ΑΕΚ-Λαμία 1-0: Δύσκολη νίκη με “κεραυνό” Αραούχο (pics, vids)

Η εξαιρετική ανασταλτικά Λαμία “ζόρισε” την ΑΕΚ, η οποία όμως με την κλάση των παικτών της και το τελείωμα του Αραούχο πήρε τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα.

Μπλοκαρισμένη η Ένωση στο πρώτο ημίχρονο, τρεις μεγάλες ευκαιρίες η Λαμία πριν σκοράρει ο Αραούχο, ενώ στο 73′ ο Ρόμανιτς έχασε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ για την ισοφάριση.

Δοκάρι για την ΑΕΚ

στο 89′ με τον Λε Ταλέκ.

Η είδηση της βραδιάς στο ΟΑΚΑ ήταν πως βρέθηκε στο ταρτάν του Σταδίου ο Στέλιος Σεραφείδης, που παρά το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ήρθε να παρακολουθήσει από κοντά την ΑΕΚ!

Ο Στέλιος Σεραφείδης πήρε εξιτήριο και βρέθηκε στο ΟΑΚΑ για την αγαπημένη του ΑΕΚ. ΠΗΓΗ: In Time SportsΠως παρατάχθηκαν

Με τους ίδιους 10 που έπαιξαν στο “Γεντί Κουλέ” παρέταξε ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς την ΑΕΚ κόντρα στη Λαμία, με τον Στάνκοβιτς κάτω από την εστία, δεξιά τον Μισελέν, αριστερά τον Χατζισαφί, Τζαβέλλας και Βράνιες στα στόπερ και αμυντικά χαφ τους Λε Ταλέκ, Σιμάνσκι. Δεξιά βρέθηκε ο Άμραμπατ, αριστερά ο Τσούμπερ και στον άξονα το νέο πρόσωπο ήταν ο Ντάρκο Γέβτιτς, με τον Σέρχιο Αραούχο να βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη ο Μιχάλης Γρηγορίου προχώρησε σε πέντε αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό. Τερματοφύλακας ο Γκαραβέλης, δεξιά ο Μαζουλουξής, αριστερά ο Σαραμαντάς και στόπερ οι Αντέτζο, Βύντρα. Αμυντικά χαφ οι Τζανδάρης, Νούνιες, μπροστά τους ο Ελευθεριάδης, αριστερά ο Ρόμανιτς, δεξιά ο Μανουσάκης και κορυφή ο Μανούσος.

Υπερείχε η ΑΕΚ, αλλά ήταν ακίνδυνη

Η ανασταλτική λειτουργία της Λαμίας στο πρώτο ημίχρονο ήταν άψογη, όλες οι γραμμές ήταν κοντά, υπήρχε συνέπεια στα μαρκαρίσματα και αυτό μπλόκαρε την ΑΕΚ για τα καλά, με τον Γέβτιτς να είναι εκτός κλίματος παιχνιδιού και τον Τσούμπερ να παίρνει παιχνίδι στο τελευταίο τέταρτο.

Η πρώτη φάση του αγώνα ήταν για τη Λαμία με το σουτ του Ρόμανιτς στο 6′ να περνά άουτ, ενώ δύο λεπτά μετά ο Σιμάνσκι δοκίμασε το πόδι του με τη μπάλα να κοντράρει στον Βύντρα και να καταλήγει κόρνερ. Από την εκτέλεση του Τσούμπερ ήρθε και η σημαντικότερη ευκαιρία της ΑΕΚ, με τον Τζαβέλλα να παίρνει την κεφαλιά, αλλά τον Γκαραβέλη να αντιδρά σωστά.

Ο Άμραμπατ πήρε πολύ παιχνίδι από τα δεξιά, όμως είχε πάντα δύο αντιπάλους να ξεπεράσει και η ΑΕΚ έδειχνε να μη έχει ιδέες επιθετικά. Στο 31′, ο Τσούμπερ πέρασε ωραία κάθετη στον Σιμάνσκι, όμως ο Πολωνός σούταρε άουτ.

Τρία λεπτά μετά, ο Σιμάνσκι έβγαλε σε θέση βολής τον Αραούχο, ο οποίος πέρασε τον Γκαραβέλη, αλλά το σουτ που έκανε από πλάγια και δύσκολη θέση πέρασε άουτ.

Το ημίχρονο έκλεισε με αδύναμο σουτ του Τσούμπερ και τον γκολκίπερ της Λαμίας στο 46′ να μπλοκάρει σταθερά.

Η ευκαιρία που είχε ο Αραούχο στο 34ο λεπτό. ΠΗΓΗ: In Time SportsΗ Λαμία τις ευκαιρίες, η ΑΕΚ το γκολ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αναγκαστική αλλαγή για την ΑΕΚ, καθώς ο Άμραμπατ έμεινε στα αποδυτήρια με ενοχλήσεις στον δικέφαλο και ο Τάνκοβιτς πέρασε στη θέση του.

Η Ένωση βγήκε με περισσότερη διάθεση και ενέργεια να παίξει επιθετικά στο δεύτερο μέρος, με τον Αραούχο στο 50′ να σουτάρει και να στέλνει τη μπάλα άουτ, όμως η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήταν για τη Λαμία ένα λεπτό μετά, με το κόρνερ του Ελευθεριάδη και την κεφαλιά του Μανουσάκη από τα δύο μέτρα μόλις άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν μία ακόμα καλή στιγμή στο 55′, με τον Χατζισαφί να κάνει σωτήριο τάκλιν στον Ελευθεριάδη πριν αυτός εκτελέσει τον Στάνκοβιτς μέσα από την περιοχή.

Τρίτη σημαντική ευκαιρία για τη Λαμία στο 63′, με τον Τζανδάρη να σουτάρει έξω από την περιοχή και τον Στάνκοβιτς να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Και αφού η Λαμία δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της, η ΑΕΚ στην πρώτη καλή συνεργασία που είχε στο δεύτερο μέρος βρήκε γκολ. Ο Χατζισαφί βρήκε ωραία τον Τάνκοβιτς, ο Σουηδός με τακουνάκι έστρωσε στον Αραούχο και ο Αργεντινός με βολίδα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τέσσερα λεπτά πριν ο Μιλόγεβιτς είχε αλλάξει το σύστημα σε 4-4-2 με Αραούχο–Ανσαριφάρντ και Τσούμπερ–Τάνκοβιτς στις πλευρές.

Η Λαμία έχασε μία ακόμα σπουδαία ευκαιρία, όταν στο 79′ ο Ρόμανιτς κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, βρέηκε απέναντι από τον Στάνκοβιτς, όμως το πλασέ πέρασε άουτ. Ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι, αλλά το replay έδειξε πως ο επιθετικός των φιλοξενούμενων καλυπτόταν.

Στο 84′ ο Μάνταλος από δικό του κλέψιμο σούταρε με τον Γκαραβέλη να μπλοκάρει και τη Λαμία να βγαίνει στην αντεπίθεση και να ζητά πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σάκχοφ στον Καραμάνο με τον διαιτητή Ζαμπαλά να αφήνει το ματς να συνεχιστεί.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο αρχηγός της ΑΕΚ είχε νέα ευκαιρία, με τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων να διώχνει με τα πόδια το σουτ που έκανε, ενώ στο 89′ ο Λε Ταλέκ από κοντινή απόσταση σημάδεψε το δοκάρι του Γκαραβέλη.

Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Στάνκoβιτς – Μισελέν (91′ Σβάρνας), Τζαβέλλας, Βράνιες, Χατζισαφί – Λε Ταλέκ, Σιμάνσκι – Άμραμπατ (46′ Τάνκοβιτς), Γέβτιτς, Τσούμπερ – Αραούχο (73′ Μάνταλος).

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Σαραμαντάς, Μαζουλουξής, Αντέτζο, Βύντρα, Τζανδάρης (65′ Προβυδάκης), Νούνιες, Ελευθεριάδης (73′ Βλαχομήτρος), Ρόμανιτς, Μανουσάκης (65′ Τιρόνε), Μανούσος (65′ Καραμάνος)

Keywords
Τυχαία Θέματα