Umbrella Academy: Μάθετε τα βασικά συστατικά της νέας σειράς του Netflix

Πώς φτάσαμε απ' τα κόμικ στην οθόνη του Netflix;

Χωρίς σταματημό συνεχίζουν να κυκλοφορούν σειρές που βασίζονται σε κόμικ, αλλά η σειρά που φαίνεται να έχει τραβήξει τα βλέμματα αυτόν τον καιρό, είναι το "Umbrella Academy" (ελληνικός τίτλος: Η Ακαδημία της Ομπρέλας). Βασισμένη στα κόμικ του Gerard Way και του καλλιτέχνη Gabriel Bá, η νέα σειρά του Netflix δίνει μια σκοτεινότερη και

πιο ιδιόρρυθμη εκδοχή του μοτίβου των X-Men.

Η σειρά έκανε πρόσφατα την πρεμιέρα της στην υπηρεσία streaming και παρακάτω θα δούμε μερικά απ' τα βασικά της στοιχεία, όπως τους χαρακτήρες, το περιβάλλον και την προέλευση των εκκεντρικών αυτών υπερηρωών.

*Προσοχή, το άρθρο περιέχει spoiler για την πρώτη σεζόν της σειράς.

Εισαγωγή στο Umbrella Academy

Το "Umbrella Academy" ξεκινά όταν 43 υπεράνθρωπα βρέφη ξαφνικά γεννιούνται από μητέρες που δεν είχαν ξαναμείνει έγκυες ποτέ πριν ξανά. Ένας πλούσιος εφευρέτης και φιλάνθρωπος, ονόματι Sir Reginald Hargreeves, υιοθετεί εφτά από αυτά τα παιδιά και τα μεγαλώνει ως υπερήρωες στην επώνυμη Umbrella Academy. Δυστυχώς όμως, καθώς ο Hargreeves είναι ένας ανελέητος αφέντης που ενδιαφέρεται μόνο για τα αποτελέσματα, αυτά τα εφτά παιδιά μετατρέπονται σε δυσλειτουργικούς, ψυχολογικά διαταραγμένους ήρωες.

Στις τρεις δημοσιευμένες μέχρι στιγμής ιστορίες του Umbrella Academy ακολουθούμε τα ενήλικα αυτά πλέον παιδιά καθώς προσπαθούν να βρουν σημείο επαφής και να δουλέψουν όλοι μαζί ως ομάδα. Δεν είναι εύκολο να αφήσουν το παρελθόν πίσω τους, αλλά αυτοί οι ήρωες είναι η μόνη άμυνα σε έναν κόσμο ακόμη πιο περίεργο κι από τον δικό μας.

Οι χαρακτήρες του Umbrella Academy

Στην ακαδημία συναντούμε εφτά μέλη, τα οποία υιοθέτησε ο Hargreeves ως βρέφη και τα προετοίμασε για να γίνουν ήρωες. Σε κάθε ένα απ' τα εφτά παιδιά, έχει δοθεί ένας αριθμός απ' τον θετό πατέρα τους, κατατάσσοντάς τα σε σειρά ανάλογα τις ικανότητες και τη χρησιμότητά τους.

Νούμερο Ένα (Spaceboy) - Ο Luther Hargreeves είναι ο αρχηγός της ομάδας και εκείνος που θέλει πάντα να ικανοποιεί τον πατέρα του. Η γενετική του υπερδύναμη ενισχύθηκε περαιτέρω όταν το κεφάλι του μεταμοσχεύθηκε στο σώμα ενός γενετικά τροποποιημένου Αρειανού πιθήκου. Περνάει τον περισσότερο χρόνο του εκτός του πλανήτη και κρυφά τρέφει αισθήματα για την θετή του αδερφή, Νούμερο Τρία.

Νούμερο Δυο (The Kraken) - Ο Diego Hargreeves μπορεί να μην έχει υπερδυνάμεις (εκτός της ικανότητάς του να κρατάει την αναπνοή του επ' αόριστον), όμως οι πολεμικές του ικανότητες και η αδίστακτη προσωπικότητά του τον κάνουν τον πιο ικανό μαχητή της ομάδας. Στην ουσία, εάν θεωρήσουμε τον Spaceboy τον Σούπερμαν της Umbrella Academy, ο Kraken θα ήταν ο Μπάτμαν.

Νούμερο Τρία (The Rumor) - Η Allison Hargreeves ίσως και να είναι το πιο ισχυρό μέλος της ομάδας. Μπορεί να ξαναγράψει την πραγματικότητα απλά λέγοντας τη φράση, "Άκουσα μια φήμη..." Είναι επίσης ίσως η πιο ψυχολογικά τραυματισμένη ανάμεσα στα αδέρφια της, καθώς βασανίζεται από τύψεις λόγω του ότι ο πρώην σύζυγός της έχει πλήρη επιμέλεια της κόρης τους, Claire.

Νούμερο Τέσσερα (The Seánce) - Ο Klaus Hargreeves έχει την ικανότητα ανύψωσης και επικοινωνίας με τους νεκρούς, αλλά μόνο όταν δεν φορά παπούτσια. Ο Klaus είναι μακράν ο πιο μακάβριος και απείθαρχος ανάμεσα στα αδέρφια Hargreeves και σίγουρα το γεγονός ότι πέθανε προσωρινά και απορρίφθηκε απ' τον παράδεισο αλλά και την κόλαση, δεν βοήθησε καθόλου.

Νούμερο Πέντε - Το μόνο μέλος της οικογένειας που δεν έχει όνομα, το Νούμερο Πέντε είναι ένας ταξιδευτής στον χρόνο, παγιδευμένος στο σώμα του δεκάχρονου εαυτού του. Η αρχική του εξαφάνιση οδήγησε στην διάσπαση της Umbrella Academy και αφότου γύρισε από ένα διαβολικό μέλλον, έχει ένα ορχηστρικό ρόλο στο να κρατήσει την ομάδα δεμένη.

Νούμερο Έξι (The Horror) - Ελάχιστα είναι γνωστά για τον Ben Hargreeves εκτός απ' την ικανότητά του να εξαπολύει τέρατα που ζουν κάτω απ' το δέρμα του. Ο Ben πέθανε πρόωρα σε μια αποστολή της Umbrella Academy και η μνήμη του μένει ζωντανή μέσα απ' το επιτύμβιο άγαλμα του.

Νούμερο Εφτά (The White Violin) - Το μόνο μέλος της οικογένειας που δεν έδειξε υπερδυνάμεις ως παιδί ήταν η Vanya Hargreeves και έτσι συχνά ο πατέρα της την αγνοούσε ή την προσέβαλε. Στην ενήλικη ζωή της, έχοντας εξασκηθεί για χρόνια στο βιολί, καταφέρνει να μπει στην Ορχήστρα Verdammten και να μεταμορφωθεί στην αντίπαλο, γνωστή ως The White Violin.

H προέλευση και η δημιουργία της Umbrella Academy

Η σειρά της "Umbrella Academy" δημιουργήθηκε απ' τον Gerard Way (γνωστός ως τραγουδιστής του συγκροτήματος My Chemical Romance) και τον Gabriel Bá (καλλιτέχνη και συν-δημιουργός της σειράς "Casanova" της Image Comics). Η σειρά έχει εμπνευστεί απ' την λατρεία του Way για κόμικ όπως τα "Grendel Tales" και "Doom Patrol".

O Way έχει υποδείξει το "Doom Patrol" του συγγραφέα Grant Morrison ως μια βασική επιρροή (και για αυτό ο Morrison εμφανίζεται σε δυο μουσικά βίντεο των My Chemical Romance στο άλμπουμ "Danger Days: True Lives of the Fabulous Killjoys"). Υπάρχουν αρκετές ομοιότητες ανάμεσα στις δυο ιστορίες, καθώς και οι δυο σχετίζονται με έναν εκκεντρικό ευεργέτη που σχηματίζει μια περίεργη, δυσλειτουργική ομάδα ηρώων που ζουν στην έπαυλή του. Ενδιαφέρον είναι επίσης το γεγονός ότι η σειρά "Doom Patrol" της DC και η σειρά "Umbrella Academy" του Netflix έκαναν πρεμιέρα την ίδια μέρα στις 15 Φεβρουαρίου.

Η αρχική μίνι σειρά κόμικ της "Umbrella Academy", "Apocalypse Suite", έκανε το ντεμπούτο της το 2007. Κι ενώ το "Apocalypse Suite" μας δίνει το μεγαλύτερο μέρος απ' την προέλευση της ομάδας, το βιβλίο τοποθετείται κυρίως στο παρόν, αφότου τα παιδιά Hargreeves έχουν ενηλικιωθεί και θρηνούν τον χαμό του πατέρα τους. Οι αναγνώστες επίσης μαθαίνουν ότι το σύμπαν της Umbrella Academy ακολουθεί την δική του εναλλακτική ιστορία, η οποία έχει αλλαχθεί απ' τις φανταστικές εφευρέσεις του Hargreeves αλλά και απ' το γεγονός ότι ο πρόεδρος John F. Kennedy δεν είχε δολοφονηθεί.

Οι Way και Bá κυκλοφόρησαν τη συνέχεια της σειράς, "Umbrella Academy: Dallas", το 2008. Στο sequel βλέπουμε τα επακόλουθα του "Apocalypse Suite" και μπαίνουμε βαθύτερα μέσα στην ιστορία και τη φύση αυτού του σύμπαντος. Το "Dallas" χρησιμοποιεί τη δολοφονία του Kennedy ως βασικό σημείο πλοκής και κάνει νύξεις ότι τα παιδιά Hargreeves και όλα όσα γεννήθηκαν με υπερδυνάμεις στην αρχή της σειράς ίσως έχουν θεϊκές απαρχές.

Δυστυχώς όμως για τους fan, οι υπόλοιπες υποχρεώσεις των Way και Bá καθυστέρησαν την ανάπτυξη του τρίτου κεφαλαίου της σειράς, "Hotel Oblivion", για αρκετά χρόνια. Το "Hotel Oblivion" έκανε πρεμιέρα τον Νοέμβριο 2018 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2019.

Umbrella Academy: H Σειρά του Netflix

Αρχικά, το "Umbrella Academy" προοριζόταν να γίνει ταινία απ' την Universal Pictures, με τον Mark Bomback (The Wolverine) και κατόπιν τον Rawson Marshall Thunder (Central Intelligence) στην θέση του σεναριογράφου. Όμως, η προσαρμογή αυτή δεν κατάφερε να φτάσει σε υλοποίηση.

Αντ' αυτού, η Universal ανακοίνωσε το 2015 ότι το "Umbrella Academy" αναπτυσσόταν για την τηλεόραση. Δύο χρόνια αργότερα, το Netflix αποκάλυψε ότι είχε αποκτήσει το "Umbrella Academy" ως μέρος του επερχόμενου υλικού streaming. Οι Way και Bá ανακοινώθηκαν ως εκτελεστικοί παραγωγοί, ενώ ο σεναριογράφος του "Fargo", Steve Blackman, βρέθηκε σε θέση showrunner.

Η πρώτη σεζόν του "Umbrella Academy" κυκλοφόρησε στο Netflix στις 15 Φεβρουαρίου 2019. Η σειρά φαίνεται να ακολουθεί από κοντά τη νοοτροπία του πρώτου βιβλίου κόμικ, "Apocalypse Suite", καθώς περιστρέφεται γύρω από τα έξι εναπομείναντα αδέρφια Hargreeves που επανασυνδέονται ως ενήλικες για να θρηνήσουν τον χαμό του πατέρα τους και να αποτρέψουν μια παγκόσμια καταστροφή.

Το cast της σειράς περιλαμβάνει τους Ellen Page (The White Violin), Tom Hopper (Spaceboy), Robert Sheehan (The Seánce), Emmy Raver-Lampman (The Rumor), David Castañeda (The Kraken), Aidan Gallagher (Number Five) και Colm Feore (Sir Reginald Hargreeves).

H Μαρία είναι αρθρογράφος στο Entertainment του IGN και ετοιμάζει τις μεταξωτές τις πιτζάμες για την επερχόμενη τελετή Όσκαρ. Όταν δεν ετοιμάζει την μεγάλη εμφάνιση για το κόκκινο χαλί,, κυκλοφορεί στο Twitter.IGN Greece The Umbrella Academy: Luther/Rumor & Cha-Cha/Hazel The Umbrella Academy: Kraken, Vanya και Spaceboy The Umbrella Academy: Το cast ταξιδεύει στον χρόνο

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα