ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα αναγέννησε και τον Πινέδα (vids)

Η σχέση Ματίας Αλμέιδα και Ορμπελίν Πινέδα κρατάει χρόνια, οι δύο άντρες εκτιμούν αμοιβαία ο ένας τον άλλον και η παρουσία τους στην ΑΕΚ έβγαλε κερδισμένη την Ένωση.

Διαβάστε επίσης: ΑΕΚ: Τα απαιτητικά ματς θέλουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα (vids)

Ο Ορμπελίν Πινέδα απ’ όταν έφυγε από το Μεξικό για το ευρωπαϊκό όνειρο σίγουρα τα περίμενε διαφορετικά τα πράγματα στην Ισπανία

και τη Θέλτα. Η παρουσία του στην ομάδα του Βίγκο δεν ήταν όπως τη φανταζόταν ο Μεξικανός χαφ, ο οποίος ουδέποτε εισέπραξε εμπιστοσύνη από τους ανθρώπους του κλαμπ, με αποτέλεσμα η απόδοσή του να κυμανθεί σε χαμηλό επίπεδο. Είναι χαρακτηριστικό πως τη σεζόν 2021-22 ο Πινέδα αγωνίστηκε με τη Θέλτα μόλις σε 7 παιχνίδια πρωταθλήματος και τα 9 εκατ. ευρώ που δαπάνησε η Θέλτα για να τον αποκτήσει από την Κρουζ Αζούλ δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες που είχε δημιουργήσει ο ερχομός του.

Έτσι, το περασμένο καλοκαίρι η Θέλτα έψαχνε τρόπο να παραχωρήσει τον Πινέδα για μία σεζόν ως δανεικό, καθώς ο Μεξικανός δεν βρισκόταν στα πλάνα του τότε προπονητή της ομάδας του Βίγκο. Υποψήφιες ομάδες για την απόκτησή του πολλές, με την παρουσία του Αλμέιδα όμως στον πάγκο της ΑΕΚ να παίζει καταλυτικό ρόλο στον ερχομό του στην Ελλάδα.

Ο Πινέδα δικαιώθηκε για την επιλογή του, αλλά δικαίωσε και τον Αλμέιδα που επέμενε για την απόκτησή του. Ο Μεξικανός χαφ είναι από τους παίκτες με τα περισσότερα ματς φέτος για την ΑΕΚ έχοντας 35 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ενώ μετράει εννέα γκολ και δύο ασίστ. Μάλιστα, η συγκεκριμένη επίδοση είναι η καλύτερη, η πιο παραγωγική της έως τώρας καριέρας του 26χρονου άσου.

Ο Μεξικανός έχει μεγάλη συμβολή στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού της ΑΕΚ, συμβολή που δεν αποτυπώνεται πλήρως στους αριθμούς που διαβάσατε παραπάνω. Η αμεσότητα στο παιχνίδι του Πινέδα, η κυκλοφορία της μπάλας, οι μεταβιβάσεις, οι ανακτήσεις και η άψογη τακτική συμπεριφορά του είναι στοιχεία που έχουν οφελήσει σε μεγάλο βαθμό συνολικά την Ένωση.

Η παρουσία του στην ΑΕΚ έβγαλε κερδισμένο τόσο τον Ορμπελίν Πινέδα, όσο και την Ένωση, αλλά και τον Ματίας Αλμέιδα, η εισήγηση του οποίου σε κάθε μεταγραφική περίοδο πλέον θα έχει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα. Το αν θα μείνει ο Πινέδα ή όχι στην ΑΕΚ είναι άγνωστο, η Θέλτα ενδεχομένως να θέλει να δώσει μία ακόμα ευκαιρία για να αξιοποιήσει μια μεταγραφή που τις κόστισε 9 εκατ. ευρώ, αλλά και αν δεν συμβεί αυτό τότε η παραχώρησή του θα γίνει με ένα ποσό κοντά στα 5 εκατ. ευρώ. Αλλά για την ώρα δεν είναι αυτό το θέμα μας. Το θέμα μας είναι πως ο Ματίας Αλμέιδα με την παρουσία του στον πάγκο της ΑΕΚ, το στυλ παιχνιδιού του και τη φιλοσοφία του αναγέννησε τον Ομπελίν Πινέδα. Τον έκανε και πάλι μια υπολογίσιμη ποδοσφαιρική οντότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα