Nations League: Βέλγιο και Γαλλία έπαιξαν το ματς της χρονιάς

Αναντρεπτικό σε εικόνα και σκορ. Γεμάτο ποδοσφαιριστές από την ελίτ του κόσμου, με παραστάσεις, προσωπικότητα και ταλέντο. Αντάξιο των δημιουργιών δύο εξαιρετικών προπονητών. Το ραντεβού Γαλλίας και Βελγίου για τα ημιτελικά του Nations League είχε σενάριο και πλοκή που σε κρατούσαν με κομμένη την ανάσα να παρακολουθείς κάθε λεπτό του, αλλά και πρωταγωνιστές που θα μπορούσαν να σαρώσουν στα ποδοσφαιρικά «Όσκαρ».

Από τον Ντε Μπρόινε που έμοιαζε με μαέστρο ορχήστρας κάνοντας τα δύσκολα να φαίνονται

εύκολα και με δύο ασίστ στο πρώτο ημίχρονο, μέχρι τους Μπαπέ και Μπενζεμά που έμοιαζαν από… άλλο πλανήτη στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι «κόκκινοι» διάβολοι αξιοποίησαν ένα εξαιρετικό διάστημα από το 20ο λεπτό μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, στη διάρκεια του οποίου αφενός κυκλοφόρησαν εξαιρετικά τη μπάλα και πίεσαν τον αντίπαλο, αφετέρου οι Γάλλοι έμοιαζαν να βρίσκονται σε άλλο γήπεδο απομακρύνοντας τη μπάλα στα τυφλά και δίνοντας συνεχώς ευκαιρίες για δεύτερες επιθέσεις στους παίκτες του Μαρτίνεθ.

Ο Ντε Μπρόινε μοίρασε πάσες στους σκόρερ Καράσκο και Λουκάκου και έγινε ο πρώτος παίκτης που έδωσε 2 ασίστ σε αγώνα απέναντι στη Γαλλία μετά τον Λιονέλ Μέσι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.

Ο άπιαστος σε κάποιες στιγμές Κιλιάν Μπαπέ έραψε ένα ακόμη παράσημο στη στολή του αφού έγινε ο νεότερος σε ηλικία Γάλλος που φτάνει (22 ετών και 291 ημερών) τις 50 συμμετοχές με τους «τρικολόρ». Ο Μπενζεμά το έκανε στα 24 και 240 ημερών, ο Πογκμπά στα 25 και 8 ημερών, ο Βαράν στα 25 και 124 ημερών και ο Βιεϊρά στα 25 και 277 ημερών…

Στο τέλος του ημιχρόνου το ματς φαινόταν τελειωμένη υπόθεση. Οι Βέλγοι είχαν ρυθμό και ψυχολογία, οι Γάλλοι σαστιμάρα για όσα είχαν προηγηθεί. Στην επανάληψη όμως βγήκε από τα αποδυτήρια άλλη εθνική Γαλλίας. Ίσως η καλύτερη των τελευταίων ετών. Με απαίτηση σε κάθε μονομαχία, διάθεση να κερδίσει όλες τις μπάλες, διαφορετική τακτική προσέγγιση από τον Ντεσάν που σταμάτησε την παθητική άμυνα στα 30 μέτρα από την εστία και έβγαλε ψηλά τους παίκτες του για να αξιώσουν και όχι να υπομένουν πράγματα.

Η Γαλλία έχει παίκτες με ποιότητα που υπηρετεί όλα τα στιλ παιχνιδιού και η παθητική στάση του πρώτου μέρους δεδομένα δεν ήταν καλή ιδέα. Οι «τρικολόρ» κυριάρχησαν απόλυτα στο δεύτερο ημίχρονο. Με τον Πογκμπά να κάνει σπουδαίο ματς, τους Ερναντές και Παβάρ από τα άκρα να παρέχουν στηρίγματα στην ανάπτυξη και εντελώς μεταμορφωένους σε σχέση με τα πρώτα 45 λεπτά τους τρεις μπροστά (Μπενζεμά, Μπαπέ και Γκριεζμάν).

Μπενζεμά, Μπαπέ και Ερναντέζ υπέγραψαν μια σπουδαία ανατροπή για την Γαλλία που υπενθύμισε μετά από καιρό ότι είναι πρωταγωνίστρια σε αναμέτρηση που μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί από τις καλύτερες των τελευταίων χρόνων σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

Keywords
Τυχαία Θέματα