Mπαρτσελόνα: Ο κύβος ερρίφθη για Τσάβι!

Ο Ισπανός τεχνικός, είχε ανακοινώσει στο μέσο της σεζόν ότι θα αποχωρούσε από την Μπαρτσελόνα με τη λήξη της φετινής περιόδου.

Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες, δημοσιεύματα τον ήθελαν να είναι κοντά στην ανάκληση της απόφασης και αυτό επιβεβαιώθηκε την Πέμπτη.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι «μπλαουγκράνα», ο πρόεδρος της Μπάρτσα, Τζουάν Λαπόρτα, επιβεβαίωσε τη συνέχιση της συνεργασίας με τον προπονητή:

«Έχω την ικανοποίηση να σας ενημερώσω ότι ο Τσάβι συνεχίζει ως προπονητής της πρώτης ομάδας της Μπάρτσα. Ξέρετε ότι ο Τσάβι

έκανε κάποιες δηλώσεις στη μέση της σεζόν, αλλά χθες μιλήσαμε και μου μετέφερε τον ενθουσιασμό που έχει για το έργο και την εμπιστοσύνη που έχει στην ομάδα, καθώς και τη φιλοδοξία του. Η δουλειά του έχει ήδη κερδίσει και πρέπει να συνεχίσει να κερδίζει. Τώρα θα είμαστε πιο ανταγωνιστικοί και θα γίνουν κάποιες προσαρμογές για να προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε.

Η σταθερότητα είναι απαραίτητη. Νομίζω ότι η ομάδα που έχουμε, που αποτελείται από πολύ νέους ανθρώπους, σε συνδυασμό με κάποιους έμπειρους, χρειάζεται αυτή τη σταθερότητα. Είμαστε στα μισά του δρόμου. Είμαστε περήφανοι που ο Τσάβι είναι ακόμα προπονητής της Μπάρτσα, αποτελεί σημείο αναφοράς αναφοράς για τους νεότερους παίκτες της ομάδας. Πιστεύουμε ότι η φετινή σεζόν, παρότι δεν πετύχαμε τους στόχους μας, έχει και θετικά στοιχεία. Δεν θα τα καταστρέψουμε όλα. Θέλαμε να περιμένουμε μέχρι το τέλος της σεζόν, ελπίζοντας πάντα ότι ο Τσάβι θα άλλαζε γνώμη», είπε ο Λαπόρτα, ενώ από την πλευρά του ο τεχνικός της Μπάρτσα, δήλωσε:

«Η ελπίδα, ο ενθουσιασμός και η πίστη της διοίκησης, του σταφ και των παικτών, ήταν κλειδιά στην απόφασή μου να μείνω. Η αρχική μου απόφαση ήταν σωστή εκείνη τη στιγμή, γιατί χρειαζόμασταν αλλαγή πορείας. Όμως τώρα η κατάσταση είναι διαφορετική. Νιώθω αρκετά δυνατός για να συνεχίσω αυτό το πρότζεκτ. Μπορεί να μην πετύχαμε τους στόχους μας από πλευράς κατάκτησης τίτλων, αλλά υπάρχει ελπίδα για τη νέα σεζόν και νομίζω ότι είμαστε κοντά στο να πετύχουμε μεγάλα πράγματα. Οι παίκτες πιστεύουν σε μένα και μου του έχουν εκφράσει κατηγορηματικά αυτό με έπεισε να αλλάξω γνώμη. Ο κόσμος επίσης με ενθάρρυνε και με οδήγησε να επαναπροσδιορίσω τις σκέψεις μου. Θα συνεχίσω να δουλεύω με όλο τον ενθουσιασμό του κόσμου».

Keywords
Τυχαία Θέματα