Nations League: Η χαλάρωση οδήγησε σε… κάζο

Το αποτέλεσμα, κυρίως όμως η εικόνα που η προηγούμενη πρωταθλήτρια του Nations League Γαλλία εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο αποδεικνύει ότι ο τρόπος που οι ομάδες αντιμετωπίζουν τη διοργάνωση διαφέρει. Όπως άλλωστε και το κίνητρο που έχει ο κάθε παίκτης, κατά συνέπεια και το σύνολο για το αποτέλεσμα.

Στο τελευταίο παιχνίδι πριν τις καλοκαιρινές διακοπές και με τους περισσότερους από τους ποδοσφαιριστές να έχουν παίξει γύρω στα 50 παιχνίδια στο υψηλότερο

επίπεδο, ουδείς μπορεί να κατηγορήσει οποιονδήποτε για αδιαφορία, όμως σίγουρα μπορεί να διακρίνει στις κινήσεις κάποιων χαλαρότητα. Η ένταση στην άμυνα η διάθεση στις μονομαχίες και τις διεκδικήσεις, η συγκέντρωση στη διάρκεια του 90λεπτου, οι αποφάσεις και τα αβίαστα λάθη είναι στοιχεία που αποκαλύπτουν το “θέλω” και το “δε μπορώ”.

Η Γαλλία έδειξε το δεύτερο. Δε μπήκε ποτέ σε διαδικασία έντασης στην άμυνά της, επέτρεψε στους Κροάτες να κυκλοφορούν τη μπάλα με μεγάλη ασφάλεια, ενώ ξόδεψε ένα ημίχρονο σε άστοχες μεγάλες διαγώνιες πάσες και γεμίσματα χωρίς νόημα για παίκτες όπως ο Μπενζεμά και ο Εμπαπέ που λατρεύουν να παίζουν με τη μπάλα κάτω. Όταν και με τις αλλαγές του Ντεσάν βελτίωσε την εικόνα της στο δεύτερο ημίχρονο, ξόδεψε και πάλι αρκετά λεπτά σε κυκλοφορία μπάλας σε χώρους χωρίς πίεση, ενώ στις 3-4 στιγμές της στο ματς οι Κροάτες πάντα έβρισκαν τον τρόπο να απαντήσουν και με την εξαιρετική αμυντική λειτουργία τους να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους.

Οι αλληλοκαλύψεις της παρέας του Μόντριτς στην άμυνα, οι βοήθειες στους δύο μπακ και κυρίως η τακτική προσέγγιση με την απώλεια χώρων στον Εμπαπέ οδήγησαν τους Κροάτες στην πρώτη νίκη της ιστορίας τους με αντίπαλο τη Γαλλία στη 10η αναμέτρηση των ομάδων. Παράλληλα ο τρόπος που οι Μόντριτς, Μπρόζοβιτς και Κόβατσιτς λειτούργησαν στη μεσαία γραμμή σε άμυνα και επίθεση διευκόλυναν την προσπάθεια των Κροατών να αποφορτίσουν την πίεση από την άμυνά τους, αλλά και να δημιουργήσουν 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες για δεύτερο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Διάστημα που οι “τρικολόρ” ήταν καλύτεροι, όμως πέραν του Εμπαπέ ουδείς άλλος πρωτοστάτησε στην αντεπίθεση που επιχείρησαν τουλάχιστον σε επίπεδο ενέργειας και ταχύτητας με τη μπάλα στα πόδια.

Το Κροατία-Δανία του Σεπτεμβρίου δίνει στους Κροάτες μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να προσπεράσουν τους Σκανδιναβούς και να πάρουν την πρώτη θέση στον όμιλο, σε παιχνίδι εντελώς διαφορετικό από αυτό της Δευτέρας στη Γαλλία και με τους Δανούς να το προσεγγίζουν όπως οι ίδιοι αυτό του Παρισιού. Η παρέα του Μπενζεμά θα αναζητήσει δύο νίκες στα παιχνίδια με Αυστρία και Δανία προκειμένου να αποφύγει το… κάζο της τελευταίες θέσης στον όμιλο σε αναμετρήσεις που θα γίνουν σε εντελώς διαφορετικές αγωνιστικές συνθήκες.

Τόσο γιατί οι ομάδες θα βρίσκονται στον δεύτερο μήνα της νέας χρονιάς και θα έχουν φρεσκάδα και ενέργεια, όσο και εξαιτίας των τελευταίων σκέψεων των προπονητών τους για αυτούς που θα μπουν στην αποστολή για το Παγκόσμιο Κύπελλο και θα κληθούν να καταθέσουν τα διαπιστευτήριά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα