Super League: Τα πεπραγμένα του Β. Μαρινάκη ως προέδρου του συνεταιρισμού

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποτελεί εδώ και λίγες ώρες παρελθόν από την προεδρία της Super League, ύστερα από την παραίτησή του με επιστολή που έστειλε στα μέλη του συνεταιρισμού.
Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός βρισκόταν στον προεδρικό θώκο από το καλοκαίρι

του 2022, με 9 θετικές ψήφους και λευκό από ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, Λαμία, ΕΠΟ, ενώ απείχε ο Βόλος.
Από την πρώτη μέρα στην θέση αυτή ο Βαγγέλης Μαρινάκης προσπάθησε να φέρει αλλαγές για τον συνεταιρισμό.
Μία από αυτές ήταν πως κατάφερε να εξασφαλίσει τεράστια χορηγία από την Stoiximan.gr, όπου σύμφωνα με το ρεπορτάζ το ποσό άγγιζε τα 9,5 εκ ευρώ για 2,5χρόνια.

Πέρα από το συγκεκριμένο έσοδο για τον συνεταιρισμό, υπήρξε μία ακόμα σημαντική αλλαγή, που επίσης βοήθησε οικονομικά τις ομάδες και κυρίως τις μικρές, καθώς πέτυχε μείωση στο ποσοστό που δίνουν οι ομάδες στην ΕΠΟ από τα ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα, από το 5% στο 1%.

Κατά τη θητεία του κ. Μαρινάκη προτάθηκε η μείωση του ποσοστού στην ΕΠΟ και από συμβόλαια παικτών – προπονητών και μεταγραφές, κάτι με το οποίο δεν συμφώνησε η ΕΠΟ.

Πρότεινε και προσπάθησε να υλοποιήσει το πρότζεκτ της επαγγελματικής διαιτησίας. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League είχε μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ομόφωνα εκφράσει τη θέση του σχετικά με τη βούληση για την υλοποίηση του θεσμού, όμως στην πορεία το πρότζεκτ δεν προχώτησε.

Με ενέργειές του δε μειώθηκε το ποσοστό του στοιχήματος για τις ομάδες της Super League 1 και λύθηκε το μεγάλο θέμα με την Πολιτεία για το ποσοστό που δικαιούνταν οι ΠΑΕ από το στοίχημα. Με χειρισμούς του Βαγγέλη Μαρινάκη ως πρόεδρου της Super League οι 14 ΠΑΕ της πρώτης κατηγορίας μοιράστηκαν ισόποσα από 1,5 εκ ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Super League, Μαρινάκη,Super League, marinaki