ΑΕΚ: Νίκη που χρειαζόταν, με τρόπο που χρειαζόταν (vids)

Σε ακόμα ένα παιχνίδι τη φετινή σεζόν η ΑΕΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ, όχι τόσο από την ικανότητα του αντιπάλου, αλλά από δικό της λάθος. Ο αγώνας με τον Βόλο ήταν ο έκτος διαδοχικός στη φετινή σεζόν που οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα μάζεψαν πρώτοι τη μπάλα από τα δίχτυα τους. Κάτι πρωτόγνωρο για την ΑΕΚ του Αλμέιδα, καθώς την περυσινή σεζόν ήταν αυτή που “έπνιγε” τον αντίπαλο, ο οποίος όχι να σκοράρει δεν προλάβαινε να σκεφτεί, αλλά ούτε καν

να κάνει φάση δεν μπορούσε. Φυσικά υπήρχαν και οι εξαιρέσεις, αλλά στο 85% των αγώνων της ίσχυε αυτό που προαναφέραμε.

Η ΑΕΚ επέστρεψε από τον Βόλο με μία πολύτιμη νίκη, περισσότερο για την ηρεμία της σ’ αυτό το διάστημα της διακοπής και ακολούθως για βαθμολογικούς λόγους διότι αν δεν κέρδιζε θα ήταν στο -4 από την κορυφή και τον Παναθηναϊκό, με τις δύο ομάδες να έχουν παιχνίδι λιγότερο. Στην αρχή της σεζόν σημασία έχει να κερδίζεις, έστω και με μισό μηδέν που λέει ο λόγος. Οι βαθμοί μετράνε και αυτοί που έχουν σημασία. Και μετράνε ακόμα περισσότερο όταν έρχονται με δέκα παίκτες και με ανατροπή στο σκορ. H AEK πήρε μία νίκη που χρειαζόταν, με τον τρόπο που χρειαζόταν για να τονώσει την αυτοπεποίθησή της.

Για τον Αλμέιδα και τους παίκτες του τελείωσε ένα απαιτητικό πρόγραμμα με διαδοχικούς αγώνες και πολλή πίεση. Πλέον, οι περισσότεροι “κιτρινόμαυροι“, πλην των διεθνών, θα έχουν την ευκαιρία να πάρου ανάσες, να καθαρίσει το μυαλό τους και ο Ματίας Αλμέιδα με ηρεμία να καθίσει με τους συνεργάτες του για να βρει τι πάει λάθος στην ΑΕΚ και να το διορθώσει. Γιατί η αλήθεια είναι πως αυτό που έζησε η Ένωση τον προηγούμενο μήνα είναι κάτι που ζει συνέχεια μέχρι τον Δεκέμβριο λόγω των αγώνων του Europa League.

Το αμυντικό πρόβλημα που παρουσιάζει η ΑΕΚ, η οποία δέχεται πολύ εύκολα γκολ από τους αντιπάλους της πρόκειται να είναι στο επίκεντρο του Ματίας Αλμέιδα και των συνεργατών του. Οι ίδιοι παίκτες βρίσκονται στο ρόστερ της ΑΕΚ, οι ίδιοι θα ξαναβρούν τη χημεία που είχα και οι αντίπαλοι θα αντιμετωπίζουν ξανά μεγάλα προβλήματα στη δημιουργία φάσεων μπροστά από την εστία του Στάνκοβιτς.

Η ΑΕΚ πηγαίνει στη διακοπή (και) για να ηρεμήσει και να δουλέψει με περισσότερη ενέργεια και διάθεση για να παρουσιαστεί πανέτοιμη σε ένα απαιτητικό πρόγραμμα που την περιμένει σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η ποιότητα στην Ένωση είναι δεδομένη, η νοοτροπία παραμένει ίδια, οπότε και οι “κιτρινόμαυροι” μετά τη διακοπή και τον Γκαρσία ξανά διαθέσιμο, θα παρουσιαστούν όπως πρέπει και τους είχε συνηθίσει ο κόσμος τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα