Oλυμπιακός – Ζάλγκιρις 89-72: Red Friday!

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν την τρίτη σερί νίκη τους στην ΕuroLeague και έφτασαν το 6-4, αφήνοντας τους Λιθουανούς στο 4-6.

«Εκτελεστές» για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα οι Κάνααν (ρεκόρ καριέρας στη διοργάνωση με 25 πόντους), Πίτερς (22 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και Γουόκαπ (14), θετικός και ο Μπραζντέικις, ενώ οι γηπεδούχοι υπέπεσαν σε μόλις έξι λάθη! Οι Έβανς (21) και Χέις (10) και Μάνεκ (10) διασώθηκαν από τους φιλοξενούμενους.

Άστοχος στο ξεκίνημα

Ισόπαλη έληξε η πρώτη περίοδος στο ΣΕΦ, με τον Ολυμπιακό

να είναι άστοχος από τη γραμμή των τριών πόντων, με μόνο τον Γουόκαπ να αστοχεί σε επτά «ερυθρόλευκες» απόπειρες. Πιο αποτελεσματικοί οι Πειραιώτες κοντά στο καλάθι με Φαλ, Πίτερς αλλά και Παπανικολάου. Οι Λιθουανοί, όμως κατάφεραν να επιβάλλουν το παιχνίδι τους και με ιδιαίτερη ευστοχία (2/2 δίποντα, 3/5 τρίποντα) να δυσκολέψουν το έργο των γηπεδούχων.

Με ξέσπασμα και άμυνα πήρε διαφορά

Στη δεύτερη περίοδο, οι «ερυθρόλευκοι» βελτίωσαν κατακόρυφα την απόδοσή τους επιθετικά, με Κάνααν, Γουόκαπ και Πίτερς να «βομβαρδίζουν» από το τρίποντο. Αμυντικά, δέχτηκαν μόλις 12 πόντους από τους Λιθουανούς και έτσι ένα σερί 12-0 στο δεύτερο μισό της περιόδου, εκτόξευσε τη διαφορά στη μεγαλύτερη μέχρι εκείνη τη στιγμή τιμή της (+15, 42-27), πριν η …μπίλια «κάτσει» στο +12 στο ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι, είχαν την ατυχία να χάσουν και τον Ντίμσα, ο οποίος τραυματίστηκε στον ώμο, μετά από ένα κόψιμο του Κάνααν,

Ησαΐα…σούταρε!

Με τον Γουόκαπ να ευστοχεί σε τέταρτο τρίποντο και τον Κάνααν να τον παίρνει τη σκυτάλη με τρία συνεχόμενα (συνολικά 13 πόντους στη γ’ περίοδο), ο Ολυμπιακός έφτασε και πάλι τη διαφορά στο +15 (51-36 και στη συνέχεια 57-42 και 64-49). Η ομάδα του Μπαρτζώκα, πήρε βοήθειες επιθετικά και από τον Μπραζντέικις, ο οποίος έδειξε ορεξάτος απέναντι στην παλιά του ομάδα. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, έμεναν στο ματς μόνο από τους πόντους του Έβανς, με τη διαφορά να ανεβαίνει στο 69-52, στο τέλος της περιόδου.

Άνετο φινάλε

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με τον Πίτερς να δίνει το σύνθημα με πέντε σερί πόντους, φτάνοντας και το +20. Οι Έβανς και Χέις όμως με συνεχόμενα καλάθια έριξαν τη διαφορά στους 13, προκαλώντας τον εκνευρισμό του Μπαρτζώκα. Οι Κάνααν και Πίτερς όμως συνέχισαν τον «βομβαρδισμό» από το 6.75 μ. (15/29 η τελική «ερυθρόλευκη» επίδοση) και η νίκη των γηπεδούχων δεν αμφισβητήθηκε ποτέ.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 43-31, 69-52, 89-72.

Τα στατιστικά του αγώνα εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα