Thermaltake S500 TG Review

Ακραίες DIY δυνατότητες σε προσιτή τιμή.

Η Thermaltake είναι μια από τις πρώτες εταιρείες που μας έρχεται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε για cases, αφού αν κάποιος εξερευνήσει τις επιλογές που παρέχει στον τομέα αυτό, δύσκολα θα στραφεί αλλού. Μία από αυτές είναι και το S500 TG, το οποίο παρέχει μια άκρως δελεαστική πρόταση σε μία αρκετά προσιτή τιμή.

Το S500 TG, λοιπόν, είναι ένα mid-tower, που μόνο mid δεν θα το χαρακτήριζε κανείς, καθώς με διαστάσεις 565 x 240 x 500mm (ΥxΠxΜ), μπορεί κανείς να χωρέσει σχεδόν ότι hardware θελήσει, καλύπτοντας

έτσι τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού builder.

Στον τομέα του αποθηκευτικού χώρου θα βρούμε δύο slots για σκληρούς δίσκους, στους οποίους θα αποθηκεύετε τα παιχνίδια σας, αλλά αν έχετε επενδύσει ήδη σε SSD μπορείτε να αφαιρέσετε τελείως το HDD cage και να κρύψετε τους δίσκους στην πίσω πλευρά του case, με αποτέλεσμα ένα πιο τακτοποιημένο build, που θα στρέφει την προσοχή κατευθείαν στην κάρτα γραφικών, το cooler και όλα τα RGB που μπορείτε να χωρέσετε.

Μιας και αναφέραμε την κάρτα γραφικών, να πούμε ότι υπάρχει δυνατότητα κάθετης τοποθέτησης μέσω μιας πατέντας που ουσιαστικά περιστρέφει όλα τα expansion slots κάθετα. Δυστυχώς δεν θα βρούμε το riser cable προεγκατεστημένο, αν και δεν είναι κάτι που συνηθίζουμε να βρίσκουμε σε ένα case, σίγουρα θα ήταν μια άκρως ευπρόσδεκτη κίνηση, που ίσως οι εταιρείες θα έπρεπε σιγά σιγά να αρχίσουν να κάνουν πράξη.

Στον τομέα της ψύξης το μόνο σίγουρο είναι ότι κανείς δεν θα μείνει δυσαρεστημένος, καθώς υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης τριών 120 ή 140 mm ανεμιστήρων στην μπροστινή πλευρά ή σε ακραίες καταστάσεις μπορούν να τοποθετηθούν δύο 200 mm. Στην πάνω μεριά συναντάμε ακριβώς την ίδια διάταξη, ενώ στο πίσω μέρος θα βρούμε χώρο για τον τυπικό 120mm exhaust fan. Όπως και να έχει, στο κουτί θα βρούμε προεγκατεστημένους 2 ανεμιστήρες, έναν 14 εκατοστών μπροστά και τον 120mm πίσω πλευρά, οι οποίοι είναι ικανοί να παρέχουν το απαραίτητο airflow για την ψύξη του συστήματος σας. Το μόνο παράπονο εδώ είναι το γεγονός ότι οι προεγκατεστημένοι ανεμιστήρες δεν έχουν δυνατότητα RGB, κάτι που για πολλούς μπορεί να μην αποτελεί καν αρνητικό, αλλά η μόδα του 2019 είναι RGB στα πάντα και από την στιγμή που έχουμε το tempered glass side panel είναι λίγο περίεργο να μην έχουμε προεγκατεστημένους RGB ανεμιστήρες.

Περνώντας στο watercooling, πάλι έχουμε μια πληθώρα από επιλογές που ανταπεξέρχονται ακόμα και στις πιο απαιτητικές ανάγκες. Μπροστά υπάρχει δυνατότητα εγκατάστασης ψυγείου έως και 420 χιλιοστών, ενώ στην πάνω μεριά υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης έως και 360 mm radiator. Πίσω, όπως προαναφέραμε, υπάρχει η υποστήριξη για 120mm fan, που κατα πάσα πιθανότητα θα στεγάσει τα περισσότερα single slot CPU coolers. Επίσης, υπάρχει και άλλη μια υποδοχή για 360mm radiator δεξιά από την motherboard, την οποία όμως για να εκμεταλλευτείτε θα χρειαστεί να αφαιρέσετε το HDD rack.

Στο front panel συναντάμε σχεδόν ότι θα περίμενε κανείς σε ένα premium case, δύο θύρες USB 2.0, δύο USB 3.0, υποδοχή για ακουστικά και μικρόφωνο και προφανώς τα power και reset buttons μαζί με το ledάκι για το HDD activity. Σίγουρα αυτά υπερκαλύπτουν το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών, αλλά όσοι περίμεναν card reader ή type-C port δυστυχώς θα απογοητευτούν.

Για την ποιότητα κατασκευής δεν έχουμε να πούμε και πολλά καθώς είναι απλά άριστη. Όλο το case είναι κατασκευασμένο από SPCC ατσάλι, με εξαίρεση το tempered glass side panel πάχους τεσσάρων χιλιοστών.

Όσον αφορά το κομμάτι της αισθητικής, αν και προφανώς αυτό είναι κάτι υποκειμενικό, έχουμε αρκετές επιλογές, μιας και η Thermaltake έχει δώσει προσοχή σε λεπτομέρειες που για πολλούς περνούν απαρατήρητες, όμως για άλλους αποτελούν απαραίτητα κριτήρια για την αγορά ενός case. Μία από αυτές είναι ο άπλετος χώρος για cable management, που σε συνδυασμό με το PSU shroud έχουν ως αποτέλεσμα ένα πραγματικά προσεγμένο σύστημα. Κάτι που ταιριάζει απόλυτα και με την προσέγγιση της Thermaltake στο συγκεκριμένο case. Μπορείτε να το γεμίσετε με RGB, να βάλετε υδρόψυξη και να στρέψετε την κάρτα γραφικών κάθετα με αποτέλεσμα ένα build που φωνάζει gamer από χιλιόμετρα, ή να εστιάσετε σε ένα πιο κομψό και stealthy build που θα κοσμεί το γραφείο σας.

IGN Greece10 λεπτά "The Witcher 3" στο Nintendo SwitchTα πρώτα 19 λεπτά του gameplay του Erica - Gamescom 2019Final Fantasy VIII Remastered - Release Date Reveal Trailer

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα