ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 69-89: Και τώρα Κύπελλο (highlights)

Με κορυφαίο τον Ναν (17π, 8ας, 6ρ, 5λ) και με κλειδί την ευστοχία στα τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός επικράτησε καθαρά της ΑΕΚ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων. Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από προσωρινή διακοπή λόγω υβριστικών συνθημάτων κατά της Βάσως Τσαρούχα, αλλά και από τον τραυματισμό του Ματίας Λεσόρ ο οποίος αποδείχτηκε επιπόλαιος.

Τέσσερα συνεχόμενα τρίποντα σε διάστημα 2.5 λεπτών από τους Γκραντ, Μήτογλου, Γκριγκόνις

και Ναν ήταν αυτά που μετέτρεψαν το 13-16 του όγδοου λεπτού σε 16-28 στο φινάλε της πρώτης περιόδου. Κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός μπήκε για τα καλά στη θέση του οδηγού, έστειλε αργότερα τη διαφορά στους 15 πόντους και την έκλεισε στους 13 στην ανάπαυλα με καλάθι του Ναν (35-48).

Η ΑΕΚ προσπάθησε να επιστρέψει και τα κατάφερε στο πρώτο τρίλεπτο του δεύτερου μέρους, διάστημα στο οποίο έτρεξε ένα εντυπωσιακό 13-6 και μείωσε τη διαφορά στους 6 πόντους, 48-54. Ο Γκριγκόνις σκόραρε για τρεις πόντους σε μια αμφισβητούμενη φάση, ο πάγκος της ΑΕΚ δέχτηκε τεχνική ποινή και με το 4-0 η διαφορά πήγε ξανά στους 10. Σε αυτο το σημείο οι οπαδοί της ΑΕΚ έβριζαν εν χορώ την πρώτη διαιτητή του αγώνα, Βάσω Τσαρούχα, η οποία αποχώρησε για τα αποδυτήρια μαζί την υπόλοιπη διαιτητική τριάδα και την γραμματεία.

Η κατάσταση εκτονώθηκε λίγο αργότερα, με τον γενικό αρχηγό της ΑΕΚ, Δημήτρη Μαυροειδή να παίρνει το μικρόφωνο και να κάνει έκκληση για κοσμιότητα. Οι διαιτητές επέστρεψαν και ο Παναθηναϊκός δεν κινδύνευσε ξανά. Στο 30΄ ήταν ξανά 15 πόντους μπροστά (53-68), με τον Αταμάν να αδειάζει τον πάγκο του στο τελευταίο 5λεπτο αλλά τη διαφορά να μένει στο τελικό +20.

Για τον νικητή Παναθηναϊκό ο Ναν είχε 17 πόντους με 7/10 σουτ και 3/3 βολές, 8 ασίστ, 5 λάθη και 6 ριμπάουντ, με τους Γκραντ και Μήτογλου να προσθέτουν από 10. Για την ΑΕΚ ξεχώρισε ο Μακρέι με 15 πότνους και 5 ασίστ, ενώ βοήθησαν και οι Κουζέλογλου (11π, 5ρ) και Νάιτ (10π, 4ας).

Keywords
Τυχαία Θέματα