Αυτή, ναι! Ήταν ΑΕΚ! (pics, vids)

Όσο και αν δεν ήθελαν να το φωνάζουν οι άνθρωποι της ΑΕΚ, ο αγώνας του Σαββάτου στο Αγρίνιο ήταν κομβικός, τόσο για την πορεία της ομάδας μέσα στη χρονιά, όσο και για την ηρεμία του συλλόγου και κατ’ επέκταση του Ματίας Αλμέιδα.

Η ΑΕΚ όμως κόντρα στον Παναιτωλικό δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης, το παραμικρό περιθώριο πως θα πάει κάτι λάθος και πως θα επιστρέψει στην Αθήνα δίχως αυτό

που είχε ως στόχο. Τη νίκη δηλαδή. Και την πέτυχε με εμφατικό τρόπο.

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης.

Ο Λιβάι Γκαρσία πανηγυρίζει με εντυπωσιακό τρόπο το πρώτο του γκολ για φέτος με την ΑΕΚ. ΠΗΓΗ: In Time SportsΝέα διάταξη, νέο πρόσωπο

Το 4-4-2 με ρόμβο που αποφάσισε ο Ματίας Αλμέιδα για τον αγώνα της ΑΕΚ με τον Παναιτωλικό ήταν ένα ακόμα νέο στοιχείο σε επίσημο ματς της Ένωσης που χρησιμοποίησε ο Αργεντινός προπονητής. Μια τακτική που έκανε τους “κιτρινόμαυρους” να είναι πιεστικοί και κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο, υποχρεώνοντας τον Παναιτωλικό σε μόνιμο παθητικό ρόλο στο πρώτο ημίχρονο.

Μπορεί η ΑΕΚ να μην σκόραρε, αλλά δημιούργησε ευκαιρίες και εννοείται πως θα μπορούσε να πάει στα αποδυτήρια με το προβάδισμα στο σκορ. Η εικόνα της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος νομίζω πως είναι αυτή που φαντάζονται οι φίλοι της ομάδας. Να την βλέπουν να “πνίγει” τον αντίπαλο, να μην τον αφήνει να πάρει ανάσα και την ίδια στιγμή να μην νιώθει κανέναν κίνδυνο. Η εικόνα της Ένωσης στο πρώτο 45λεπτο δεν άφηνε κανέναν φίλαθλο της ομάδας να μην πιστεύει πως στο δεύτερο ημίχρονο θα έρθει το γκολ και η νίκη.

Και αυτό έγινε. Με τον Λιβάι Γκαρσία να σκοράρει στο 48′ και να ανοίγει τον δρόμο για τη νίκη. Η αλήθεια είναι βέβαια πως μετά το γκολ, ο Παναιτωλικός είχε ένα δεκάλεπτο που έψαξε την ισοφάριση και θα μπορούσε να την πετύχει ενδεχομένως στην ευκαιρία του Καρέλη στο 56′. Αλλά και πάλι, η ομάδα του Αλμέιδα έδειχνε πως θα έφευγε με αυτό που ήθελε από το Αγρίνιο. Σε γενικές γραμμές, αυτή η ΑΕΚ που παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο άφησε πολλά αισιόδοξα μηνύματα για τη συνέχεια. Αυτή, ναι! Ήταν η ΑΕΚ που θέλει να βλέπει ο κόσμος της, ο οποίος ελπίζει πως με την επιστροφή στην “Αγιά Σοφιά” και τη συνεχόμενη δουλειά του Αλμέιδα θα παρουσιάζεται όλο και καλύτερη σε κάθε παιχνίδι.

Την καλύτερη εμφάνισή της επί των ημερών Αλμέιδα έκανε η ΑΕΚ. ΠΗΓΗ: In Time SportsΟ Μουκουντί και η νοοτροπία νικητή του Αλμέιδα

Προφανώς και η νίκη επί του Παναιτωλικού έλυσε όλα τα προβλήματα της ΑΕΚ και άρα από εδώ και στο εξής η ομάδα του Αλμέιδα θα κερδίζει κάθε ματς. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα μπαίνει σε κάθε παιχνίδι για να διεκδικεί τη νίκη η ομάδα του Αργεντινού προπονητή, ο οποίος προσπαθεί και με τις επιλογές στην κάθε ενδεκάδα, αλλά και τις αλλαγές κατά τη διάρκεια του αγώνα να δείχνει τόσο στους παίκτες του όσο και στον αντίπαλο πως δεν συμβιβάζεται με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη. Ο Αλμέιδα θέλει να επαναφέρει στην ΑΕΚ τη νοοτροπία του νικητή. Να μπολιάσει τους παίκτες του με αυτό το συναίσθημα. Φυσικά και έχει δρόμο ακόμα για να τελειοποιήσει το πλάνο του και να κάνει την Ένωση ανίκητη. Έχει σημασία όμως πως θέλει να πετύχει, αλλά και ότι δεν φοβάται.

Σε ότι έχει να κάνει με τον Αρόλντ Μουκουντί, ο Καμερουνέζος αν εξαιρέσουμε το πρώτο δεκάλεπτο παρουσίας του στο γήπεδο, που χρειάστηκε τον χρόνο του για να συνηθίσει τα νέα πρόσωπα γύρω του, έδειξε πως είναι ένας παίκτης που μπορεί να προσφέρει στην ΑΕΚ πράγματα στο ανασταλτικό κομμάτι. Δεν ξέρω με ποιον θα είναι παρτενέρ ή με ποιους, αλλά ο Μουκουντί με την εικόνα του στο δεύτερο 45λεπτο έδειξε στον Αλμέιδα πως ήταν έτοιμος και απλά περίμενε την ευκαιρία του.

Το γκολ του Μουκουντί που έγινε… αυτογκόλ λόγω της παρεμβολής του Μλάντεν αποδεικνύει πως ο Μουκουντί είναι ένας παίκτης που μπορεί να προσφέρει και στα στημένα. Άλλωστε, η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια είχε θέμα με το… ύψος στην άμυνά της. Και φέτος έχει δύο… θηρία. Τον Μουκουντί με 1.91 ύψος και τον Ντομαγκόι Βίντα με 1.84, ενώ υπάρχει και ο Μήτογλου με το 1.95.

Κλείνοντας, η ΑΕΚ έχει μπροστά της μια βδομάδα να δουλέψει πράγματα με τους παίκτες που θα παραμείνουν στα Σπάτα και το σημαντικότερο να δουλέψει με ηρεμία στα αποδυτήριά της.

ΥΓ: Η επιστροφή του Κώστα Γαλανόπουλου στη δράση είναι ένα ακόμα χαρμόσυνο νέο για τον οργανισμό της ΑΕΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτή, Ήταν ΑΕΚ,afti, itan aek