Premier League: Μίλησε η γνώση του πρωταθλητισμού

Η Άρσεναλ κλήθηκε να διαχειριστεί στο ίδιο ματς διαφορετικά δεδομένα που είτε προϋπήρχαν είτε δημιουργήθηκαν στη διάρκεια του.

Αν το Σεπτέμβριο η κατάκτηση θέσης στην πρώτη τετράδα έμοιαζε με ιδανικός προορισμός στην εφετινή διαδρομή των «κανονιέρηδων», από τα Χριστούγεννα και μετά ουδείς θα μπορούσε να αμφισβητήσει πως η ομάδα του Αρτέτα είχε προσθέσει το όνομα της σε αυτά των βασικών διεκδικητών του τίτλου.

Επιπλέον πίεση, απαίτηση ιδιαίτερης διαχείρισης για ένα ρόστερ που κάθε

άλλο παρά μαθημένο είναι σε πορείες πρωταθλητισμού σε αυτό το επίπεδο εν αντιθέσει με εκείνο της Σίτι.

Δεδομένο προς διαχείριση και το πρόσφατο παρελθόν στις αναμετρήσεις των ομάδων. Μπορεί οι αριθμοί και η ιστορία να μην παίζουν ποδόσφαιρο, όμως έχει αποδειχθεί κατ’ επανάληψη πως πολλές φορές αυτές οι παραδόσεις παίζουν ρόλο στο νησί. Η Σίτι ταξίδεψε στο Λονδίνο έχοντας επικρατήσει στα προηγούμενα δέκα παιχνίδια απέναντι στους «κανονιέρηδες».

Δεδομένο που διαμορφώθηκε μέσα στο παιχνίδι ήταν ότι κλήθηκε να κυνηγήσει την αντίπαλό της στο σκορ. Κάτι που δεν έγινε από κάποια ενέργεια των αντιπάλων, αλλά προκλήθηκε από σοβαρό λάθος του δικού της στόπερ (Τομιγιάσου) που αξιοποιήθηκε με υπέροχο πλασέ του σκόρερ Ντε Μπρόινε.

Οι γηπεδούχοι απώλεσαν την σημαντικότερη ευκαιρία τους πριν την ισοφάριση με τον Σάκα να… σαστίζει αμαρκάριστος στην αντίπαλη περιοχή, προσπαθώντας να συνειδητοποιήσει το πως βρέθηκε σε τόσο προφανές πλεονέκτημα στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Το ίδιο πρόσωπο ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι σκοράροντας και αψηφώντας την πιθανότητα να πάρει τον τίτλο του μοιραίου από το ημίχρονο της σπουδαίας μάχης κορυφής με τους «μπλε» του Μάντσεστερ.

Στην ικανότητα να διαχειριστεί όσα της προέκυψαν στη διάρκεια του πρώτου μέρους προσθέστε και την τύχη στην κλασσική ευκαιρία και το δοκάρι της Σίτι στο τέλος του ημιχρόνου που θα μπορούσε πέρα από το σκορ να δημιουργήσει εντελώς διαφορετικά δεδομένα στο κομμάτι της ψυχολογίας.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν φοβισμένα στο ματς. Αντιμετώπισαν σοβαρό πρόβλημα ανάπτυξης με την Σίτι να κλέβει συνεχώς μπάλες από αβίαστα πολλές φορές λάθη και να δημιουργεί προϋποθέσεις. Σε ένα από τα πολλά του Γκάμπριελ η Σίτι πήρε δεύτερο προβάδισμα. Σε στιγμή που η μια άμυνα έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο και η άλλη, αυτή της Σίτι, έδειξε σταθερότητα και αυτοπεποίθηση όταν και όπου χρειάστηκε στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο.

Η Σίτι ταξίδεψε στο Λονδίνο έχοντας τον χαρακτήρα της πρωταθλήτριας ακόμη κι αν σε αυτή την χρονική στιγμή το ποδόσφαιρο της δε συναρπάζει. Απέδειξε για μια ακόμη φορά πως ουδέποτε πέταξε από πάνω της τον ρόλο του φαβορί, παίρνοντας σπουδαίο αποτέλεσμα στην έδρα της μέχρι πρότινος πρωτοπόρου.

Εκτός από την δεδομένη χρόνια τώρα λειτουργία του συνόλου σε ικανοποιητικότατο επίπεδο, η Σίτι έβγαλε τον χαρακτήρα των προσωπικοτήτων της και την ποιότητα των παικτών της.

Το γεγονός ότι μπαίνει στο δεύτερο ημίχρονο απαιτώντας το αποτέλεσμα, όχι απλώς δικαιώνει τη δουλειά του Πεπ, αλλά δίνει ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στους «μπλε» ενόψει της συνέχειας της σεζόν. Η Άρσεναλ είναι ισόβαθμη με την Σίτι όμως έχει ένα ματς λιγότερο (απέναντι στην Έβερτον). Δρόμος υπάρχει και είμαι μακρύς. Η Σίτι πήρε πάντως διπλή νίκη στο Λονδίνο. Πρώτα βαθμολογική, κυρίως όμως στο κομμάτι της αυτοπεποίθησης ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν που –αν αντέξουν οι κανονιέρηδες- αναμένεται συναρπαστική.

Keywords
Τυχαία Θέματα