Oλυμπιακός: “Σαφάρι” για κεντρικό αμυντικό! (video)

Ο Αντόνιο Κορδόν βρίσκεται από χθες (10/07) στην Αυστρία και παρακολουθεί ξανά από κοντά την προετοιμασία του Ολυμπιακού. Ο Ισπανός αθλητικός διευθυντής μετά από ταξίδι “αστραπή” στην Ισπανία ολοκλήρωσε τις μεταγραφές των Βιθέντε Ιμπόρα και Κίνι. Ήδη μαζί με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ εξετάζουν νέες περιπτώσεις παικτών, σε θέσεις που ενδιαφέρουν τους Πειραιώτες. Προτεραιότητα φαίνεται πως είναι το κέντρο της άμυνας, καθώς εκεί υπάρχει αριθμητικό και ποιοτικό κενό. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αποτελεί και επίσημα

παρελθόν απ΄τον σύλλογο, ενώ ο Παπέ Σισέ δεν ακολούθησε την αποστολή στην Αυστρία και είναι πιθανό να αποχαιρετήσει σύντομα τους Πειραιώτες. Αυτή τη στιγμή ο Μαρτίνεθ δουλεύει με τους Μπα, Ντόη και Μπαγκαλιάνη και όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό απαιτείται άμεσα κάποια προσθήκη, ώστε να ενσωματωθεί γρήγορα με το υπόλοιπο σύνολο. Η εικόνα που έδειξε ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο ματς με τη Σλοβάτσκο άφησε υποσχέσεις κι έτσι αυτή τη στιγμή το βάρος πέφτει στο κέντρο της άμυνας.

To προφιλ που αναζητά ο Ολυμπιακός

Ο Κορδόν και ο Μαρτίνεθ έχουν καταλήξει πως ο νέος κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού θα είναι και το βασικό στέλεχος των μετόπισθεν. Εκείνος ο οποίος θα έχει το γενικό πρόσταγμα και θα μπορεί να εμπνεύσει τους συμπαίκτες του στα σημαντικά παιχνίδια που ακολουθούν σε Ελλάδα και Ευρώπη. Εκ των πραγμάτων λοιπόν μιλάμε για έναν παίκτη με παραστάσεις, ο οποίος θα μπορεί να επιβληθεί στους υπόλοιπους. Αυτό σημαίνει πως οι παίκτες οι οποίοι βρίσκονται στο μικροσκόπιο είναι στην ηλικιακή ζώνη των 30+.

Οι ομοιότητες και διαφορές Μπάρτρα και Παλομίνο

Τα ονόματα τα οποία προκρίθηκαν με βάση τα δημοσιεύματα του τύπου και τις πληροφορίες κυρίως απ’ την Ισπανία είναι αυτά του Μαρκ Μπαρτρά και του Χοσέ Λουίς Παλομίνο. Ο Μπαρτρά είναι 32 ετών και έμεινε ελεύθερος απ’ την Τραμπζονσπόρ μετά από πλούσια θητεία στην Τουρκία που είχε διάρκεια τεσσάρων σεζόν. Ο Ισπανός στόπερ μετά από διαπραγμάτευση με τους Τούρκους ολοκλήρωσε πρόωρα το συμβόλαιο του και αναζητά νέο σταθμό στην καριέρα του. Η Μπέτις στην οποία αγωνιζόταν στο παρελθόν έχει το προβάδισμα για την απόκτηση του, ενώ κι εκείνος έχει εκφράσει τη διάθεση του να επιστρέψει στην πατρίδα του, μετά την περιπέτεια της Τουρκίας. Η χρηματιστηριακή του αξία βρίσκεται κοντά στα 4 εκ. ευρώ και oι απολαβές του στην Τουρκία άγγιζαν τα 2 εκ. ευρώ ετησίως! Για να φορέσει την “ερυθρόλευκη” φανέλα το κασέ του δεν θα πέσει κάτω απ’ τα 1,5 εκ. ευρώ με βάση την ηλικία, τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά και την καριέρα του.

Ο Χοσέ Λουίς Παλομίνο ήρθε να προστεθεί στα ονόματα που φαίνεται πως εξετάζει ο Κορδόν με τον Μαρτίνεθ, ως βασικό στέλεχος της αμυντικής γραμμής του Ολυμπιακού. Ο Παλομίνο έφτιαξε το όνομα του στην Αταλάντα με την οποία αγωνίστηκε απ’ το 2017 μέχρι τη σεζόν που πέρασε σε 219 ματς με 9 γκολ και 5 ασίστ. Ο 33χρονος Αργεντινός αριστεροπόδαρος στόπερ αποτελεί μια επιλογή που αρέσει στον Μαρτίνεθ, καθώς θεωρεί πως μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί στις ανάγκες του Ολυμπιακού και να βοηθήσει άμεσα τους “ερυθρόλευκους”. Ο Παλομίνο έχει δεχτεί προτάσεις από συλλόγους στην Ιταλία, καθώς έχει φτιάξει καλό όνομα στην πιάτσα της γειτονικής χώρας. O Παλομίνο αμοιβόταν με το ποσό των 1,5 εκ. ευρώ τη σεζόν στην Ιταλία και για να πειστεί να προβάρει τα “ερυθρόλευκα”, θα πρέπει να βάλει κάτι περισσότερο στον λογαριασμό του για κάθε χρόνο συμβολαίου. Μέχρι στιγμής η Κάλιαρι έχει εκφράσει το πλέον θερμό ενδιαφέρον για να τον αποκτήσει με προσφορά 2+1 ετών και μάλιστα στην Ιταλία θεωρούν πως σύντομα ο παίκτης θα ανακοινώσει την απόφαση του.

Πρόκειται ξεκάθαρα για δύο περιπτώσεις ποδοσφαιριστών με ποιότητα και ειδικό βάρος, οι οποίοι ωστόσο είναι περιζήτητοι και εύκολα θα βρουν προτάσεις που θα τους καλύψουν. Ο Ολυμπιακός πέρα απ’ την οικονομική προσφιορά, θα πρέπει να καλύψει και τις ιδιόμορφες φιλοδοξίες που έχουν σε μια προχωρημένη ποδοσφαιρικά ηλικία.

Keywords
Τυχαία Θέματα