UECL: Σε ματς-θρίλερ η Βασιλεία χαμογέλασε τελευταία (hls)

Σε αναμέτρηση για γερά νεύρα εξελίχθηκε η αναμέτρηση της Σλόβαν Μπρατισλάβας με τη Βασιλεία στο “Νάροντνι φουτμπαλόβι στάντιον”, με την ομάδα του Χάικο Βόγκελ να επικρατεί στα πέναλτι 4-1 (κ.α. 2-2, συνολικό σκορ 4-4) παίρνοντας το εισιτήριο για τους “8”.

Οι Σλοβάκοι με την αρωγή του κόσμου τους, μπήκαν δυνατά κι αποφασισμένοι εξ αρχής. Αποδίδοντας ιδανικά το παιχνίδι των αντεπιθέσεων κατάφεραν να προηγούνται με διαφορά δύο τερμάτων πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο. Την αρχή έκανε ο Αμπουμπακάρι στο 11′ για να τον μιμηθεί ο Κούτσκα στο 17′ προκαλώντας ντελίριο

ενθουσιασμού στις κερκίδες καθώς το σκορ του πρώτου αγώνα είχε ήδη ανατραπεί κι προοπτική μιας σπουδαίας πρόκρισης είχε αρχίσει ν’ αποκτά ρεαλιστική υπόσταση.

Το δεύτερο ημίχρονο ωστόσο αποδείχθηκε μια εντελώς διαφορετική υπόθεση. Η αρχή έγινε στο 53′ όταν ο Καλαφιόρι μείωσε αλλάζοντας άρδην την εικόνα του αγώνα. Οι Ελβετοί αποζητούσαν ένα γκολ κι έκαναν τα πάντα για να το βρουν. Με ισορροπία ανάμεσα σε άμυνα κι επίθεση η πίεση διαρκώς αυξανόταν κι όλα έδειχναν πως η ισοφάριση ήταν θέμα…. χρόνου. Τελικά αυτήν ήρθε στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων έπειτα από ωραίο – “σκαστό” – σουτ του Αμπντουνί και κάκιστο υπολογισμό του πορτιέρε της Σλόβαν.

Τίποτα δεν άλλαξε στην παράταση με τους γηπεδούχους μάλιστα να προβαίνουν σε αλλαγή τερματοφύλακα στο τελευταίο λεπτό, περνώντας στο ματς τον – θεωρητικά – καλύτερο του βασικού στα πέναλτι, Τρνόβσκι. Κάτι που δεν αποδείχθηκε στην πράξη, με τους Ελβετούς να επικρατούν 4-1 στη διαδικασία και να ξεσπούν σε τρελούς πανηγυρισμούς για μια απίθανη πρόκριση.

Keywords
Τυχαία Θέματα