ΑΕΚ: O Ελίασον που πήρε… ρεβάνς και ο Τσούμπερ που έκανε τα πάντα (vids)

Η ΑΕΚ αφού γλίτωσε σε τρεις περιπτώσεις το γκολ και κράτησε ανέπαφη την εστία της, προηγήθηκε σε κομβικό σημείο του αγώνα στην Τρίπολη, για να επικρατήσει άνετα στο δεύτερο μέρος με 3-0 παίρνοντας μια πολύτιμη νίκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Η ενημέρωση του Αλμέιδα για τους τραυματίες της ΑΕΚ.

Η εκκίνηση του αγώνα δεν ήταν και η καλύτερη για την ΑΕΚ,

η οποία έδειχνε επηρεασμένη και από τη διακοπή, αλλά και από τα προβλήματα που προέκυψαν την τελευταία στιγμή. Ο Αστέρας έχοντας διαβάσει το παιχνίδι της ομάδας του Αλμέιδα, την “μπλόκαρε” και σε συνδυασμό με τα ατομικά λάθη στην άμυνα βρήκε μεγάλες ευκαιρίες με τον Καλτσά που είχε δοκάρι και τεράστια ευκαιρία με τον Ρεγκίς τον οποίο νίκησε ο Στάνκοβιτς για να κρατήσει το μηδέν στην εστία του για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι.

Δείτε όσα είπε ο Νίκλας Ελίασον

Αφού η ΑΕΚ δεν δέχθηκε γκολ ήταν δεδομένο πως με την ποιότητα που διαθέτουν οι παίκτες της θα έφτανε σε γκολ και το έκανε στο ενδεχομένως πιο κομβικό σημείο ενός αγώνα. Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους με έναν παίκτη που πέρυσι στο συγκεκριμένο γήπεδο βιώσε πολύ σκληρές στιγμές με τον σοβαρό του τραυματισμό. Τον Νίκλας Ελίασον. Ο Σουηδός που ήταν από τους πιο δραστήριους παίκτες της ΑΕΚ πέτυχε το πρώτο του γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα παίρνοντας πίσω μια τεράστια ηθική ικανοποιήση για ότι του συνέβη πέρυσι.

Το γκολ του Σουηδού σε συνδυασμό με το αριθμητικό πλεονέκτημα που απόκτησε νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ απλοποίησε πολύ την κατάσταση για την εξέλιξη του παιχνιδιού. Ο Αστέρας έγινε εντελώς ακίνδυνος και η Ένωσης κυριάρχησε για να φτάσει σε μια άνετη νίκη.

Η αποθέωση στον Αλμέιδα Η ηγετική φυσιογνωμία του Τσούμπερ και ο Στάνκοβιτς

Κορυφαίος για την ΑΕΚ στην Τρίπολη ήταν ο Στίβεν Τσούμπερ, ο οποίος όταν η ΑΕΚ δυσκολευόταν να απειλήσει επιθετικά, ήταν ο μόνος που έπαιρνε τη μπάλα και δοκίμαζε το πόδι του. Ο Ελβετός με την ατομική του ενέργεια και την υπέροχη σέντρα δημιούργησε τεράστια ανισορροπία στην άμυνα του Αστέρα και ο Ελίασον το εκμεταλλεύτηκε για το 0-1. Ήταν ο παίκτης που προκάλεσε το μαρκάρισμα του Καστάνιος που έφερε την δεύτερη κίτρινη στον αμυντικό των γηπεδούχων, ενώ πέτυχε και το 0-3. Τι άλλο να έκανε δηλαδή; Ασίστ, κερδισμένη αποβολή, γκολ. Άψογος. Ο Τσούμπερ δείχνει από πέρυσι πως είναι μια ηγετική φυσιογνωμία στο παιχνίδι της ΑΕΚ, είτε σκοράροντας, είτε δημιουργώντας, είτε προσφέροντας άλλα πράγματα μέσα στο γήπεδο.

Κλείνοντας, ο Στάνκοβιτς σε ακόμα ένα παιχνίδι φέτος αποδείχθηκε καθοριστικός για την ΑΕΚ. Ο Αυστριακός έκανε μία σπουδαία επέμβαση που ενδεχομένως άλλος τερματοφύλακας να μην… και έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του να μπει πρώτη μπροστά στο σκορ.

Δείτε τι είπε ο Ματίας Αλμέιδα
Keywords
Τυχαία Θέματα