Άγιαξ: Αποσιωπητικά αντί για ονόματα οι φανέλες των παικτών(pic)

Έντονα είναι τα μηνύματα μίσους που λαμβάνουν κατά καιρούς οι αθλητές. «Μακάρι να πεθάνεις!», «Γύρνα στην κουζίνα σου!» είναι μερικά από αυτά που λαμβάνουν οι αθλητές και οι αθλήτριες του Άγιαξ. Το κοινωνικό μίσος επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο και σύμφωνα με έρευνες το 82% των Ολλανδών επηρεάζεται από την ανάγνωση μηνυμάτων μίσους ή προσβλητικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Γι’ αυτό και ο «Αίαντας» προχώρησε σε μια σπουδαία ενέργεια.

Ο Άγιαξ

θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα κατά του κοινωνικού μίσους και σε αυτό το πλαίσιο οι ομάδες ανδρών και γυναικών του συλλόγου θα αγωνιστούν με φανέλες που αντί για το όνομα των παικτών θα έχουν αποσιωπητικά.

O σύλλογος της Ολλανδίας προχώρησε σε αυτή την ενέργεια προκειμένου να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα μέσω της καμπάνιας #SilenceSocialHate.

Ο Άγιαξ παρουσίασε με μια φωτογραφία στα Social Media την ενέργεια αυτή, στην οποία από πλευράς ανδρικής ομάδας πρωταγωνιστούν ο αρχηγός Στίβεν Μπέρχβαϊν, ο Στέφεν Μπέρχαους και ο Μπράιαν Μπρόμπεϊ, ο οποίος στο είπε προς τον κόσμο: «Όταν τα λάβετε, όταν τα δείτε, αναφέρετε αυτά τα μηνύματα».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη AFC Ajax (@afcajax)

Keywords
Τυχαία Θέματα