O Bruce Wayne μεγαλώνει - Η ιστορία των ηλικιωμένων Batman

Αγαπάμε Batman σε όλες τις ηλικίες του.

To "Titans" ξεκίνησε τη δεύτερη σεζόν του στο DC Universe με 13 νέα επεισόδια και τον Iain Glen (Game of Thrones) ως έναν πιο μεγάλο ηλικιακά Bruce Wayne. Είχαμε δει τον Batman στην πρώτη σεζόν αλλά εσκεμμένα ήταν κρυμμένος και δεν

τον υποδυόταν ο ηθοποιός, αφού έκρυβαν την αποκάλυψη την ηλικίας του για το μέλλον.

Αυτή δεν είναι όμως η μόνη φορά, που ο Bruce ή ο Batman δεν είναι νεαρός. Στα κόμικς και animations έχει τύχει να δούμε τον μελλοντικό εαυτό του ήρωα και πως είναι η ζωή του τότε. Τρελαίνεται; Συνεχίζει ακόμα να δρα ως Batman; Ή έχει αποκτήσει την δική του οικογένεια; Ας ρίξουμε μια ματιά στις διάφορες ηλικιωμένες εκδοχές του που έχουμε δει στο παρελθόν.

Διαβάστε για άλλες εκδοχές του ήρωα παρακάτω ή στην γκάλερι...

THE DARK KNIGHT RETURNS

Ο πιο γνωστός Old Man Bruce Wayne έρχεται από την μίνι σειρά του Frank Miller, "The Dark Knight Returns" (1986), με τον Bruce να παρατάει τον ρόλο του Batman μετά τον θάνατο του Jason Todd. Επιστρέφει όμως, αρκετά πιο φανατισμένος και αποφασισμένος να καθαρίσει την Gotham. Αρκετά πιο βίαιος και απόλυτος, θέλει να εξαφανίσει άτομα όπως οι Two-Face, Joker, Mutants. Η συμπεριφορά του δημιουργεί μια βίαιη αίρεση προς τιμήν του και τελικά ο ίδιος καταλήγει στην λίστα των Most Wanted της Αμερικής. Ο Superman καταφθάνει ώστε να τον σταματήσει και ο Bruce αναγκάζεται να υποκριθεί τον θάνατο του και να κρυφτεί. Η ιστορία μας δίνει ένα από τα πιο σκληρά μέλλοντα που έχουμε δει για τον ήρωα.

KINGDOM COME

Το 1996 είχαμε το "Kingdom Come" των Mark Waid και Alex Ross, που μας έδωσαν μια πιο ελαφριά έκδοση του χαρακτήρα. Ο Bruce ήταν πάλι κουρασμένος και γεμάτος "στίγματα" από τις μάχες τόσων χρόνων, και χρειαζόταν μάλιστα ειδικά μεταλλικά στηρίγματα ώστε να αντέξει το κατεστραμμένο σώμα του. Δεν ήταν όμως τόσο τρελός ώστε να καταλήξει να τον κυνηγάει η χώρα. Μάλιστα, είναι ο Superman που έχει πάρει σύνταξη και εκείνος συνεχίζει όπως μπορεί μέσω παρακολούθησης, ρομπότ και συμμάχων, που βοηθάνε στις μάχες.

BATMAN BEYOND

Στα κινούμενα σχέδια είδαμε τον Old Bruce στο "Batman Beyond", σε μια από τις καλύτερες ηλικιωμένες εκδόσεις του ήρωα. Ο Bruce αναγκάστηκε να βγει εκτός δράσης όταν έπαθε καρδιακή προσβολή και παραλίγο να χρειαστεί να χρησιμοποιήσει όπλο εν ώρα μάχης ώστε να γλυτώσει. Ντροπιασμένος που παραλίγο να πυροβολήσει κάποιον, ο Bruce αφήνει τα πάντα στην άκρη μέχρι που γίνεται μέντορας του Terry McGinnis ως νέου Batman. Αυτός ο Bruce καταλάβαινε πλήρως τον εαυτό του, τα όρια του και τον κώδικα του. Κατάλαβε πότε έπρεπε να σταματήσει και βρήκε λύση για το μέλλον του Batman.

Αυτή την έκδοση ξαναείδαμε το "Return of the Joker" του 2000, που έκανε την ιστορία του λίγο πιο σκοτεινή. Αποκαλύπτεται ότι ο δεύτερος Robin του, Tim Drake, βασανίστηκε ψυχολογικά από τον Joker σε τέτοιο βαθμό, που από τον πόνο του επιτέθηκε στον Joker και τον σκότωσε.

GENERATIONS

Το "Generations" του John Bryne έκανε μεγαλύτερο και τον Bruce Wayne και τον Clark Kent σε πραγματικό χρόνο μετά από περιπέτειες δεκαετιών. Στην ιστορία βλέπουμε τα παιδιά τους να έχουν αναλάβει τους ρόλους των πατεράδων τους, μαζί με την κληρονομιά τους - καλή και κακή.

FLASHPOINT

Μία από τις πιο περίεργες ηλικιωμένες εκδόσεις του Batman είναι ο Old Thomas Wayne, πατέρας του Bruce. Στο "Flashpoint", τα πράγματα αλλάζουν στο timeline με τον Bruce να σκοτώνεται, τον Thomas να τρελαίνεται και να γίνεται ένας Batman, που κατατροπώνει κακοποιούς σκοτώνοντας τους.

Ποια εκδοχή του Old Batman προτιμάτε;

IGN Greece Αφιέρωμα - Borderlands: Η σειρά που άνοιξε δρόμους Όλα όσα μάθαμε από το χθεσινό Nintendo Direct Όλα όσα περιμένουμε να δούμε στο NBA 2K20

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα