ΑΕΚ – Περιστέρι 99-113 : Πρόκριση για την ομάδα του Σπανούλη σε μυθικό ματς δύο παρατάσεων! (hls)

Μεγάλη νίκη του Περιστερίου στο κλειστό των Λιοσίων με την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη να επικρατεί της Ένωσης με 99-113 σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι των δύο παρατάσεων. Έτσι το Περιστέρι προκρίθηκε στα ημιτελικά του πρωταθλήματος της Basket League. Κορυφαίοι του παιχνιδιού οι Ουίλιαμς, Λεμάρ και Ντένμον.

ΑΕΚ και Περιστέρι

συναντήθηκαν για δεύτερη φορά σε λίγες μέρες με το βλέμμα στραμμένο στην πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι φιλοξενούμενοι είχαν σαφές προβάδισμα μετά την εμφατική νίκη στο πρώτο ματς με σκορ 87-73. Οι ”κιτρινόμαυροι” έψαχναν αντίδραση με την συμπαράσταση του κόσμου τους, κάτι το οποίο δεν κατόρθωσαν. Το παιχνίδι διαιτήτευσαν οι Παπαπέτρου, Τσαρούχα και Κατραχούρας με τους δύο τελευταίους να ορίζονται και σε άλλο παιχνίδι εντός 24 ωρών.

Το Περιστέρι ”πήρε κεφάλι” από νωρίς στην αναμέτρηση, ενώ ένας τραυματισμός ανάγκασε τον Γιάνκοβιτς να αποχωρήσει πρόωρα από το ματς και αντικαταστάθηκε από τον Ουίλιαμς. Ο Μάιλς χρεώθηκε με τρία φάουλ νωρίς στο πρώτο δεκάλεπτο, κάτι που εξόργισε την ΑΕΚ. Παρά την καλή τους αρχή, οι Περιστεριώτες έχασαν την διαφορά και βρέθηκε πίσω με εννιά στην λήξη του δεκαλέπτου. Στην επόμενη περίοδο όλα άλλαξαν με την ομάδα του Σπανούλη να τρέχει ρεκόρ 36-14 και να πηγαίνει προς τα αποδυτήρια προηγούμενη με 14 πόντους και σκορ ημιχρόνου 41-54.

Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ επιχείρησε να κάνει την μεγάλη ανατροπή. Πλησίασε στο σκορ και με οδηγό τον Ουίλιαμς μπόρεσε να μειώσει στους οκτώ πόντους στη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου. Στο τελευταίο δεκάλεπτο μπόρεσε να ολοκληρώσει την επιστροφή με φοβερή προσπάθεια. Έστειλε τον αγώνα στην παράταση η οποία δεν έβγαλε νικητή εκ νέου κι έτσι προέκυψε και νέα παράταση. Εκεί οι φιλοξενούμενοι έφυγανα με το πολυπόθητο διπλό κερδίζοντας με 99-113.

Δεκάλεπτα: 27-18, 41-54, 68-75, 87-87

Παράταση: 96-96, 99-113

Διαιτητές: Παπαπέτρου, Τσαρούχα και Κατραχούρας

Keywords
Τυχαία Θέματα