Superleague: Αναζητώντας ενίσχυση και με πλεονέκτημα στους πάγκους

Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου σπανίως κάνουν διαφορά και προσθέτουν λύσεις στον προπονητή στην περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο βαθμός προσαρμογής κάθε παίκτη, η αγωνιστική κατάσταση της ομάδας, είναι συνδυασμός πραγμάτων που ορίζονται ως προαπαιτούμενα για να παρουσιάσει οποιοσδήποτε παίκτης σημαντικές υπηρεσίες σε σύντομο διάστημα σε νέο περιβάλλον.

Προφανώς κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τις ελληνικές ομάδες που αναζητούν επιπλέον λύσεις σε θέσεις και ρόλους που διαπίστωσαν οι προπονητές τους ότι υπάρχει έλλειμμα ποιότητας ή ποσότητας.

Άλλος στις πτέρυγες της άμυνας

άλλος στην κορυφή της επίθεσης, άλλος στη μεσαία γραμμή, οι σύλλογοι που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν φιλοδοξούν να κάνουν τις καλύτερες επιλογές ούτως ώστε να προσθέσουν άμεσα ποιότητα και λύσεις πρώτης γραμμής στο ρόστερ.

Για το τέλος της σεζόν υπάρχει δρόμος, όπως επίσης αγώνες κατάταξης στο τέλος του. Για μια ακόμη σεζόν μοιάζει πιθανό να κριθούν πολλά σε αυτή τη διαδικασία. Πόσο μάλλον όταν οι ομάδες που έχουν στόχο τον πρωταθλητισμό χάνουν έδαφος εκεί που δεν το περιμένουν.

Ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να αλλάξει προπονητή αν και ψηλά στη βαθμολογία. Ολυμπιακός και Άρης το έκαναν νωρίτερα. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ μοιάζουν πιο έτοιμοι και συμπαγείς από τους υπόλοιπους. Με ίδιους προπονητές, ανθρώπους που τους έχουν οδηγήσει σε τίτλο και δεν είναι για πρώτη χρονιά στον σύλλογο, αμφότεροι προβάλουν ως φαβορί κι ας μην είναι αυτή τη στιγμή στην πρώτη θέση.

Ουδείς σκέφτεται να ξεγράψει τον πρώτο της βαθμολογίας Παναθηναϊκό που και πέρυσι διεκδίκησε μέχρι τέλους τον τίτλο, ακόμη και τον Ολυμπιακό που προβληματίζει με την εικόνα του. Το ίδιο ίσχυε και πέρυσι για τους «ερυθρόλευκους» που έφυγαν από τη διεκδίκηση στο τέλος του δρόμου.

Ζητούμενο για τους «πράσινους» η αγωνιστική προσαρμογή στα δεδομένα ενός νέου προπονητή και στόχος η μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στα ντέρμπι που και πάλι θα κρίνουν τον τίτλο.

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δείχνουν τη μεγαλύτερη συνέπεια απόδοσης. Με λιγότερες μεταπτώσεις στην απόδοση τους, κάτι που εξηγείται και από την παρουσία προπονητών που δημιούργησαν αυτή την εικόνα. Οι Θεσσαλονικείς παρουσιάζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο σε κάποια από τα εφετινά τους παιχνίδια και ο Λουτσέσκου καλείται να βρει σταθερότητα με τον «δικέφαλο» να κερδίζει αυτοπεποίθηση σε κάποια ματς (βλέπε Καραϊσκάκη) και να χάνει σε άλλα (βλέπε Φιλαδέλφεια και Κλεάνθης Βικελίδης).

Η ΑΕΚ έχει συνέπεια αποτελεσμάτων στα σημαντικά ματς της σεζόν έως τώρα. Παραμένει αήττητη σε ντέρμπι, γεγονός που την καθιστά ούτως ή άλλως φαβορί για τη συνέχεια, ωστόσο σε κάποια από αυτά η εικόνα της δεν ήταν ανάλογη εκείνης που παρουσίασε στην πρωταθληματική περυσινή της πορεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα