"Καμπανάκι" ενόψει Σερβίας...

Η Ελλάδα πραγματοποίησε πολύ κακή εμφάνιση κόντρα στη Γαλλία, από την οποία ηττήθηκε 84-68 και αυτή η ήττα θα πρέπει να είναι ένα "καμπανάκι" ενόψει του κρίσιμου αγώνα με τη Σερβία.

Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου δεν είχε φαντασία στην επίθεση ενώ ήταν ιδιαίτερα νωθρή στην άμυνα με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με κατεβασμένα τα χέρια και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει
τον Έλληνα τεχνικό ενόψει του αγώνα της προσεχούς Πέμπτης με τη Σερβία, στην Κρήτη.

Εθνική με νευρικότητα και χωρίς πλάνο

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο ρυθμός ήταν αρκετά καλός με τις δύο ομάδες να δείχνουν φρέσκιες και ορεξάτες για μία δυνατή αναμέτρηση.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προσπάθησε να βρει ρυθμό από την άμυνα, θέλοντας να περιορίσει τον θηριώδη Φολ.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι έκαναν ζημιά κυρίως από την περιφέρεια με τους Μπατούμ και Τζάκσον να είναι "καυτοί" κι να ευστοχούν από τα 6,75μ.

Οι παίκτες του Σκουρτόπουλου είχαν αρκετές ευκαιρίες να πετύχουν εύκολα καλάθια σε αρκετές transition επιθέσεις που τους έδωσαν οι Γάλλοι, όμως έγιναν αρκετά λάθη στην τελική πάσα, στην πρώτη περίοδο.

Η Ελλάδα, σε αυτή την περίοδο δεν είχε σταθερότητα στην άμυνά της με αποτέλεσμα να κυνηγάει διαρκώς στο σκορ και να μην μπορεί να βρει ρυθμό επιθετικά σε κανένα σημείο του πρώτου δεκαλέπτου. Έτσι, στο τέλος της πρώτης περιόδου οι Γάλλοι ήταν λογικό και επακόλουθο να προηγούνται 22-14.

Ρεσιτάλ λαθών...

Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου το σκηνικό δεν άλλαξε. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν αρκετά νωθρό και προσπαθούσε να απειλήσει αποκλειστικά με ατομικές ενέργειες, οι οποίες στην πλειοψηφία τους δεν είχαν επιτυχή κατάληξη.

Σε αντίθεση με την πρώτη περίοδο, στο πρώτο μισό της δεύτερης οι παίκτες του Κολέ έχασαν την επαφή τους με το σκοράρισμα αλλά αυτό δεν τους δημιούργησε πρόβλημα καθώς η Ελλάδα είχε κολλήσει στο σκοράρισμα πετυχαίνοντας έναν μόλις πόντο στο πρώτο τρίλεπτο.

Σε γενικές γραμμές, όλη η δεύτερη περίοδος ήταν αρκετά κακή από άποψη θεάματος με τις δύο ομάδες να πραγματοποιούν αρκετά λάθη και να "σπάνε" τα καλάθια αλλά τη Γαλλία να διατηρεί το προβάδισμα που είχε σχεδόν από το ξεκίνημα του αγώνα.

Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να μειώσει την απόσταση στο σκορ αλλά τους γηπεδούχους να εξακολουθούν να διατηρούν το προβάδισμα, 38-31.

Στο ίδιο έργο θεατές...

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου η Ελλάδα προσπάθησε να ανεβάσει στροφές και να πιέσει αρκετά τη Γαλλία.

Αντίθετα, οι γηπεδούχοι ήθελαν, όπως και στην πρώτη περίοδο έτσι και τώρα, να χτυπήσουν μέσα από το "ζωγραφιστό" με τον Φαλ να κάνει μεγάλη ζημιά.

Μετά το πρώτο τρίλεπτο ο διαιτητής απέβαλε τον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος διαμαρτυθήκε έντονα και στη συνέχεια έφυγε για τα αποδυτήρια.

Η Ελλάδα δεν μπορούσε με τίποτα να βρει λύσεις στην επίθεση με αποτέλεσμα η Γαλλία να αυξήσει τη διαφορά, η οποία για πρώτη φορά ξέφυγε από τους δέκα πόντους (50-37).

Σε εκείνο το σημείο Καλάθης και Παπαγιάννης πραγματοποίησαν κάποιες πολύ εντυπωσιακές συνεργασίες, με την Εθνική να επιστρέφει μειώνοντας σε μονοψήφιο νούμερο τη διαφορά από τους Γάλλους αλλά ούτε τότε μπόρεσε να βρει διάρκεια με αποτέλεσμα η Γαλλία στο τέλος του δεκαλέπτου να προηγείται 65-51.

Και τώρα Σερβία

Στην τέταρτη περίοδο δεν άλλαξε κάτι. Η Γαλλία δεν άφησε στιγμή το πόδι απ' το γκάζι ενώ η Ελλάδα προσπαθούσε να μείνει κοντά στο σκορ, δείχνοντας να έχει αποδεχτεί την ήττα.

Μπορεί η αναμέτρηση να ήταν φιλικού επιπέδου ωστόσο η Ελλάδα παρουσίασε μία προβληματική εικόνα δίχως φαντασία στην επίθεση και με έλλειψη σταθερότητας στην άμυνα.

Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα από τις φιλικές αναμετρήσεις, όμως το ματς με τη Γαλλία θα πρέπει να αποτελέσει ένα "καμπανάκι" για τον Θανάση Σκουρτόπουλο που θα πρέπει να διορθώσει αρκετά πράγματα ενόψει του κρίσιμου αγώνα με τη Σερβία στις 13 του μήνα στα δύο αοράκια.
Live Blog Γαλλία - Ελλάδα
Keywords
Τυχαία Θέματα