Oι 5 μεγαλύτερες ανακοινώσεις του φετινού GDC

Google Stadia, ένα νέο Zelda και πολλά ακόμη.

Όλες οι μεγάλες ανακοινώσεις του φετινού Game Developers Conference προσπάθησαν, με το δικό της τρόπο η κάθε μία, να ξεπεράσουν μεγάλα εμπόδια.

Η Google το επιχείρησε αυτό, αφαιρώντας το εμπόδιο του hardware και γνωρίζοντάς μας την πρώτη της game streaming υπηρεσία, το Stadia.

Με το φετινό GDC

να βρίσκεται ουσιαστικά πίσω μας, αποφασίσαμε να κάνουμε μια αναδρομή στην εβδομάδα που μας πέρασε και να δούμε ξανά τις ανακοινώσεις που μας έκαναν τη μεγαλύτερη εντύπωση.

Η αποκάλυψη του Google Stadia

Αντικειμενικά το μεγαλύτερο νέο της φετινής διοργάνωσης ήταν το Google Stadia. Μέσα σε μία μόλις ώρα η Google ανέλυσε όλες τις δυνατότητας της νέας της streaming πλατφόρμας, τονίζοντας μάλιστα ότι αυτή έχει φτιαχτεί ειδικά για τους gamers, τους developers και τους streamers.

Το Stadia θα βρίσκεται παντού: σε desktops, laptops, tablets, τηλεοράσεις και φυσικά κινητά τηλέφωνα. Όλα τα υπάρχοντα χειριστήρια θα είναι συμβατά με το Stadia, όμως η Google αποκάλυψε ένα ειδικό controller το οποίο θα εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις δυνατότητες της πλατφόρμας. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο αμερικανικός κολοσσός έκλεισε συμφωνία με μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου, ενώ φρόντισε να δημιουργήσει και το δικό του first-party studio κλείνοντας μεγάλα ονόματα για την ηγεσία του.

Το Stadia θα κάνει και επίσημα την εμφάνιση του το 2019 με περισσότερες λεπτομέρειες να έρχονται μέσα στο καλοκαίρι. Δεν ξεχάσαμε φυσικά να μάθουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά της πλατφόρμας αλλά και τι ταχύτητες θα απαιτεί αυτή έτσι ώστε να έχουμε ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα στην οθόνη μας.

Η ανακοίνωση του Cadence of Hyrule

Το φετινό Nindies Showcase της Nintendo τελείωσε με μία απρόσμενη έκπληξη. Αυτή δεν ήταν άλλη από το crossover μεταξύ στο Crypt of NecroDancer και το Legend of Zelda. Το crossover αυτό αποτελεί ένα τεράστιο βήμα για τη δημιουργό του Crypt of the NecroDancer, Brace Yourself Games, δεδομένου ότι πρόκειται για έναν indie developer που κατάφερε να δημιουργήσει ένα νέο Zelda.

Το Cuphead έρχεται στο Nintendo Switch

Άλλη μία έκπληξη από το Nindies Showcase του φετινού GDC. Έτσι λοιπόν από τις 18 Απριλίου το Cuphead θα κυκλοφορήσει στο Switch. Λίγο μετά την ανακοίνωση μάλιστα η Microsoft δήλωσε πως το Switch θα αποκτήσει και Xbox Live support.

Πρώην exclusives του PlayStation της Quantic Dream έρχονται στο PC

Τα Detroit: Become Human, Heavy Rain και Beyond: Two Souls, τα οποία αποτελούσαν exclusives του PlayStation, θα έρθουν στο PC και συγκεκριμένα ως exclusives του Epic Store. Η συνεργασία ανάμεσα στη δημιουργό των παιχνιδιών, Quantic Dream και την Epic ανακοινώθηκε και αυτή κατά τη διάρκεια του φετινού συνεδρίου. Τα παιχνίδια θα είναι διαθέσιμα μέσα στο έτος και θα παραμείνουν για έναν χρόνο ως αποκλειστικότητες του Epic Store.

Vampire: The Masquerade - Bloodline 2

Η τελευταία μέρα του GDC έκλεισε με μία ακόμα έκπληξη. Αυτή δεν ήταν άλλη από το sequel του Vampire: The Masquerade - Bloodline, το οποίο μάλιστα θα κυκλοφορήσει το 2020.

Εσείς τι κρατήσατε από το φετινό GDC;

IGN Greece Περίπου το 40% των χρηστών του Epic Games Store δεν έχουν Steam H Epic δεν θα κυνηγά τα exclusives για πάντα Terrorarium - Early Access Trailer

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα