Oντομπέρ: Είπε «όχι» στην Παρί, δίνει ελπίδα στην Μπέρνλι (video)

Ο 19χρονος Γάλλος ακραίος επιθετικός, με καταγωγή από τη Μαρτινίκα, έχει σκοράρει σε δύο από τα τρία τελευταία ματς των «κλάρετς» στο πρωτάθλημα, με την ομάδα του Βινσέντ Κομπανί να παίρνει σε αυτά ισοπαλία με Μπράιτον και νίκη με Φούλαμ.

Για μία ομάδα που πετυχαίνει κατά μέσο όρο ένα γκολ ανά αγώνα ως τώρα, τα τρία που έχει πετύχει ο νεαρός, αποτελούν σημαντική βοήθεια στη μάχη παραμονής.

O Οντομπέρ, ήταν από τα καλοκαιρινά αποκτήματα της Μπέρνλι, μετά την άνοδο στην Premier League.

Η απόκτησή του από την Τρουά, κόστισε 12 εκατ. ευρώ στην αγγλική ομάδα.

Ένα πολύ καλό deal για τον γαλλικό σύνολο, που τον είχε αποκτήσει ως ελεύθερο, έναν χρόνο πριν. Με την Τρουά, είχε 4 γκολ και 2 ασίστ σε 32 συμμετοχές το 2022/23 στη Ligue 1.

Γεννημένος στο προάστιο του Παρισιού, Μο, ο Οντομπέρ, ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε τοπική Ακαδημία, πριν μετακομίσει στα 13 του σε αυτή της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ξεχώρισε με τους πρωτευουσιάνους τη σεζόν 2021-22, ως μέλος της Κ19, με 9 γκολ σε 14 συμμετοχές στο αντίστοιχο πρωτάθλημα, καθώς και 3 γκολ σε 6 συμμετοχές στο UEFA Youth League.

Έτσι, το καλοκαίρι του 2022, η Παρί αποφάσισε να του προσφέρει επαγγελματικό συμβόλαιο. Αυτός το απέρριψε, προτίμησε την Τρουά και πλέον βγάζει το ψωμί του στην Πρέμιερ Λιγκ.

Στα πρώτα 15 ματς της φετινής σεζόν, ξεκίνησε μόνο μία φορά βασικός, τον Οκτώβριο, στην ήττα από την Τσέλσι, όπου όμως πέτυχε το πρώτο του γκολ.

Όμως μετά τον σοβαρό τραυματισμό του βασικού εξτρέμ, Κολεόσο, είναι βασικός στην αριστερή πλευρά της επίθεσης τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, με απολογισμό, τα γκολ με Μπράιτον και Φούλαμ, αλλά και μία ασίστ απέναντι στους Λονδρέζους.

Keywords
Τυχαία Θέματα