OΦΗ-Βόλος 2-1: Δύο γκολ στο ημίχρονο, τρεις ευκαιρίες και “χαμένο” πέναλτι στην επανάληψη

Ο ΟΦΗ πέτυχε δυο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, ο Βόλος μείωσε σε 2-1 και οι Κρητικοί έφτασαν στην νίκη για την 22η αγωνιστική της Super League και αύξησε την βαθμολογική διαφορά του από την ομάδας της Μαγνησίας στους 4 βαθμούς, συνεχίζοντας να βρίσκεται σε τροχιά εισόδου στην πρώτη πεντάδα.

Το προβάδισμα του ΟΦΗ

με δυο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, ήταν απόροια της ενεργητικής απόδοσης που είχαν οι γηπεδούχοι, καθώς έπαιξαν επιθετικά και επιδίωξαν να σκοράρουν. Στο 19′ από εκτέλεση φάουλ του Λάμπρου, ο Βούρος με κεφαλιά πρόλαβε την έξοδο του Κλέιμαν και σκόραρε για το 1-0. Ο έλεγχος του VAR για την την θέση του σκόρερ, επικύρωσε το γκολ των Κρητικών που δεν επανέλαβαν το λάθος προηγούμενων εντός έδρας αγώνων τους, να δώσουν μέτρα γηπέδου στους αντιπάλους τους και να παίξουν παθητικά. Στο 30′, ο Φαν Βέερτ έκανε την προβολή, αλλά έδιωξε ο Επασί και τρία λεπτά αργότερα, από τον ωραίο συνδυασμό του Ντούρμισαι με τον Νέιρα και το “τακουνάκι”-πάσα του δεύτερου, η μπάλα έφτασε στον Τοράλ, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου, ο ΟΦΗ είχε δοκάρι, αλλά είχε υποδειχτεί οφσάιντ πριν από το σουτ του Ντουρμισάι.

Με το “καλημέρα” της επανάληψης, ο Βόλος μείωσε σε 2-1 από την ατομική ενέργεια του Φερνάντεζ, εκτός της μεγάλης περιοχής. Ο Ισπανός έκανε δυο ντρίπλες στον Μπαλογιάννη και με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Επασί. Οι φιλοξενούμενοι εναθάρρησαν μετά το γκολ του Φερνάντεζ, αλλά δεν ήταν αποτελεσματικοί και στο 72′, έμειναν με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα που αντίκρυσε ο Μπαριέντος.

Στο 77′ ο Βόλος είχε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφάριζε, όταν ο Νίνης έκανε από τα αριστερά ωραία ενέργεια και έβγαλε την παράλληλη, η μπάλα πέρασε από τον Επασί και ο Φαν Βέερτ που έκανε την προβολή στο δεύτερο δοκάρι, δεν τη βρήκε για ελάχιστα εκατοστά.

Ακολούθησαν τρείς σπουδαίες ευκαιρίες του ΟΦΗ, με αποκορύφωση το πέναλτι που κέρδισε σε χέρι του Φεράρι και την απόκρουση του Κλέιμαν στην εκτέλεση του Λάμπρου (85′). Στην κατάληξη της ίδιας φάση ο Νέιρα σκόραρε με σουτ, όμως ο Παπαδόπουλος καταλόγισε πέναλτι για χέρι του Φεράρι, πριν η μπάλα φτάσει στον Αργεντινό 

Στο 79΄, σε απευθείας εκτελεση του Γκαγιέγος,.η μπάλα πήρε φάλτσα καθώς βρήκε και στο τείχος και πήρε πορεία προς το τέρμα, αλλά ο Κλέιμαν έδιωξε με το προτεταμένο του χέρι και ενώ το σώμα του είχε αντίθετη φορά…

Στο 81′, ο Κλέιμαν έδιωξε την μπάλα με υπερέντα;ση σε σουτ του Νέιρα, ενώ στο 81′, ο ίδιος παίκτης με ωραίο φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Βόλου και ενώ ο Κλέιμαν ήταν ανέφικτο να αντιδράσει.

Και ενώ ο ΟΦΗ δεν έκανε το 3-1, δεν τιμωρήθηκε από τον άγραφο κανόνα του ποδοσφαίρου για τις χαμένες ευκαιρίες του, όταν στο 93′. ο Ροσέρο που μπήκε αλλαγή στο παιχνίδι, έκανε σουτ σε κοντινή απόσταση από τον Εμπασί και ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, απέκρουσε σωτήρια για την διατήρηση των 3 βαθμών της νίκης.

ΟΦΗ: Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Ντε Γκουσμάν (75′ Στάϊκος), Λάμπρου (89′ Μπουζούκης), Τοράλ (68′ Φελίπε), Νέιρα (89′ Ουές), Ντουρμισάι (68′ Γκαγιέγος).

ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Ρομέρο (89′ Ροσέρο), Γκιουλέν (72′ Μπαρτόλο), Άλχο, Σοάρες (46′ Νίνης), Φεράρι, Τσοκάνης, Φερνάντες, Μπαριέντος, Ρεγκατέν (61′ Κορέα), Φαν Βερτ.

Keywords
Τυχαία Θέματα