ΑΕΚ: Την Πέμπτη αρχίζει η τοποθέτηση του Δικέφαλου Αετού στην “Αγιά Σοφιά” (pics)

Ο “Δικέφαλος Αετός” που θα κοσμεί τον περιβάλλοντα χώρο της “Αγιά Σοφιάς” ολοκληρώθηκε και την Πέμπτη ο Γκάμπορ Μίκλος Στζόκε θα βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να αρχίσει την τοποθέτησή του έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Γκάμπορ Μίκλος Στζόκε έχει ολοκληρώσει το έργο τέχνης που είχε παραγγείλει ο Δημήτρης Μελισσανίδης και πλέον ο “Δικέφαλος

Αετός” ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του, καθώς την Πέμπτη στις 2 Ιουνίου ο Ούγγρος γλύπτης έρχεται στην Αθήνα και η διαδικασία της τοποθέτησης του πελώριου κατασκευάσματος θα ξεκινήσει άμεσα.

Το έργο θα έρθει με ασφάλεια σε κομμάτια και θα αρχίσει η συναρμολόγησή του, η οποία αναμένεται να κρατήσει περίπου δέκα ημέρες και μετά την ολοκλήρωσή της θα γίνει και η τοποθέτηση των μαρμάρων, ενώ στη συνέχεια θα μπει και ο ειδικός φωτισμός που θα κάνει το έργο ακόμα πιο επιβλητικό τη νύχτα!

Το ύψος του γλυπτού θα φτάνει τα 7,5 μέτρα. Το άνοιγμα των φτερών του “Δικέφαλου Αετού” θα αγγίζει τα 13 μέτρα ενώ συνολικά αυτή η μεγαλοπρεπέστατη κατασκευή θα ζυγίζει 24 τόνους!

Ο τρούλος της «Αγιά Σοφιάς» όπου θα ακουμπά ο “Δικέφαλος Αετός” έρχεται βαμμένος σε χρυσό χρώμα. Το έργο ταυτίζεται με την ιστορία της ΑΕΚ και «δένει» αρμονικά με το γήπεδο.

Πηγή: Εφημερίδα “Δικέφαλος”

Keywords
Τυχαία Θέματα