Review: Creative Outlier BT headsets

Η value-for-money επιλογή στην κατηγορία τους.

Ζούμε στην εποχή όπου το πολύ καλώδιο καταντά λίγο... εκνευριστικό. Έτσι κι εγώ τα τελευταία χρόνια κι έπειτα από αρκετά καμμένα ακουστικά λόγω στατικού ηλεκτρισμού, αποφάσισα να το γυρίσω στην Bluetooth μαγεία. Κατά καιρούς έχω δοκιμάσει αρκετά ασύρματα ακουστικά (περισσότερα in ear & λιγότερα over-head), με τα αποτελέσματα να διαφέρουν τόσο σε απόδοση όσο και σε τιμή.

Ναι μεν υπάρχουν μοντέλα εκεί έξω που μπορεί να ξεφεύγουν στο θέμα μπάτζετ, αλλά υπάρχουν και λύσεις που συγκαταλέγονται στο αγαπημένο όλων μας..."value-for-money". Αυτό

ισχύει στην περίπτωση της σειράς Outlier της Creative. Σύμφωνα και με το όνομα, τα in-ear ακουστικά της Creative είναι... διαφορετικά (Outlier). Σχεδιασμένα τόσο για καθημερινή χρήση, όσο και για αθλητικές δραστηριότητες η σειρά Outlier έρχεται εφοδιασμένη με αρκετές επιλογές στο κομμάτι των earbuds (ακουστικών) για τέλεια εφαρμογή στα αυτιά. Η τεχνολογία Secure Fit εξασφαλίζει μία άνετη εμπειρία χωρίς ευτράπελα κατά τη διάρκεια της άθλησης, αφού τα ειδικά κυρτά "μαξιλαράκια" εφαρμόζουν στα αυτιά χωρίς να χρειάζεται η χρήση της "κλασσικής" behind-ear στέκας.

Επίσης για όσους ιδρώνουν παραπάνω την "φανέλα", η Creative εγγυάται για την sweat-proof προστασία της συσκευής, με πιστοποίηση IPX4. Το Easy Access Remote ή αλλιώς "κοντρολάκι", σας δίνει πλήρη διαχείριση σε multimedia εφαρμογές (play, pause, αλλαγή κομματιού ή βίντεο) και κλήσεις. Όταν λαμβάνεται μία εισερχόμενη κλήση τα Outlier One και Outlier Sports έχουν τη δική τους ηχητική ειδοποίηση, η οποία είναι εντελώς διαφορετική από τον ήχο κλήσης της συσκευής σας. Ιδανικό για όσους (από εμάς) έχουν τίποτα solo από ηλεκτρικές κιθάρες ή το ριφάκι από το αγαπημένο τους μέταλ κομμάτι. (Τύμπανο check!)

Η αυτονομία των συσκευών διαφέρει μεταξύ των δύο μοντέλων αφού το Outlier One έχει διάρκεια ζωής μπαταρίας 9.5 ώρες συνεχούς χρήσης, ενώ τα Outlier Sports έχουν 11 ώρες. Διαφορά μεταξύ των δύο μοντέλων παρατηρείται και στο περίβλημα του καλωδίου με το Outlier Sports να έχει μία επιπλέον προστασία, δίνοντας έτσι μεγαλύτερη ανθεκτικότητα. Το αρνητικό στο κομμάτι του σχεδιασμού είναι το clip το οποίο χρησιμοποιούν οι συσκευές για μεγαλύτερη σταθερότητα του καλωδίου. Αρκετές φορές το clip έφευγε από το σημείο της μπλούζας, όπου το είχα τοποθετήσει. Θα προτιμούσα τη χρήση κάποιου μαγνητικού clip ή έστω το υπάρχον λίγο μεγαλύτερο.

Στο κομμάτι της απόδοσης και τα δύο μοντέλα απομονώνουν τέλεια τον εξωτερικό ήχο κι έπειτα κι από αρκετές δοκιμές στην Γραμμή 1 του Ηλεκτρικού μπορώ να σας το επιβεβαιώσω κι εγώ ο ίδιος. Με τέλεια απομόνωση, το μόνο που μένει είναι η ικανοποιητική απόδοση του ήχου σε διαφορετικά είδη μουσικής. Από άποψη απόδοσης-τιμής και τα δύο μοντέλα μπορούμε να πούμε ότι τα καταφέρνουν αρκετά καλά, με τις αποδόσεις να είναι χαμηλές (προσωπικά) στα μπάσα. Έπειτα από αρκετές ώρες χρήσης και των δύο bluetooth in-ear headsets η απόδοση σε ο,τι είχε να κάνει με το μπάσο σε αρκετά κομμάτια ήταν κάπως μέτρια, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα που ακουγόντουσαν...κρύσταλλο. Βέβαια αν κάποιος θέλει το απόλυτο σε θέμα bluetooth ακουστικών θα πρέπει να κοιτάξει κάτι πιο... τσιμπημένο, κάτι που όπως προ-αναφέραμε καθιστά τη σειρά Outlier ιδανική για τα λεφτά της.

Το Creative Outlier One περιλαμβάνει:

Συσκευή Creative Outlier One 1 ζευγάρι από S, M, L Earbuds σιλικόνης 2 είδη από Secure Tips 1 clip 1 USB καλώδιο 1 θήκη μεταφοράς (soft) Εγχειρίδια χρήσης

Το Creative Outlier Sports περιλαμβάνει:

Συσκευή Creative Outlier Sports 1 ζευγάρι από S, M, L Earbuds σιλικόνης 3 είδη από Secure Tips 1 clip 1 USB καλώδιο 1 θήκη μεταφοράς (hardcase) Εγχειρίδια χρήσηςIGN Greece Rocket League - Radical Summer Trailer Sniper Ghost Warrior Contracts - Teaser Trailer Amid Evil - Episode 7 "The Void" Release Date Trailer

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα