, πίσω από Σανέ (11) και Μίλερ (7). Έτσι, έχει συμμετάσχει σχεδόν στα μισά φετινά γκολ των Βαυαρών (29).

Δείτε και τα 24 γκολ του Κέιν ως τώρα, στο video του Νοvasports.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα