ΑΕΚ: Συγκέντρωση και ασταμάτητη δουλειά στα Σπάτα (videos)

Η δράση στην Σούπερ Λιγκ μπορεί να διεκόπη προσωρινά, αυτό όμως δεν σημαίνει πως η δουλειά για τους παίκτες της ΑΕΚ σταματάει ή… χαλαρώνει. Το αντίθετο μάλιστα, καθώς ο Ματίας Αλμέιδα και οι παίκτες του δουλεύουν σκληρά καθημερινά προκειμένου να παρουσιαστούν πανέτοιμοι στους δύο τελικούς που απομένουν για την κατάκτηση του τίτλου.

Στο “στρατόπεδο” της Ένωσης υπάρχει

μεγάλη συσπείρωση μετά την ήττα στην Τούμπα και τα τελευταία γεγονότα, με τους “κιτρινόμαυρους” να παραμένουν συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι για την τελική ευθεία του πρωταθλήματος.

Η δουλειά να συνεχίζεται στα Σπάτα συνεχίζεται χωρίς σταματημό παρά τη διακοπή που υπάρχει αυτήν την περίοδο λόγω Πάσχα, με τον Ματίας Αλμέιδα τη Μ. Τετάρτη να ρίχνει το βάρος σε διάφορα κομμάτια κατά τη διάρκεια του προπονητικού προγράμματος. Ο Αργεντινός προπονητής στο πρώτο μέρος της προπόνησης χώρισε τους παίκτες σε δύο γκρουπ και εστίασε στο κομμάτι της κυκλοφορίας και του πρέσινγκ, ενώ ζητούσε άμεσες μεταβιβάσεις με μία ή δύο επαφές από την ομάδα που είχε την κατοχή και πίεση για ανάκτηση της μπάλας από την άλλη ομάδα.

Ακολούθως, μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος ο “Πελάδο” εστίασε σε μια σύνθετη άσκηση, η οποία αφορούσε την ανασταλτική λειτουργία αλλά και την επιθετική ανάπτυξη. Με μπαλιά από τον άξονα προς τα άκρα, είτε αριστερά, είτε δεξιά και πραγματοποίηση επίθεσης δύο με έναν από τα πλάγια με γέμισμα μέσα στην περιοχή. Η άσκηση τελείωνε με στρώσιμο από τον ίδιο τον Αλμέιδα στον χαφ που περίμενε εκτός περιοχής και σουτ με τη μία, με έναν παίκτη να πέφτει πάνω του. Μάλιστα, στην συγκεκριμένη άσκηση ο τεχνικός της ΑΕΚ έδινε συνεχώς εντολές από μέσα θέλοντας να εκτελεστεί τόσο από τους αμυνόμενους όσο και από τους επιτιθέμενους με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια.

Κλείνοντας σχετικά με τις απουσίες, δεν υπήρξε κάποια διαφοροποίηση, με τον Αρόλντ Μουκουντί να μην έχει επιστρέψει ακόμα στο κανονικό πρόγραμμα. Ο Καμερουνέζος κεντρικός αμυντικός που είχε αποκομίσει ένα πρόβλημα πριν από ακριβώς δύο εβδομάδες δεν έχει επανέλθει, ωστόσο αναμένεται να μπει και αυτός ενόψει των δύο τελευταίων αναμετρήσεων που θα κρίνουν τον τίτλο, ενώ εκτός παραμένει και ο Ροδόλφο Πισάρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα