O Μπραχίμ Ντίαθ έπεσε από τον ουρανό…

«Είναι φάσεις τις οποίες συνηθίζω να βγάζω (χαμόγελο), αλλά απόψε η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Είναι ένα από τα καλύτερα γκολ της καριέρας μου». Έτσι περιέγραψε ο Μπραχίμ Ντίαθ το πανέμορφο γκολ του κόντρα στην Βιγιαρεάλ στο κλειστό -λόγω οροφής- «Σαντιάγο Μπερναμπέου», με τη Ρεάλ Μαδρίτης να επικρατεί με 4-1 και να επιστρέφει (προσωρινά ελέω Τζιρόνα) στην ισπανική κορυφή το βράδυ της Κυριακής.

Η μαγεία χρειάζεται δύο πόδια!

Ήταν το 64ο λεπτό με το «κίτρινο

υποβρύχιο» του Μαρθελίνο να φαντάζει απειλητικό λόγω σκορ όχι λόγω εμφάνισης. Το γκολ του Μοράλες είχε μειώσει τη διαφορά των δύο ομάδων με τη Ρεάλ να προηγείται με 2-1. Κι εκεί εμφανίζεται ο Ντίαθ.

O Μαντί ούτε καταλαβαίνει πως ο Ισπανός τον αφήνει πίσω του με χορευτικό σπάσιμο της μέσης, αντάξιο επιδέξιου ταυρομάχου. Ο Κουένκα που έχει πάρει τη θέση του Αλμπιόλ μετά την ανάπαυλα καλείται να επιλέξει πλευρά και να ανακόψει τον χείμαρρο. Μάταια. Ο Ντίαθ με περίφημη προσποίηση τον αποφεύγει, νικάει τον Γιόργκενσεν για το 3-1, προτού έρθει ο Μόντριτς να διαμορφώσει το τελικό 4-1 για τους «Μπλάνκος». Ο άσος από τη Μάλαγα εκκίνησε την φάση με το αριστερό, την τελείωσε με το δεξί. Μια…αμφιδεξιότητα που έφερε χαρά στον Κάρλο Αντσελότι. «Το γκολ του Μπραχίμ ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Απίθανο!» σχολίασε ενθουσιασμένος ο «Καρλέτο».

Η φανέλα βασικού σού πηγαίνει

Ο Ιταλός προπονητής δίνει ευκαιρίες στον Ντίαθ κι εκείνος τις εκμεταλλεύεται. Είναι βασικός στα 6 από τα 8 τελευταία παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Προφανώς η απουσία του Βινίσιους ήταν το κλειδί για να ανοίξει η πόρτα του αρχικού σχήματος, όμως κι ο 24χρονος κάνει τα πάντα ούτως ώστε η πόρτα να μείνει ανοικτή. Πλέον δεν αποτελεί μια απλή εναλλακτική λύση.

Ενεργή συμμετοχή κάθε 98 λεπτά

Το κόλπο του απέναντι στη Βιγιαρεάλ ήταν το τέταρτο γκολ του στη σεζόν. Αυτά τα γκολ τα έχει συντροφεύσει και με 2 ασίστ. Όλα αυτά σε 589 λεπτά συμμετοχής σε Ισπανία κι Ευρώπη. Πάει να πει συμμετοχή σε γκολ ανά 98 λεπτά. Μια χαρά. Όπως αναφέρουν τα ισπανικά μέσα, ο Μπραχίμ Ντίαθ, δεν κερδίζει πόντους μόνο στην εξέδρα των Μαδριλένων αλλά και στην Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Εθνική Ισπανίας ή Μαρόκου;

O Ντίαθ έχει γεννηθεί στην Ισπανία, η μητέρα του είναι Ισπανίδα κι ο πατέρας του Μαροκινός. Επομένως έχει δικαίωμα να αγωνιστεί και στις δύο εθνικές ομάδες. Το έχει κάνει μόνο με την Ισπανία σε όλα τα επίπεδα. Φιναλίστ στο Euro κάτω των 17 το 2016 και μέλος της καλύτερης εντεκάδας της διοργάνωσης, έφτασε σκαλί σκαλί έως τη «Ρόχα», τον Ιούνιο του ’21 παίρνοντας εκτάκτως τη θέση του Σέρχιο Μπουσκέτς (ασθενής με κορωνοϊό) σκοράροντας μάλιστα στο φιλικό με τη Λιθουανία. Έκτοτε βεβαίως σιγή ασυρμάτου. Εξ ου και η επιθυμία του να μετακομίσει στην εθνική Μαρόκου, με την Marca να αναφέρει τον Οκτώβριο πως η…μεταγραφή είναι έτοιμη και δεν αποκλείεται να ενεργοποιηθεί από τον προσεχή Ιανουάριο και το Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Η έτερη μαδριλένικη εφημερίδα As επισημαίνει πως στην Ισπανική Ομοσπονδία βλέπουν με καλό μάτι την αγωνιστική άνοδο του Ντίαθ και δεν αποκλείεται να βρεθεί στις επόμενες κλήσεις. Το μέλλον θα δείξει.

Keywords
Τυχαία Θέματα
O Μπραχίμ Ντίαθ,O brachim ntiath