ΑΕΚ-Περιστέρι 97-101:

ΑΕΚ και Περιστέρι αναμετρήθηκαν στα Άνω Λιόσια για την 22η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Μετά από μια εκπληκτική αναμέτρηση με σκορ, θέαμα και πολύ ένταση, η ομάδα των Βορείων Προαστίων βρήκε τις λύσεις την κρίσιμη ώρα και πήρε σπουδαία νίκη επί της Ένωσης με 101-97.

Στο 15-7 ανέβηκε το Περιστέρι,

που θα ξεκινήσει το μίνι πρωτάθλημα από τη τρίτη θέση. Στο Στο 9-13 η ΑΕΚ, που θα περιμένει να δει αν θα είναι στους πρώτους 6, ή θα πέσει στο πρωτάθλημα των 7-12, για να κυνηγήσει μια θέση στα πλέι οφ. Απίθανη εμφάνιση από τον ΜακΡέι, που έκανε τα πάντα για την ομάδα του Ηλία Ζούρου. Θετικοί και οι Κουζέλογλου, Κουζμίνσκας. Κορυφαίοι για την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη, Λοβ στο πρώτο ημίχρονο και Ράγκλαντ στο δεύτερο. Καθοριστικός ο Ρένφρο στις κρίσιμες στιγμές, καθώς και στη περίοδο που μείωσε η ΑΕΚ.

Το ματς

Ο αγώνας ξεκίνησε με καλό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να ανταλλάσσουν καλάθια και προβάδισμα. Με 5/5 βολές του Χολ η ΑΕΚ πήρε μικρό προβάδισμα, με το Περιστέρι να ισοφαρίζει γρήγορα. ΜακΡέι και Αγραβάνης έδωσαν ξανά προβάδισμα στην Ένωση, αλλά η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη έφερε ξανά το ματς στα ίσια στο τέλος του δεκαλέπτου χάρη σε καλάθια των Λοβ και Ρένφρο.

Στη δεύτερη περίοδο το Περιστέρι πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με διαφορά άνω του ενός καλαθιού. Ο ρυθμός του παιχνιδιού παρέμενε τρομερός Ο Λοβ ήταν πραγματικά εξαιρετικός, πετυχαίνοντας 16 πόντους στο πρώτο μέρος. Μόλις βγήκε για ανάσες, ανέλαβε ο Ράγκλαντ, ο οποίος με τετράποντο έκανε το 44-49 και Λίγο πιο μετά, ο Μήτρου Λονγκ με θα κάνει το 46-55. Το ημίχρονο θα τελειώσει 51-58, με το Περιστέρι να εκμεταλλεύεται την τρομερή ευστοχία του από τη περιφέρεια.

Στη τρίτη περίοδο, ο Ντάνγκουμπιτς έστειλε τη διαφορά στο +11, αλλά η ΑΕΚ μπήκ-ε αποφασισμένη να γυρίσει το παιχνίδι. Με πρωτεργάτες τους ΜακΡέι στην αρχή και τους Κουζμίνσκας και Κουζέλογλου στη συνέχεια, “ροκάνιζε” σταδιακά τη διαφορά μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου, που βρήκε τις δύο ομάδες να ξεκινούν από την ίδια αφετηρία.

Η τελευταία περίοδος ήταν μια πραγματική μάχη. Οι δύο ομάδες αντάλλαζαν προβάδισμα μέχρι που ανέλαβε ο εκπληκτικός ΜακΡέι και έδωσε στην ΑΕΚ “αέρα” 5 πόντων (90-85). Ο Ράγκλαντ, όμως, είχε απάντηση και το Περιστέρι πέρασε ξανά μπροστά (93-94). Ο Ρένφρο ήταν φοβερός στην άμυνα και με τους Ράγκλαντ και Λονγκ εύστοχους από τη γραμμή, το Περιστέρι βρέθηκε στο +5 (93-98). Ο ΜακΡέι με καλάθι θα κάνει το 95-98, ο Λονγκ θα χάσει το σουτ, αλλά ο Λοβ θα πάρει το πιο κρίσιμο ριμπάουντ. Θα βάλει και τις δύο βολές, ουσιαστικά τελειώνοντας αυτή τη φοβερή αναμέτρηση.

Πόντοι ανά δεκάλεπτα: 29-29, 51-58, 76-76, 97-101

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα