UEFA Europa League: Πέρασε η Ρόμα στο… θρίλερ του “Ολίμπικο”, εύκολα Σπάρτα Πράγας και Μαρσέιγ (highlights)

Ρόμα – Φέγενορντ 1-1 (4-2 πεν.)

Σε μία… επανάληψη του τελικού του Conference League της περιόδου 2021- 2022, η Ρόμα ξαναβρέθηκε αντιμέτωπη με την Φέγενορντ αυτή τη φορά για ένα εισιτήριο που οδηγεί στους 16 του Europa League.

Το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι ολοκληρώθηκε ισόπαλο 1-1, όπως και αυτό του “Ολίμπικο”. Σε ένα εξαιρετικό από κάθε άποψη παιχνίδι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη “ρώσικη ρουλέτα” των πέναλτι,

όπου εκεί ήταν πιο ψύχραιμοι οι γηπεδούχοι και στο τέλος πανηγύρισαν την πρόκριση τους.

Στο 5΄ ο Χιμένες έκανε το 0-1 για να ισοαφαρίσει σε 1-1 ο Πελεγκρίνι, δέκα λεπτά αργότερα. Οι Παρέδες, Κριστάντες, Αουάρ, Ζαλένσκι ήταν οι παίκτες που ευστόχησαν από την άσπρη βούλα, ενώ ο μόνος που αστόχησε από τους γηπεδούχους ήταν ο Λουκάκου στο 2ο πέναλτι που ανέλαβε να εκτελέσει.

Οι Ουέντα και Χάρτμαν ήταν οι δύο εύστοχοι των Ολλανδών που είδαν ενδιάμεσα (στο 2ο και 3ο πέναλτι) τους Χάνσκο και Τζαχανμπακς να χάνουν κατά κράτος την μονομαχία με τον Μίλε Σβίλαρ. Ο Σέρβος τερματοφύλακας των Ρωμαίων έπιασε τα δύο πέναλτι και αποθεώθηκε από τον κόσμο που κατέκλυσε τις κερκίδες του ιστορικού γηπέδου της “αιώνιας πόλης”.


Μαρσέιγ – Σαχτάρ 3-1

Από το πέναλτι του Σουντάκοφ στο 12΄ η Σαχτάρ βρέθηκε να προηγείται στο Βελοντρόμ, όμως η Μαρσέιγ αντέδρασε άμεσα και ισοφάρισε στο 23΄ με το γκολ του Ομπαμεγιάνγκ Στο 74΄ ο Σαρ έκανε το 2-1 και ο Κοντόγμπια στο 81΄ διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες στον πρώτο αγώνα (1-1) και οι Γάλλοι πήραν την πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης.



Σπάρτα Πρ. – Γαλατασαραι 4-1

Καταιγιστικοί οι Τσέχοι δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους Τούρκους που πίστεψαν ότι μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα, έχουν ελπίδες πρόκρισης. Με το γκολ του Πρεσιάδο στο 8΄, άνοιξε ο χορός των γκολ για τους γηπεδούχους, ενώ στο 16΄ ο Μπαρντάκτζι έκανε το 1-1. Μέχρι το 74΄ το παιχνίδι ήταν ντέρμπι, αλλά από εκείνο το χρονικό σημείο και μετά, η υπεροχή των ποδοσφαιριστών της Σπάρτα ήταν… καθηλωτική.
Ο Τούτσι στο 74΄, ο Χαρασλίν στο 80΄ και ο Κούχτα στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, διαμόρφωσαν το τελικό 4-1 δίνοντας πανηγυρικό χρώμα στην πρόκριση της Σπάρτα.


Σπόρτινγκ Λ. – Γιουνγκ Μπόις 1-1

Κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν η πρόκριση της Σπόρτινγκ στην επόμενη φάση του Europa League. Το υπέρ τους 1-0 από τον αγώνα της Ελβετίας τους έδινε ελαφρύ προβάδισμα στα προγνωστικά, αλλά η Γιούνγκ Μπόις πάλεψε στη Λισαβόνα με στόχο να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση. Παρ΄ όλα αυτά δεν κατάφερε πολλά. Στο 13΄ ο Τζιέκερες έκανε το 1-0 και στο 84΄ ο Γκανβουλά από τα 11 μέτρα ισοφάρισε σε 1-1. Οι Ίβηρες είχαν τον έλεγχο και κατάφεραν να πανηγυρίσουν τη σπουδαία επιτυχία της ομάδας τους με το σφύριγμα της λήξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα