«Βύθισε» τον Πλατανιά ο ΠΑΣ (Video)

Με τον Κόντε να πετυχαίνει δύο γκολ και τον Μπέριο άλλο ένα ο ΠΑΣ Γιάννινα πέρασε με το διπλό από την έδρα του Πλατανιά, επικρατώντας με 3-0, εξανεμίζοντας τις ελπίδες των γηπεδούχων για παραμονή στην κατηγορία.

Τα πλάνα των δύο προπονητών:

Με σύστημα 4-2-3-1, η ομάδα του Χατζηνικολάου. Στο τέρμα ο Κλιάιτς. Δεξί μπάκ ο Πλιάτσικας, αριστερό ο Βάντερσον και στα στόπερ οι Καρυπίδης-Στάμου. Αμυντικά χαφ οι Μάλσα και Πατράλης. Στον άξονα ο Ουντότζι δεξιά ο Νίλι
και αριστερά ο Ενσικουλού. Μοναδικός προωθημένος του αγώνα ο Πετρόπουλος.

Με σύστημα 4-4-2, η ομάδα του Πετράκη. Τερματοφύλακας ο Βελλίδης. Στην άμυνα δεξιά ο Αποστολόπουλος, αριστερά ο Καρανίκας και στο κέντρο οι Τζημόπουλος και Μιχαήλ. Στα χαφ οι Μανθάτης, Γαρουφαλιάς, Βιντάλ και Χλκιαδάκης. Στην επίθεση οι Κόντε και Μπερτά.

Πολλές ευκαιρίες εμέινε το 0-0...

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε μπήκε πιο δυνατά στο ματς και παρουσιάστηκε απειλητικός, για την εστία του Κλιάιτς.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε μπήκε πιο δυνατά στο ματς και παρουσιάστηκε απειλητικός, για την εστία του Κλιάιτς. Μόλις στο τρίτο λεπτό χάθηκε σπουδαία ευκαιρία για τους Γιαννιώτες, ο Κόντε έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά, ο Τζημόπουλος κατέβασε με το κεφάλι για τον Χαλκιαδάκη, που από πλεονεκτική θέση σούταρε την μπάλα πολύ ψηλά άουτ.

Ο Πλατανιάς απάντησε με τον Ενσικουλού σο 5’ να κάνει ωραία κίνηση από τα αριστερά, να πιάνει το σουτ, που όμως ήταν αδύναμο και δεν ανησύχησε τον Βελλίδη που μπλόκαρε εύκολα.
Στο 17' χάθηκε καλή στιγμή για τον ΠΑΣ. Ο Μπετρά έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά ,ε τον Κόντε να πιάνει την κεφαλιά, αλλά ήταν αδύναμη και έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα του Πλατανιά.

Ένα λεπτό αργότερα ο Πλατανιάς έχασε σπουδαία ευκαιρία ο ΕΝσικουλού βρέθηκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής και με το κεφάλι τροφοδότησε τον Ουντότζι, που βρέθηκε φάτσα με το τέρμα αλλά το πλασέ που επιχείρησε σταμάτησε πάνω στον Βελλίδη που απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στο 33ο λεπτό ο ΠΑΣ έχασε την μεγαλύτερη στιγμή για το πρώτο μέρος, ο Μανθάτης βρέθηκε στην δεξιά πλευρά έβγαλε την σέντρα ο Μπετρά νίκησε τους αμυντικούς του Πλατανιά στον αέρα και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Κλιάιτς που δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Στο 36’ οι Χανιώτες άγγιξαν το 1-0 σε μια φάση διαρκείας, με τους Πετρόπουλο, Πατράλη και Νίλι να μην καταφέρνουν να βρουν εστία και την μπάλα να βρίσκει σε σώματα, ενώ στη συνέχεια με τις κόντρες η μπάλα έφτασε προς τον Ενσικουλού που δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Ακόμα μια στιγμή για του παίκτες του Πετράκη στο 42’ ο Αποστολόπουλος μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε γύρισμα προς τον Κόντε, που δεν μπόρεσε να κάνει καλή πρώτη επαφή με την μπάλα, με αποτέλεσμα το σουτ που επιχείρησε να είναι αδύναμο και να μην ανησυχεί τον τερματοφύλακα του Πλατανιά.

Καθάρισε ο Κόντε για τον ΠΑΣ, έχασε κι άλλο έδαφος ο Πλατανιάς…

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο ΠΑΣ έβαλε από νωρίς της βάσεις ώστε να φύγει με το διπλό από τα Χανιά. Μόλις στο 2ο λεπτό της επανάληψης κατάφερε να πετύχει το γκολ, με τον Κόντε. Ο Χαλκιαδάκης βρέθηκε στο ημικύκλιο της περιοχής έπιασε το σουτ η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον Ισπανό που με το δεξί σούταρε και με την βοήθεια του Στάθη που έβαλε την κόντρα έγραψε το 1-0 για την ομάδα του.

Τέσσερα λεπτά αργότερα και με τους παίκτες του Πλατανιά να μην έχουν συνέλθει από το πρώτο γκολ, ήρθε και το δεύτερο. Ο Χαλκιαδάκης έκανε εκπληκτική κάθετη πάσα στον Κόντε που βρέθηκε φάτσα με την εστία και δεν δυσκολεύτηκε με δεξί σουτ να γράψει το 2-0 και στην ουσία να «καθαρίσει» την υπόθεση νίκη για την ομάδα του ΠΑΣ.

Δύο λεπτά αργότερα ο ΠΑΣ άγγιξε και το τρίτο γκολ. Ο Τζημόπουλος έκανε το γέμισμα προς την περιοχή των γηπεδούχων, ο Μιχαήλ ήταν σε κανονική θέση και με εκπληκτικό γυριστό σουτ, έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στο δοκάρι του Κλιάιτς, που απλά έκατσε όρθιος και παρακολούθησε την πορεία της μπάλας.

Το τρίτο γκολ τελικά για τους Γιαννιώτες ήρθε στο 86ο λεπτό με τον Μπέριο να σκοράρει και αυτός. Ο Βιντάλ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός με κεφαλιά έγραψε το 3-0 και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

Ο Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος
Οι Βοηθοί: Αντώνιος Καρατζίκας και Ιωάννης Κουράκης, 4ος Διαιτητής: Γεώργιος Τζοβάρας.
Γκολ: 47', 51', Κόντε, 86' Μπέριος
Κάρτες: Στάμου, Μαλσά, Αποστολόπουλος, Μιχαήλ, Πετρόπουλος
Πλατανιάς (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κλιάιτς, Πλίατσικας, Πατράλης, Πετρόπουλος, Καρυπίδης, Στάμου(58' Ντουαλά), Βάντερσον, Ουντότζι(49' Κασάλιτσα), Μάλσα, Νίλι(77' Στανισάβλιεβιτς), Ενσικουλού.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Τζημόπουλος(76' Μπέριος), Χαλκιαδάκης(58' Γιάκος), Μανθάτης(71' Νικολιάς), Αποστολόπουλος, Καρανίκας, Μιχαήλ, Μπερτά, Βιντάλ, Κόντε, Γαρουφαλιάς.
Keywords
Τυχαία Θέματα